ותודה לרכבת הקלה: קפה פופולר מתעדכן ללאונג' בר באווירה חמה

עבודות הרכבת אילצו את השף אבי ביטון לערוך מעט שינויים, שהולידו את המקום החדש/מחודש פופולר לאונג' בר. תפריט בוגר יותר שמערבב בין בישול ביתי, עישון, יישון והתססה, ואווירה חמימה עם מחירים סבירים. "האוכל שקט יותר. אם במרתף זאת תזמורת אנדלוסית, למעלה זו מוזיקה קלאסית"
התמורות התחבורתיות ברחוב דיזינגוף מאלצות את בעלי העסקים לתרגל גמישות אולימפית. שף אבי ביטון ידע מראש שיצטרך לערוך שינויים בקפה פופולר, אך בכל זאת הופתע מהעמידה בלוחות הזמנים, כשלפני כחודשיים השטח העליון של המסעדה הופקע על ידי נת"ע.
>> טופ שף: 25 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות שיש בתל אביב
"כשנכנסנו למקום לפני כעשור, החתימו אותנו על סעיף שאומר שבשנת 2025 תהיה רכבת קלה. וזה אכן קרה", הוא צוחק. "אזור הישיבה שפונה לרחוב ארלוזורוב הופקע לטובת הרק"ל אז הכנסנו את המקומות שהיו בחוץ פנימה, הרחבנו את המסעדה והפכנו אותה ללאונג' מדליק. באופן טבעי יש ברחוב פחות הולכי רגל בגלל העבודות, אבל דיזינגוף עדיין שוקק חיים. בכל מקרה, קפה פופולר הוא דסטיניישן ומגיעים אלינו".

הלאונג' בר החדש/מחודש ממוקם בקומת הכניסה, מעל לבר הוותיק שפועל כסדרו במרתף. יש בו 50 מקומות ישיבה ועיצוב חם שהושג בשילוב של פרקט, תקרה בגוון כתום־חמרה וחיפויים בכחול כהה (אל תנסו את זה בבית). יחד עם השינוי החזותי, האוכל עבר התאמה והפך לבוגר ונקי יותר. "עשיתי מתיחת פנים לתפריט מקצה לקצה. הוא מתבסס על מנות ביניים שהן יותר קלאסיות ומאופקות בטעמים. אם במרתף זאת תזמורת אנדלוסית, למעלה זו מוזיקה קלאסית. האוכל שקט יותר. אין טחינה ואין פלפלצ'ומה".

מה כן יש? פטריות פורטובלו על בריוש עם איולי לימון כבוש וגספצ'ו עגבניות, סביצ'ה דג על קרם סלק ולואיזה, זרוע תמנון בציר מרוקאי עם לימון כבוש וכמובן סלט הכרובית האיקוני, עם משמש אוזבקי ופקורינו. באגף המנות המעט יותר גדולות תמצאו ריזוטו שעועית יריחו עם עגבניות, שמנת ופרמז'ן, פסטה פיצ'י בעבודת יד ומולים, ואניילוטי טלה בציר עוף עם לימון פרסי.

ביטון מספר שיצר את התפריט יחד עם שף נועם שלום, שעובד איתו כמעט עשור. למחירים הוא קורא "שפויים", ולראייה המנה היקרה ביותר בתפריט היא פרגית לולו בציר חמוסטה עם תרד טורקי וקרקר סולת ב-118 ש"ח. שאר התפריט מתחיל ב-48 ש"ח, ורובו ממוקם בטווח שבין 70-80 ש"ח. שפוי? במציאות התל אביבית נכון להיום, כנראה שכן.

קפה פופולר נפתח בשנת 2018 על חורבות קפה בתיה המיתולוגי. בכלום זמן הבר שבקומת המרתף הפך למקום בילוי מבוקש, ועל הבראנץ' נרשמה הסתערות. תפריט הלאונג', שמתכתב עם בישול ביתי מצד אחד ועם עישון, יישון והתססה מצד שני, משקף שלבים בקריירה של ביטון – מרפאל ויועזר דרך מסעדת אדורה בראשית שנות ה-2000 ועד יאסו היוונייה ורשת המעדניות המרוקאיות סוליקה כיום.

מיקום המטבח כחלק אינטגרלי מהחלל, פתוח יותר מההגדרה המקובלת למטבח פתוח, משקף ניסיון להעביר לקהל חווייה בלתי אמצעית. "בפנטזיה שלי אני רואה זוג יושב על קוקטיילים או יין ומנה-שתיים ונהנה מהאווירה. התחושה היא שמגיעים לבית של מישהו שמבשל עבורך". במילים אחרות, נראה שביטון מנסה לייצר בית מחוץ לבית, ובנוף ההרוס מעבודות רכבת מדובר בשינוי משמח – מקום שאשכרה נולד מחדש מתוך ההריסות, ומציע משהו חדש.
דיזינגוף 197, ראשון-חמישי 18:00-חצות, שישי-שבת 11:30-15:30, 03-5552020, להזמנות