קרוב קרוב: המנות הכי טובות בתל אביב שמגיעות היישר מהשדה לצלחת
"פארם טו טייבל" הפך בשנים האחרונות למונח מבוסס בעולם המסעדנות מכל הסיבות הנכונות - ירוק, אקולוגי, מעודד עשייה מקומית, צרכנות חכמה, מה לא. אבל זאת לא הסיבה שאנחנו ממליצים על המנות האלה. אנחנו ממליצים עליהן כי הן טעימות נורא
1. מגש טלה | קלארו
"זאת לא מנה, זאת ארוחה שלמה שגם עולה כמו שתי מנות עיקריות. אל השולחן מגיעה פלטת ענק שעליה פיתות קטנות חמות, עלים ירוקים, צזיקי, חמוצים, מטבוחה וכמות לא פרופורציונאלית של בשר טלה שעבר בישול ארוך, והכל עם רוטב רימונים מתקתק…הבשר עסיסי אבל נמס בפה. עשיר אבל לא תוקפני. רוטב הרימונים והמתיקות שלו עוטפים את הבשר ועוזרים לשבור את השומניות ולהפוך אותה לקרמיות שעוטפת את חלל הפה ומחליקה בעדינות בגרון. קחו את השלמות הזו ושימו אותה בפיתה. ותוסיפו איזה מריחה של אריסה בשביל הפיקנטיות וצזיקי בשביל הקרירות. ואיזה גזר מוחמץ בשביל הקראנצ'. אולי איזה עלה חסה בשביל לחשוב שעכשיו זה בריא. והמפגש של כל זה עם הבשר הוא כל מה שאפשר לבקש מאוכל", כתב המבקר שלנו. 298 ש"ח
דוד אלעזר 30
2. לזניה מלפוף
במקום עוד כרוב שרוף בנאלי, בפרא הופכים את הירק הסטנדרטי למנת חורף שהיינו רוצים להתכרבל בה: מלפוף שמגיע למסעדה בכל צהריים היישר מהשוק בחברון ומתבשל כל הלילה בתנור בחמאה, יין לבן, עשבי תיבול ותבלינים. בבוקר מופרד הכרוב לדפים שנצלים בחום גבוה עם פרמזן, ואחר כך הוא עובר לתצורת שכבות וביניהן בשמל עם זעתר משכם. פתחו מילון בערך "מנחם" ותמצאו צילום שלו. 86 ש"ח
נחלת בנימין 27
3. חרשוף ממולא | הבסטה
שנה שניה ברציפות ברשימת 50Best מאשרת את מה שידוע מזמן, שהבסטה היא פשוט מסעדה מצוינת. אם תגיעו ביום הנכון תוכלו לצוד חרשוף ממולא בשר טלה ברוטב חמצמץ מתפוחי אדמה, סלרי וזוטה לבנה, כל טוב החורף בצלחת. 89 ש"ח
השומר 4
4. מסבחת אפונת גינה | וינונה פוראבר
"שיא עונת האפונה הגיע השנה מוקדם מהצפוי. למרות העבודה בקילוף התרמילים, אין כמו מסבחה טובה של אפונה שנכתשת במכתש ועלי ונאכלת חמימה ישר מהסיר", אומר שף אביתר מלכה. לאפונת הגינה הוא מצוות תבשיל תרד שחור וסלט ירוקים – גרגר הנחלים, עלי זעתר וחמציץ למנה שאם תקראו לה "50 גוונים של ירוק" היא כנראה תענה. 54 ש"ח
שלמה המלך 2
5. טרטר דג ותרד יפואי | אלהמברה דלי
פארם טו טייבל הוא חלק בלתי נפרד מהאני מאמין של אלהמברה דלי. מכיוון שאופציות החקלאות בשדרות ירושלים הן מצומצמות, מטפחים הבעלים ערוגה קטנה ברחוב מול חלון המעדנייה. עלי תרד המטפס ירוקי עד ובשרניים נחלטים ומוגשים עם טרטר אינטיאס מנמל יפו, פלפל חריף, שמנת עזים מתוצרת המעדנייה וצ'יפס מעלי התרד הפחות יפים, לטובת הצמבו"ז (צמצום בזבוז). 60 ש"ח
שד' ירושלים 30
6. פטריות ופולנטה | דוק
שף אסף דוקטור ידוע בקנאותו לתוצרת חקלאית מקומית ככל האפשר. פטריות רעמת האריה וארינג'י מחוות הגידול האורגנית "אוצרות היער" בכליל נצלות בפחם ומוגשות עם ויניגרט חם של לקטו פטריות, ציר פטריות מצומצם ושמן פקאן קלוי. לצד הפטריות מוגשת פולנטה מטוגנת מתירס יבש מקומי שנטחן במיוחד על חבשוש, חנות התבלינים המיתולוגית בשוק לוינסקי. 76 ש"ח
אבן גבירול 27
7. קרפצ'יו עגבניות ירוקות | a
לאחר שכבשה בסערה את המקום ה-24 המכובד בטקס פרסי 50Best Restaurants שנערך השבוע משיקה מסעדת a את ה-Otsumami, תפריט שישי שכולו הורכב על ידי אנשי הצוות. מה למנות טאפאס בהשראה יפנית ולפארם טו טייבל? הירקות מגיעים מ"אדמה קולינרית" של תמיר מיכאלי (לשעבר איגרא רמא), מקבץ חוות גידול בכל רחבי הארץ שמספק את הירקות היפים והטריים ביותר, כולל עגבניות לב השור בוסר, שהן חומר הגלם העיקרי במנה. 22 ש"ח
מנחם בגין 121
8. סטייק חציל | מנסורה
קחו חציל בלאדי, מרחו בשמן זית מתובל בפטרוזיליה ומעט שום, זרו מעל מלח ים וצלו בגריל פחמים עד ריכוך, ממש כמו סטייק. לאחר מכן הכינו אחו בלנקו – מרק שקדים ושום ספרדי והניחו מעל סלט רוקט ועשבי תיבול, שקדים צרובים ופרי עונתי, וזלפו מעל לכל שמן זית ממשק פתורה. ואם אין לכם כוח לכל הבלגן, פשוט גשו למנסורה. 58 ש"ח
סלמה 13