ביזנס אנד פלז'ר: 10 הארוחות העסקיות הכי שוות בתל אביב

עשינו עסק. קלארו (צילום שני בריל)
עשינו עסק. קלארו (צילום שני בריל)

מאז שנות הקורונה הארוחות העסקיות מתקמבקות, והפכו לדרך לא רעה בכלל לדגום את מיטב השפים בעיר בלי לרצוח את העו"ש. ברק אהרוני, אייל שני, יובל בן נריה, רותי ברודו, גל בן משה - כולם מזמינים אתכם ללאנץ', לא תבואו? דגמנו ובחרנו את הדילים הקולינריים הכי טובים בעיר

16 בנובמבר 2024

אין אבן שאנחנו לא הופכים בעיר הזאת כדי להצליח להוזיל מעט את תג המחיר הכבד שמתלווה לבילוי קולינרי, ואחת הדרכים החביבות ביותר לערבב ביזנס אנד פלז'ר ולצאת מזה פחות ביוקר היא כמובן הארוחה העסקית. אחרי שנים שבהן זוהרה הועם והיא נמחקה כמעט מהמפה העירונית, מאז שנות הקורונה העסקיות מתקמבקות, והפכו לדרך לא רעה בכלל לדגום את מיטב השפים בעיר בלי לרצוח את העו"ש. ברק אהרוני, אייל שני, יובל בן נריה, רותי ברודו, גל בן משה – כולם מזמינים אתכם ללאנץ', לא תבואו?

>> בלי פוזה ודאווינים: 24 מסעדות הקז'ואל הכי טובות בתל אביב
>> איפה עוד נשאר בתל אביב אלכוהול זול? מצאנו את כל האופציות

1. פרדס

לאחר שסרוויס הערב התייצב פותחת המסעדה היפה את הדלתות לצוהריים. כשאור השמש חודר פנימה ומאיר את יצירות האמנות שעל הקיר ובצלחת – היא אפילו יפה יותר. שף ברק אהרוני ליקט היילייטס מתפריט הערב והוסיף מנות שאחריהן אפשר לחזור לעבודה, למשל פרגית במרווה וליים כבוש עם ברוקולי צלוי (94 ש"ח) וקבב טלה ובקר על ירקות צלויים בגריל (107 ש"ח). מגש קטנות לפתיחה, שכולל סלסלת לחמים וניגובים טעימים, כלול במחיר העיקרית והופך את הדיל לארוחה שלמה, נדיבה ומספקת. תוסיפו האני שפריץ (יין דבש, זרעי שומר, ג'ינג'ר ופרוסקו) וקיבלתם הפסקת צוהריים נהדרת בפחות מ-150 ש"ח. ועבור מסעדה ברמה הזו, שמאחורי כל פרט בה ניכרת חשיבה והשקעה, זוהי עיסקה יותר מאשר משתלמת.
טל ישראל 5, שני-חמישי, 12:00-15:30

ככה נראה היילייט: הסיגרים המיתולוגיים של רפאל בפרדס (צילום נועם פריסמן)
ככה נראה היילייט: הסיגרים המיתולוגיים של רפאל בפרדס (צילום נועם פריסמן)

2. פאסטל

בשעות הערב מסעדת פאסטל היא שמורת טבע של העשירון העליון. בצוהריים הקהל שונה, האווירה קלילה יותר והאור הטבעי מאפשר להתרשם מעיצוב פנים שהוא לא פחות מאשר מעשה אמן, שזיכה את המסעדה בפרס עיצוב בינלאומי. על הרקע הזה, ארוחה עסקית בפאסטל היא הזדמנות להוציא סכום סביר כדי לגעת בשמיים, כלומר בכוכבי המישלן של שף גל בן־משה. התפריט מורכב מסלסלת לחמים ושמן זית, מנה ראשונה ומנה עיקרית ב-125 ש"ח (עבור חלק מהמנות נדרשת תוספת מחיר קטנה). לדוגמה: מרק גזר עם צ'אטני קוקוס וצ'יפס גזר או קולורבי "ג'וליאן" וגבינת עומר בראשונות, וניוקי דלעת בחמאה חומה או סלט עוף ועלי חסה פריכים לעיקרית. המנות טעימות ויפות כל כך, וליצירות האמנות שבמוזיאון יש מה ללמוד.
שאול המלך 27, שני-חמישי, 12:00-15:30

למסגר ולתלות. קרודו דג מקומי, פאסטל (צילום אסף קרלה)
למסגר ולתלות. קרודו דג מקומי, פאסטל (צילום אסף קרלה)

3. טריגר בשר ויין

לכאורה בשר ויין מתאימים יותר לשעות הערב, אבל בתפריט הצוהריים של טריגר אפשר למצוא מנות שלא יפילו אתכם לקרשים פיזית ופיננסית. אפשר ומומלץ לפתוח את הארוחה בסלסלת לחם וחמאת קצבים מושלמת (איך עוד לא מוכרים אותה במשקל?), צלחת חריפים עוקצת וסלט מעגבניות טריות ומתוקות. משם נפתח אופק לנתחים יומיים וטריים דוגמת פיקניה (99 ש"ח), דנבר (89 ש"ח) ואונטריב (57 ש"ח ל-100 גרם), כשהבשר הוא מאיכות מעולה. התפריט הרגיל זמין גם כן, ומתוכו נמליץ בחום על "החרב של טריגר", שהיא בעצם שיפוד ואסיו ושומן קצבים (124 ש"ח), ועל סמאשבורגר קצבים עסיסי (89 ש"ח).
מונטיפיורי 21, ראשון-חמישי, 12:00-16:30

בצדק קוראים לזה חרב. טריגר בשר ויין (צילום אמיר מנחם)
בצדק קוראים לזה חרב. טריגר בשר ויין (צילום אמיר מנחם)

4. צפון אברקסס

השינוי בהרגלי הצריכה, במצב הרוח ובמצב הכלכלי מגיע גם לצוהריים בצפון אברקסס. אייל שני ואנשיו זיהו צורך באופציה קז'ואלית יותר, עבור מי שרוצה לשבת על הבר עם פיצה קישואים או פסטה עגבניות או פשוט להרכיב לעצמו ארוחה קלה יותר. לכן הדיל העסקי פורק, ולמנות האיקוניות נוספו מנות נגישות מבחינת תמחור ופחות מחייבות כארוחה שלמה. לדוגמה קרפצ'יו סלקים מפוחמים (34 ש"ח), פיתה כבדי עוף צלויים של המזנון (56 ש"ח), המבורגר אברקסס (79 ש"ח) ונתח קצבים וסלט (98 ש"ח). כוס סודה/גזוז תקבלו על חשבון הבית והאלכוהול מתומחר במתינות, 23 ש"ח לכוס בירה ו-35 ש"ח לכוס יין.
לילינבלום 40, ראשון-חמישי 12:30

קלאסיקת צוהריים: פסטה עגבניות, צפון אברקסס (צילום מהאינסטגרם north.abraxas)
קלאסיקת צוהריים: פסטה עגבניות, צפון אברקסס (צילום מהאינסטגרם north.abraxas)

5. פורטר אנד סאנס

בשעות הצוהריים נכנסת לפעולה בפורטר אנד סאנס מעשנה אימתנית, שבתוכה מנמנמים גושי בשר ענקיים. בריסקט, אסאדו, פולד פורק ועוד ועוד נפרסים אל מול עיני האורחים הרעבים ומוגשים בשיטת הסרט הנע בשירות עצמי, שחוסך את הסרט הרע של המתנה למלצר (למי יש זמן בצוהריים). הדיל הבסיסי יותר מאשר מספק: נקניקיות או בשר מעושן במשקל 150/220 גרם, שתי תוספות לבחירה (סאות'רן פוטטוז, מק אנד צ'יז וכד'), לחם תירס, מלפפון כבוש ורוטב לבחירה. המחיר מתחיל מ-54 ש"ח, כלומר ארוחה מלאה בפחות משווארמה בפיתה. על כך אפשר להוסיף עוד בשר במשקל, סלטים ומנות צד, ואם באתם עם החבר'ה מהמשרד – לכו על מגשים שיתופיים לחלוקה (מ-189 ש"ח).
הארבעה 14, שני-שישי 12:00-17:00

תאוות בשרים. פורטר אנד סאנס, גרסת הסמוקהאוס (צילום מהאינסטגרם porterandsons)
תאוות בשרים. פורטר אנד סאנס, גרסת הסמוקהאוס (צילום מהאינסטגרם porterandsons)

6. וואט סאנג

וואט סאנג היא מסעדה מהדור החדש, מה שאומר שאין בה עסקית סטנדרטית, אלא 15 אחוז הנחה על כל התפריט בשעות הצהריים. וכשאנחנו אומרים כל התפריט הכוונה למאקי, ניגרי, צ'יראשי ועוד מנות יפניות קלאסיות בביצוע מצוין. הראמן כלול גם כן במבצע במחיר מצחיק לאחר ההנחה – 62 ש"ח לארוחה שלמה בקערה, ותמורת מרק מיסו תשלמו 19 ש"ח, מחיר שכמותו לא מוצאים גם באוכל רחוב. שאפו לבעלים שמתחשבים בתפרנים כמונו.
הרכבת 12, ראשון-חמישי, 12:00-16:00

בדיוק מה שבא לנו כרגע. וואט סאנג (צילום זוהר שטרך)
בדיוק מה שבא לנו כרגע. וואט סאנג (צילום זוהר שטרך)

7. קפה טאיזו

האוכל היצירתי והסקסי של שף יובל בן נריה בגרסה מוזלת – מה רע? הדיל בקפה טאיזו כולל ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, למשל אטריות אורז וירוקים, פאד קפאו, צ'יקן מסאללה ועוד מנות על קו התפר שבין אוכל רחוב מזרח אסיאתי ומסעדת שף. מ-74  ש"ח בגרסה כשרה ולא כשרה, לבחירתכם.
קפה טאיזו, ראשון-חמישי, 11:30-16:00

מתי לא תרצו את זה? קפה טאיזו. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה
מתי לא תרצו את זה? קפה טאיזו. צילום: מתוך עמוד הוולט של המסעדה

8. שילה

בסוף דצמבר שילה עתידה לעבור למשכנה החדש ברחוב מונטיפיורי. עד אז שווה להיזכר בארוחה העסקית המצוינת שמוגשת בבן יהודה, בפורמט ראשונה + עיקרית במחיר העיקרית. המנות הן קלאסיקה של ממש: טורטליני דלעת וערמונים, ניוקי ושרימפס, כבדי עוף ופילה דג בעלות שמתחילה ב-129 ש"ח. שילה אינה זולה והיא גם ולא מתיימר להיות כזו, אבל עד המעבר שף שרון כהן שובר את השוק ומציע כוס יין ב-1.90 ש"ח. וזו כבר הצעה ששווה לנסות לפחות פעם אחת.
בן יהודה 182, ראשון-חמישי, 12:30-16:30

הזדמנות אחרונה בבן יהודה. שילה (צילום מהאינסטגרם shila_tlv)
הזדמנות אחרונה בבן יהודה. שילה (צילום מהאינסטגרם shila_tlv)

9. קלארו

העסקית של קלארו נחשבת כבר שנים למנייה בטוחה ובצדק: חומרי גלם מקומיים ועונתיים שזוהרים בצלחת, שירות מקצועי ואווירה נעימה במחיר שאינו זול, אך מצד שני הוא מוצדק ולא חזירי. הדיל מורכב ממנות ראשונות במחיר העיקרית (וגם מספר מנות ראשונות בתוספת תשלום קטנה) וכוס שתיה קלה. העיקריות נעות בין 98 ש"ח ל-174 ש"ח והמנות נדיבות וטעימות ופונות לכל טעם – מהמבורגר ועד פילה פורל בעישון קר עם קרעי תפוחי אדמה ורוטב חזרת לבנה, קלאסיקה שלא נס ליחה. בביקור הבא בלונדון מומלץ לנסות את קלארו המקומית שהושקה לפני מספר ימים, ולראות אם הקסם עובד גם שם.
הארבעה 29, ראשון-חמישי, 12:00-16:00

תמיד טעים, תמיד תמורה לכסף, תמיד כיף. קלארו (צילום נועם פריסמן)
תמיד טעים, תמיד תמורה לכסף, תמיד כיף. קלארו (צילום נועם פריסמן)

10. רוטשילד 48 בראסרי

אחרונה חביבה רותי ברודו, שדואגת שתמיד יהיה לנו טעים בלי למשכן כליה. ברוטשילד 48 היא מציעה תפריט סולידי שכל אחד יכול למצוא בו משהו לטעמו, בארוחה נפתחת בשלושה ניגובים לבחירה עם לחם איטלקי מהטאבון. מכאן מוטלת עליכם החובה להחליט מה הלאה. בעינינו שניצל ופירה (78 ש"ח) תמיד מנצחים, אבל ההתלבטות קשה ותמיד יש עוד מנה-שתיים שתופסות את העין, למשל ההמבורגר ביין המיתולוגי מימי הקופי בר. שאלו יהיו כל הצרות שלנו.
רוטשילד 48, ראשון-חמישי, 12:00-16:00

קלאסיקה שבקלאסיקות: המבורגר ביין, רוטשילד 48 בראסרי (צילום אסף קרלה) 
קלאסיקה שבקלאסיקות: המבורגר ביין, רוטשילד 48 בראסרי (צילום אסף קרלה)