לא סתם עלה תאנה: מנות התאנים הטובות ביותר בתל אביב
החום אולי מקריס לנו את המערכות, אבל לפחות התאנים עכשיו בשיא העונה - וזה בדיוק הזמן לטעום את כל הווריאציות של אחד משבעת המינים, המלוחות והמתוקות כאחד. אלה הן המנות המושלמות ביותר של הפרי המותר
מלוחים
סלט סלקים, תאנים ופנקוטה | מסה
מאז כניסתו למסעדת מסה מתמקד שף אסף שטרן בחומרי גלם עונתיים ושילובים מעניינים. לרגל עונת התאנים הוא מכין סלט סלקים אורגניים עם תאנים טריות, פנקוטה גבינה כחולה, ויניגרט לואיזה ובלסמי לבן וקרם סלק יוזו. קיצי, קליל וכיפי. 68 ש"ח.
מסה
קבב ותאנים | בוטרגה
בטאפאס בר בשוק הכרמל מנצלת השפית פריאל שבו את עונת התאנים למנה עיקרית בשרית, חיבור שתמיד קולע בול. הפעם מדובר בקבב ליה, שלוש קציצות עסיסיות ומתמסרות ברוטב בצל ותאנים טריות מהדוכן הסמוך. לאחר שסיימתם מומלץ לטעום עוד מנות מהתפריט כי לשבו יש חוכמת חיים של דורות בידיים. 59 ש"ח.
רבי עקיבא 20, תל אביב
דאקוס ותאנים | גרקו
עונת התאנים ביוון עומדת בבסיס חודש שלם (7.8-7.9) המוקדש במסעדת גרקו לפרי החושני. בתפריט הספיישלים תמצאו מנות ראשונות, מנות עיקריות, קינוחים וקוקטיילים בשילוב תאנים וגם מנת פתיחה קיצית יוונית קטנה וטעימה: דאקוס (צנים פתוח מלחם יווני) ועליו גבינת עיזים ופלפל שחור, סלט עשבים, תאנים ושקדים (68 ש"ח).
חסה ועלי מנגולד ממולאים | פרא
כמשתמע משם המסעדה, בפרא חומרי גלם טריים הם שם המשחק. מנת חסה ליטל ג׳ם עם תאנים טריות מתובלות בסומאק, פיסטוק ועלי מנגולד ממולאים גבינת עיזים וגרידת לימון משקפת מטבח ישראלי חדש צעיר, בועט, עונתי ומקורי. 68 ש"ח.
פרא
סשימי אינטיאס | MENA
בביסטרו שמול חוף בוגרשוב מגיש שף ינון אל על סשימי אינטיאס על קרפצ׳ו תאנים ומעליו בלסמי מצומצם במתיקות עדינה, שמן זית, גבינת פטה, בצל, שקדים קלויים וקציפת שקדים. 82 ש"ח, והנוף בחינם.
MENA
מתוקים
עוגה בלקנית | מגזינו
קחו נשימה עמוקה כי פשוט בלתי אפשרי להישאר שווי נפש מול העוגה הבלקנית של מגזינו: בסיס בצק פריך מקמח מלא מתובל בקינמון), שכבת ריבת תאנים ומוס יוגורט, קרם פיסטוק ותאנים, ציפוי פיסטוק ירוק ומניפת תאנים טריות. כיוון שמדובר בספיישל מומלץ להתקשר לוודא ולבקש שישמרו לכם חתיכה. 44 ש"ח.
מגזינו
בוסטוק | פופ אנד פופ בייקרי
מה שבצרפת נחשב לדרך לגיטימית לניצול בריוש מאתמול מקבל אצל שף קונדיטור עופר בן נתן טוויסט צרפתי מענג, בתוספת קרם שקדים, שקדים פרוסים ותאנים אפויות. פרוסה קטנה של אושר. 14 ש"ח.
פופ אנד פופ בייקרי
טארט פירות טריים | נורי
בפטיסרי עם הלוקיישן הכי מפתיע בעיר, בלב שוק הכרמל, מכינה השף־קונדיטורית בעלת ההכשרה הצרפתית לירון שמיע טארט אישי במילוי קרם פטיסייר ועיטור פירות טריים – ליצ'י, מנגו, פטל ותאנים. פיסה קטנה של אושר. 27 ש"ח.
חבשוש 42, תל אביב
מחוץ לעיר
במזג אוויר ולחות מטורפים כמו בימים האחרונים, המבנה העתיק מימי הברון שבו שוכנת מסעדת רובידה במזכרת בתיה הוא בועה של קרירות נעימה. לסיום הארוחה מגיש שף עמוס חיון קינוח מתוחכם אך קליל המורכב מקרם דיפלומט במתיקות עדינה, תאנים טריות קראמבל במבה (צריך לטעום כדי להבין), יוגורט, שמן זית ודבש. 52 ש"ח.
רובידה