הבולנז'רי שחיכינו לו: ערן שוורצברד והמאפים שלו נחתו בשרונה
שוורצברד מגיע לשרונה מרקט עם חנות ומאפיה חדשה הנושאים את שמו ומבטיחים טור דה פראנס שלם של מתוקים עם שמות כמו עוגת שמרים ספרדית במילוי ריקוטה ודניש קרם מלבי וג'לי ורדים. אבל יהיו גם פוקאצ'ות, בגטים וחלות
דניש קרם מלבי וג'לי ורדים, מיני קוגלהוף תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים, שוסון קרם שקדים ותאנים, פוגאס ירקות צלויים והמון עשבי תיבול וקראנץ שוקולד ומרשמלו וניל. מצליחים לנשום? כל אלה ועוד כבר נמצאים על המדף בקונדיטוריה חדשה שנפתחה היום (שלישי) בשרונה מרקט. שף-קונדיטור ערן שוורצברד עושה קאמבק מפואר ומראה לכולם מהיכן משתין הפרסבורגר.
הקונדיטוריה החדשה – פטיסרי-בולנז'רי אם לדקדק במינוח, וצרפתים נורא אוהבים לדקדק במינוחים – מעוררת כבר זמן מה גלים בקבוצות הפודיז. שוורצברד הוא מבכירי האופים בארץ, בעל מקצוע עם 30 שנות שנות ניסיון ורקורד מוכח: לימודים אצל פייר הרמה, קדנציה במסעדת רושפלד, ייעוץ למסעדות מהשורה הראשונה (יפו תל אביב, טוטו, הדסון ועוד), הנחיית סדנאות אפייה והקמת קייטרינג קינוחים. כעת כאמור הוא פותח חנות ומאפייה משל עצמו, שתיקרא פשוט "ערן שוורצברד". החנות והמאפייה יהיו צמודות זו לזו, כדי להבטיח מרחק קצר ככל האפשר מהתנור אל הביס המושלם.
מגוון המוצרים מסחרר. באגף המלוח תמצאו לחמים גרמניים וסקנדינביים מקמחים מלאים וגרעינים, פוקאצ'ות עם טופינגז מפותחלפים, בגטים פריכים ולחמניות. בשישי ובחגים יאפו במקום חלות מתוקות, חלות כוסמין וחלות בריוש בניחוח חמאה ממסטל. המתוקים הם טור דה פורס (בעצם, טור דה פראנס) של פחמימות מהחלומות – דנישים ועוגות שמרים, קראנצים ופרסבורגר, קינוחים אישיים על בסיס מוס, טרטלטים ובסופ"ש גם עוגת שמרים ספרדית במילוי ריקוטה.
פרט לקניות הביתה, החלל החדש מציע ישיבה במקום על קפה ומאפה. ברוח הקורונה אפשר גם להצטייד בכריך ושתייה (וקרואסון, יש דברים שלא מוותרים עליהם) ולתפוס פינה במדשאה שממול. באותה הזדמנות מומלץ להציץ בספר "אפייה עלית" ששוורצברד הוציא לפני מספר שנים, ולכבוד הפתיחה יוצא שוב לאור, במהדורה חדשה.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), תל אביב, ראשון-חמישי 07:00-22:00, שישי 07:00-15:00