יום הולדת מתוק: התחרות על תואר "העוגה של תל אביב" נפתחת

לכבוד יום ההולדת ה-116 של העיר תל אביב-יפו, מכריז מוזיאון העיר על תחרות "עוגת העיר" וקורא לציבור להגיש מתכוני עוגות עם הסיפור שמאחוריהם והקשר שלו לעיר. התחרות תתקיים בשני מסלולים (מקצועי וביתי) והעוגה המנצחת גם תימכר בקפה עמיתה שבמוזיאון למשך חודש. מזל טוב לכולנו
טוב, זה הולך להיות ממש נחמד: לרגל יום הולדתה ה-116 של העיר תל אביב-יפו שיחול באפריל הקרוב, מכריזים מוזיאון העיר ועיריית תל אביב על תחרות חגיגית – "עוגת העיר". מי מתחרה? אתם. קול קורא שהוציא המוזיאון קורא לציבור להצטרף לתחרות בשני מסלולים, המסלול המקצועי ומסלול האפייה הביתית, כשהמתחרות והמתחרים יתבקשו להציע מתכון לעוגה בליווי הסיפור שמאחורי הבחירה האישית והקשר שלה לעיר. המתכון-סיפור המנצח יוכתר בתואר "עוגת העיר", אולי הכבוד הגדול ביותר שבו עוגה יכולה לזכות.
>> "תשקם": בתי קפה קטנים צצים בעיר כמו פטריות קטנטנות אחרי הגשם
>> מיטש מצאה בית: פופ אפ הקבב האגדי הוא עכשיו מסעדה של ממש

מטרת התחרות, על פי מוזיאון העיר, היא לחבר בין עולמות הקולינריה והתרבות דרך מתכונים שמספרים את סיפורה של העיר ומשקפים זיכרונות אישיים וחוויות ייחודיות של מי שמכין את העוגות. המתכונים שייאספו במסגרת התחרות יהוו מורשת בלתי מוחשית בעלת ערך תרבותי שיש לחגוג ולשמר. התחרות גם נושאת פרסים: קורס אפייה מקצועי לזוכים במסלול הביתי, כשהעוגה הזוכה במסלול הביתי תזכה להימכר למשך חודש בבית הקפה עמיתה במוזיאון העיר תל אביב-יפו. לזוכים במסלול המקצועי יוענק אוסף ספרים מקצועיים מהמובילים בעולם. אנחנו כמובן נשמח להיות במסלול הטועמים.

וכך נכתב בקול הקורא שפרסם המוזיאון: "זוכרים את עוגת היער השחור מקונדיטוריית עדית? יש לכן סיפור ישן או חדש מהמלבי של דג׳אני בשדרות ירושלים? ניסחתם פרשנות אישית לעוגת הגבינה של אורנה ואלה? פיתחתן סנטימנטים לקרם הבוואריה האגדי של מי ומי? התאהבתם לראשונה כשאכלתם את עוגת הביסקוויטים מהגימנסיה? מתגעגעות לעוגת הפיקניק שסבתא הכינה בשבת בבוקר לפני היציאה לפארק? יש לכם חשק לעוגה מתובלנת שמזכירה את חנויות התבלינים של שוק לוינסקי? בואו ליצור את ‘עוגת העיר’ של תל אביב-יפו – פרוסה אחת, עיר שלמה".

קונדיטוריות וקונדיטורים מקצועיים ואופים ואופות ביתיים מכל רחבי העיר מוזמנים להשתתף בתחרות עוגת העיר ולהציג מתכון לעוגה המבטאת את הרוח, ההיסטוריה והסיפורים של העיר או כזו שמשקפת את תל אביב- יפו בדרך קולינרית שמבטאת זיכרונות אישיים, רגשיים וחושיים. בתום התהליך של הגשת העוגות ושלבי השיפוט, הן תוצגנה באירוע יום ההולדת לתל אביב-יפו, שייערך בכיכר ביאליק באפריל 2025 ויחגוג את מורשת העיר בחוויה קולינרית ותרבותית.
>> תחרות "עוגת העיר", מוזיאון העיר. הרשמה לקול הקורא עד 3.2.25, עוד פרטים ורישום כאן