בדיוק בזמן: מרקייה חדשה מציעה מרקים גם בשעות הקטנות של הלילה
אל תתרכזו יותר מדי בעיצוב המינימליסטי, כי בסניף הזכיינות התל אביבי של עלמא הירושלמית, מה שחשוב זה תחושת הבית שבקערת מרק. "הרגשתי שממש יש מחסור בעיר בדבר כזה. אוכל טוב וביתי שאפשר גם לאכול באמצע הלילה". לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו מוכנים לקובה ב-2 בלילה
בדיוק בזמן ובדיוק בעונה למזג האוויר הסוער שסוף כל סוף מגיע אלינו, מרקייה חדשה נפתחה בראשית רחוב הרצל. המקום אמנם לא מעוצב מדי, אבל סירים גדולים שמחכים מול הזכוכית רק מרמזים על החמימות שבפנים: קובה מכל הסוגים והמינים, מרקי ירקות שונים, מרק חרירה ועוד סירים בניחוח מובהק של בית. יצאנו להציץ במרקייה החדשה "עלמא", אכלנו מרק קובה במיה, התחממנו, התנחמנו ושרדנו כדי לספר.
>> עוד מוסד אוכל נסגר: עבודות הרק"ל הכריעו גם את הדיינר של גוצ'ה
עלמא היא רשת ירושלמית קטנה ומשפחתית, שמספקת לאחינו מהבירה מקור חום בקערה בבר-מסעדה שלהם, אבל הסיפור על עלמא בתל אביב לא מתחיל אצלם, אלא אצל ליאור כהן, מנהדס הייטק תל אביבי שנקרא למילואים במהלך השנה האחרונה, וכשחזר למשרד הרגיש את הפער שנוצר. במהלך הסבבים למילואים, הוא הבין שיותר מהכל הוא מתגעגע לאוכל של בית. ככה זה מילואימניקים תל אביבים – בכל פעם שהוא חזר הביתה לדירה, הוא הזמין בעיקר המבורגר, פיצה וסושי. עד שבאחד מסופי השבוע הגיעה לירושלים, שם פגש לראשונה בעלמא.
אחרי שהכיר את מרקי הקובה במיה, חמוסטה, סלק וכל הטוב החמים הזה, ניסה כהן לשכנע את אנשי עלמא לפתוח סניף בתל אביב, אך כשראה שהם לא ממהרים להתרחב מחוץ לעיר הבירה, הוא החליט לקחת את המשימה על עצמו, והקים סניף זכיינות של עלמא כאן בעירנו. "הרגשתי שממש יש מחסור בעיר בדבר כזה", מסביר לנו כהן את הפער שראה. "חשוב לי להביא אוכל טוב וביתי שאפשר גם לאכול באמצע הלילה. כמו שנוהגים לאכול המבורגר אחרי יציאה, אפשר לגוון וללכת על קובה מדי פעם".
את הסירים אפשר כבר לראות מעבר לחלון שמציץ על רחוב הרצל, ואת הניחוחות ניתן להריח כבר מהפנייה מרוטשילד. כל הכוכבים הצפויים שם – מרק קובה סלק, חמוסטה, חמו (קובה חומוס), במיה או קובה סלק טבעוני, שיעלו לכם 35 ש"ח. ישנם גם מרקי ירקות רבים, בדמותם של מרק עדשים, שעועית, בטטה, אפונה וגם מרק חרירה צמחוני מסורתי, שיעלו לכם 25 ש"ח, כי זה צמחוני. אם בא לכם להוסיף הרגשת בית, אורז ב-10 ש"ח לקערה יגבירו את התענוג. המחירים נוחים יחסית לתקופה, ובחורף הזה שהגיע אלינו סוף סוף, זה בא בול בזמן.
מכיוון שגם ככה אנחנו פה והגשם הפציר בנו שזה הזמן, טעמנו את מרק הקובה במיה ונהיננו מאוד – קערה עם מרק כתמתם וחמוץ במתינות, מהביל כראוי, ריחני במידה ומתובל היטב. חוץ מזה, הוא היה עמוס בבמיה בדיוק במידה הרצויה, ושלושת כדורי הקובה הבשרי ששחו בתוכו היו טעימות ומחממות בטן ולב. הכמות היתה נדיבה, וכמה כיף לסגור פינה חמימה בבטן במחיר כזה.
הרצל 8, א'-ד', 10:00-23:00, ה' 10:00-2:00, ו' 10:00-15:00, ש' 18:30-2:00