לא מחכה להפסקת אש: השפית מרמת הגולן שתעטוף את העיר בלחם

מפתה ברמת להגיע לעזריאלי. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
מפתה ברמת להגיע לעזריאלי. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר

אחרי עשרים שנה בקיבוץ מרום גולן, השפית האהובה מהצפון מביאה את "עטוף בלחם" לחודש של סנדוויצ'ים מפתים במתחם DNA בעזריאלי. "אני מבינה שאני לא יכולה יותר להמשיך לחכות להפסקת אש, אלא להמציא את עצמי מחדש ולעשות מה שלא האמנתי שאעשה אף פעם - לצאת מפיסת גן העדן הקטנה שלי"

5 בספטמבר 2024

כבר למעלה מעשרים שנה שהמטבח של השפית שפרה מיכאלוביץ' בקיבוץ מרום גולן הוא מוקד עלייה לרגל. פודיז מקומיים, תיירים מהעולם, קבוצות ומשלחות הגיעו לבקר ולאכול ב"טובים של שפרה", מפעל האירוח שבנתה במטבח ביתה, במסגרתו היא מבשלת אוכל גורמה טרי וטעים, על טהרת התוצרת החקלאית של הגולן. והנסיבות אמנם ארורות, אבל עכשיו גם לכם התל אביבים יש הזדמנות לטעום מהמטבח של שפרה.  

>> הסרט שדונלד טראמפ לא רוצה שתראו יעלה בקולנוע לפני הבחירות

כפי שאתם יכולים בוודאי לנחש, האנשים שפקדו את הארוחות בעבר כבר לא מגיעים לאזור הגולן לאחרונה, שעל אף שאינו מפונה, בהחלט נשאר נטוש ומתמודד עם שריפות באופן תדיר. מיכאלוביץ' למודת הקרבות התמודדה בעבר עם היעדר המבקרים, כאשר סגרי הקורונה לא אפשרו עסקים כרגיל.

כדאי שתכירו. שפרה מיכאלוביץ'. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
כדאי שתכירו. שפרה מיכאלוביץ'. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר

באותם השנים היא הקימה את הפופ אפ "עטוף בלחם" שפעל כפודקאק בגולן, כדי שיהיה אפשר לאכול מפרי ידיה באוויר הפתוח כריכים חמים וטריים שקשה לעמוד בפניהם. והנה הגיע השעה, ומיכאלוביץ' נאלצה לשוב לכריכים של "עטוף בלחם", שמפאת הנסיבות לא יוגשו בגולן, אלא ממש אצלנו בתל אביב. השפית מגיעה לפופ אפ בן חודש בעיר, כשתתארח במתחם הפודטראק של DNA בעזריאלי

"מהשבעה באוקטובר הכול שומם פה כי כולם מפחדים להגיע" מספרת מיכאלוביץ'. "מפעל חיי שהיה משגשג ופרנס אותי ואת משפחתי בכבוד רב פשוט נדם ביום אחד, והתחושות מאוד קשות. וככל שהזמן עובר אני מבינה שאני לא יכולה יותר להמשיך לחכות להפסקת אש, אלא להמציא את עצמי מחדש ולעשות מה שלא האמנתי שאעשה אף פעם – וזה לצאת מפיסת גן העדן הקטנה שלי, החוצה אל העולם. אני מאוד מתרגשת להגיע לתל אביב, ומרענן לשמוע צפירות של מכוניות ולא בומים של אזעקות או ירי. יש לאנשים ביקורת על איך שהדברים מתנהלים כאילו בשגרה בתל אביב, אבל אני חושבת שזה קריטי שהכלכלה במרכז תמשיך לפעום. זה נותן מענה גם לנו מהצפון ומהדרום".

חשיפה לצפון. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר
חשיפה לצפון. פופ-אפ "עטוף בלחם". צילום: אילן הדר

הכריכים של מיכאלוביץ' מתאפיינים ביד מיומנת, השקעה רבה ומחשבה על כל פרט ופרט. בתפריט ארבעה מהם: כריך "מן הארץ" של כרוב אדום אפוי כל הלילה ביין ותבלינים, קרם דלעת וכמון, כוסברה, פלפל חריף, רוקט, טחינה גולמית ושברי אגוזים מטוגנים (55 ש"ח), "כריך בלאדי" – קרם חצילים, לימון כבוש, אריסה, טחינה גולמית, אגוזים, סלט עשבים חמצמץ, צנונית ופלפל חריף (55 ש"ח), "כריך מזמור" – אונטריב בבישול ארוך, בצל כבוש, מיונז סריצ'ה, כוסברה, רוקט, בצל ירוק וצנונית (58 ש"ח) ו-"כריך תמרות עשן", עם רוסטביף, מיונז לימוני, חרדל, עגבניות, בצל, בצל ירוק ורוקט (58 ש"ח). בזמן כזה לאכול כריך נשמע כמו דרך מאוד טעימה לעזור לעסקים מהצפון.

פופ אפ "שפרה עטוף בלחם", מנחם בגין 132, מתחם DNA עזריאלי. א'-ה', 12:00-22:00