תל אביב, את בטעם תפוז: יש לנו מנצחות בתחרות "עוגת העיר"

העוגה של איה ראדי, "עוגת העיר" (צילום: נעם פריסמן)
העוגה של איה ראדי, "עוגת העיר" (צילום: נעם פריסמן)

הקונדיטורית איה ראדי והאופה הביתי יובל אברמי הם הזוכים בתחרות "עוגת העיר" שנערכה במסגרת חגיגות יום ההולדת ה-116 של תל אביב, עם שתי עוגות הדרים שהן תמצית התל אביביות במאפה יפהפה. את המנצחות אפשר לאכול בעמיתה כיכר ביאליק, אבל לנו יש גם את המתכונים

7 באפריל 2025

מזל טוב תל אביב, נולדו לך שתי עוגות. אחרי שחפרנו לכם במשך שבועות על תחרות "עוגת העיר" ויום ההולדת ה-116 של תל אביב, נערכו החגיגות במוזיאון העיר בסופ"ש האחרון בחסות עיריית תל אביב-יפו ובמסגרתן נבחרו גם העוגות המנצחות שמייצגות במהותן ובטעמן את עירנו. והטעם, כך מתברר הוא תפוז.

>> כולנו ברלינאים: זאת התאומה החדשה של תל אביב, תכירו
>> הא לחמא טעימא: בתי מאפה בתל אביב שפתוחים כרגיל בפסח

כזכור, שש עוגות מתוך עשרות רבות עלו לגמר הגדול (שלוש ממסלול הקונדיטוריה המקצועית ושלוש ממסלול אפייה ביתית) ושתיים, אחת מכל מסלול, נבחרו בסופו של תהליך כעוגות התל אביביות ביותר. אתם תוכלו לטעום אותן בעמיתה כיכר ביאליק שבכניסה למוזיאון העיר כבר בימים הקרובים, שכן כחלק מהפרס אופים שם גרסאות של העוגות המנצחות לקהל הרחב.

הכי תל אביב. בסבוסת תפוזים עם שנטיי יוגורט ופריחת הדרים, יובל אברמי (צילום: נועם פריסמן)
הכי תל אביב. בסבוסת תפוזים עם שנטיי יוגורט ופריחת הדרים, יובל אברמי (צילום: נועם פריסמן)

והזוכים? ובכן: במסלול המקצועי זכתה הקונדיטורית איה ראדי, שאפתה עוגת יפו-תל אביב יפהפיה המיטיבה לשלב את המסורת העתיקה של יפו עם המודרנה של תל אביב, יצירה ארכיטקטונית מרובת שכבות על בסיס עוגת תפוז בחושה, שכבת פייטה שוקולד לבן וקוקוס קלוי ושכבת פיננסייר עם קליפת תפוז ומי זהר. את המתכון הלא פשוט שלה, אם תרצו לאתגר את עצמכם, תוכלו למצוא כאן. במסלול האפייה הביתי לקח את כל הקופה יובל אברמי, על בסבוסת תפוזים עם שנטיי יוגורט ופריחת הדרים, עוגה יפהפיה כשלעצמה שאתם בהחלט יכולים לנסות להכין בעצמכם בבית אם מילים כמו "שנטיי יוגורט" לא מבהילות אתכם.

הלב היה על 300. איה ראדי, "עוגת העיר" (צילום: אוסף פרטי)
הלב היה על 300. איה ראדי, "עוגת העיר" (צילום: אוסף פרטי)

על הזוכות הכריז סגן ראש העיר חובב העוגות אסף זמיר, וההתרגשות הייתה רבה. ראדי, שלמדה קונדיטוריה בפריז והשתתפה בתחרות כשהיא בצום הרמדאן, סיפרה ש"מרגע ששמעתי על התחרות אמרתי למשפחה שלי שזה שלי. שאני חייבת לזכות. התחרות הייתה ברמדאן והייתי צריכה לנסוע לסעודיה ועדיין הספקתי להשאיר את העוגה לצוות השיפוט וישר לטוס. לא הצלחתי להישאר רגועה עד שהודיעו לי שעליתי לגמר, פשוט הייתה לי תחושה שאני יכולה לנצח בזה. אני כל כך מחוברת ליפו שגם גדלתי בה ורציתי לתת לה ביטוי בעוגה, וזה שהרעיון שלי הצליח לעבור לקהל – זו באמת תחושת גאווה אמיתית. הלב היה על 300".

גם הזוכה יובל אברמי מספר על התרגשות גדולה שלא ציפה לה: "שמעתי על התחרות יחסית במקרה, מישהו בעבודה סיפר לי עליה נכנסתי ללינק וראיתי שיש כמה ימים להגיש", הוא משחזר. "ניסיתי לחשוב מה תל אביב בעיניי, והבנתי שלמרות שהעיר ידועה באורבניות שלה, החלקים שאני אוהב בה הם אלה שהעיר מתחברת בהם לטבע פתאום. אני נורא אוהב לעצור בפינות של עצי הדרים בעת הפריחה, שעכשיו היא בשיא דרך אגב. אני ממש משנה את המסלול אופניים כי אני אוהב את הריח בבוקר, יש בו משהו באמת יוצא דופן שגורם לי לעצור רגע, לשאוף ולנשום".

ותודה לסנטה קתרינה ופוקקפה על ההשראה. יובל אברמי, "עוגת העיר" (צילום: נועם פריסמן)
ותודה לסנטה קתרינה ופוקקפה על ההשראה. יובל אברמי, "עוגת העיר" (צילום: נועם פריסמן)

ובגלל זה העוגה.
"חשבתי על הריח הזה ואיך אפשר לתרגם אותו לעוגה, וחשבתי על עוגות שהן אייקוניות בתל אביב ושאני אוהב וככה נולדה העוגה. בסבוסה שקורצת לעוגה האלמותית של סנטה קתרינה וגם ללחמניות חלב ופריחת הדרים בפוק קפה, טעם וריח שהוא תל אביבי בעיניי". 

אז איך זה לנצח בבייק-אוף כזה?
"מאוד מאוד משמח, חלק מהפרס הוא קורס קונדיטוריה אז אני מאוד מחכה לזה, כיף לקבל ואלידציה שאני לא סתם חובבן. חוץ מזה, סופסוף קיבלתי הכרה רשמית מתל אביב. בתור ירושלמי שמרגיש לרגעים קצת זר פה, העיר קיבלה אותי רשמית. קיבלתי פרס מתל אביב".