דיוס מיו: אל תגישו את הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס למקסיקנים

ויוה לה מקסיקו? הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם
ויוה לה מקסיקו? הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם

בפיצרייה הכה אמריקאית הביאו לארץ את "אחת המנות המצליחות שלה שנמכרת בלמעלה מ-6,000 סניפים בכל העולם", ואולי זה פשוט אנחנו שלא דוברים ספרדית, אבל אחרי שטעמנו בעצמנו יש לנו כמה הצעות איך להציל את בן הכלאיים המוזר הזה

20 בינואר 2025

הדבר הראשון שעשיתי כששמעתי על המנה החדשה של פאפא ג'ונס היה ללכת ולבדוק איפה מוכרים אותה. בהודעה לתקשורת נכתב כי מדובר באחת המנות המצליחות של רשת הפיצה, שנמכרת בלמעלה מ-6,000 סניפים בכל העולם". אבל היה לי חשד, שאומת די מהר בזכות גוגל, שיש מדינה אחת שלא מגישים אותו בה. רק אחרי שטעמתי אותה, הבנתי שההימור הפרוע שלי היה מדויק, ואין סיכוי שפאפא ג'ונס במקסיקו יעזו להגיש את המנה הזו.

>> מהפיכה בוולט: עליה בדמי התפעול, השוואת מחירים, מנוי חודשי ועוד

מדובר על מנת פאפאדיאס (Papadias), שכנרמז מהלחם המילים המאולץ שבשמה, מחברת בין פיצה של פאפא ג'ונס למנה המקסיקנית קסדייה. דווקא אהבתי את הרעיון שמאחוריה – בואו ניקח פיצה (מאכל מושלם בכל צורה) ופשוט נכין אותו כמו קסדייה (מאכל מושלם בצורתו). הפוטנציאל למנת צד, במיוחד לאור ההיסטוריה של פאפא ג'ונס בהברקות יצירתיות, לגמרי נמצא שם. אבל פוטנציאל לחוד, ומציאות כואבת לחוד.

החלום ושברו. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם
החלום ושברו. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם

מדובר, הלכה למעשה, במגש פיצה מקופל. אני מנחש (או רוצה לנחש) שיש איזה שיטת הכנה שונה, ושלא פשוט דוחפים את זה כמו שזה לתנור – אבל בפועל נראה שארבעת הגרסאות לפאפאדיאס הן בסך הכל בצק הפיצה הדקה של פאפא שמתקפל לשניים, ומתמלא בכמה רכיבים שהגיעו במיוחד לפאפא ג'ונס לכבוד המנה. הוריאציות בהחלט שונות ומסקרנות: פאפאדיאס ים תיכוני מציע מילוי של רוטב פיצה, בצל סגול, זיתי קלמטה, קוביות בולגרית וגבינת מוצרלה איכותית; פאפדיאס ארטישוק גולד מגיש טפנד זיתי קלמטה, חתיכות ארטישוק, בולגרית, שום קונפי ותערובת של 5 גבינות איטלקיות מיוחדות על רוטב ראנץ' של פאפא. אבל אני בכלל רציתי לבחון את הבשרי.

פיצה מקופלת. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום:מתן שרון
פיצה מקופלת. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום:מתן שרון

שתי מנות פאפאדיאס בשריות יש לפאפא (זמן טוב לפרגן להם על היצע הבשר בסניפים, לא מובן מאליו במדינה שלנו), ושתיהן הגיעו חמות למערכת טיים אאוט. חמות, אך גם מעט שרופות. בפיצה רגילה זה יהיה זניח יחסית, אבל בגלל שמדובר למעשה בסוף של טוסט מבצק פיצה, לשרוף אותה לא הופך אותו ל"קריספי" כשם מתואר במנה, אלא ל"קשה" כשם שקשה לי לנגוס בזה מבלי לסכן את טיפולי השיניים מגיל 14. זה נכון לקצוות, בעוד שהמרכז של הביס – האזור של הקיפול – נספג בטעמי המילוי והרוטב, ומתעוות לעיסה לא מי יודע מה מפתה.

אפשר בלי הראנץ'? הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם
אפשר בלי הראנץ'? הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום: אמיר מנחם

הבעיות האלו נכחו במיוחד במנת הפאפאדיאס פילי סטייק, שמצליחה בו זמנית להעליב את העיר פילדלפיה ואת מקסיקו כולה. מנתחי הסינטה העבים והלעיסים מדי לא היו לי ציפיות מראש (מי שמצפה לסטייק סינטה מוצלח מפיצרייה ראוי למה שהוא מקבל), אבל קיוויתי שכיסוי המוצרלה ירכך מעט את המנה – ולמרות שהוא בהחלט עזר, הוא לא הצליח להתמודד עם חתיכות בצל ופלפל שלכל היותר קיבלו קצת חימום עם הבצק בתנור, ולא מעבר. זה היה ביס לא נעים, ולווה לו טעם לוואי מתוק להחריד שפשוט לא התיישב עם שאר הרכיבים. זה היה רוטב הראנץ', שגם לבדו לא חיבבתי, אבל יחד עם הרעש טעמים הזה, פשוט לא התאים לכלום. עדיף שהיו משתמשים בברביקיו – טעם כמעט גנרי אך מוצלח מאוד שיכל להחזיק את הרכיבים יחדיו.

הציל את הפירמה. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום:מתן שרון
הציל את הפירמה. הפאפאדיאס של פאפא ג'ונס. צילום:מתן שרון

דווקא מנת הפאפאדיאס ניו יורק הצליחה להציל קצת את הפירמה – חתיכות הנקניקיות התאימו באופן מושלם לבצק הפיצה שעטף אותם (וגם היה טיפה פחות שרוף), גבינת המוצרלה נשפכה הפעם בשפע, ריבת הבצל המקורמל הוסיפה טעם מצוין ואפילו הראנץ לא הצליח להרוס (למרות ששוב – שימו ברביקיו ותזכו לישועות). כלומר, אפשר לעשות את זה טוב, רק צריך קצת להשקיע. כך או כך, לא הייתי מעז להגיש את המנה הזו למקסיקני ולדמות את זה לקסדייה. למעשה, זה בדיוק מה שבדקתי ברגע ששמעתי על המנה – האם מגישים אותה בפאפא ג'ונס במקסיקו. התשובה היא, כאמור, לא. שם מגישים "קלצונה" עם הבצק העבה ומילוי פפרוני ומוצרלה, חזיר ואננס וחזיר ופטריות. ובלי רוטב ראנץ. אולי כדאי שנלמד מהמקור.
פאפאדיאס, בכל סניפי פאפא ג'ונס, 44.9 ש"ח