בר היין הכי מתוק בנחלת בנימין במחווה טעימה לצפון המופגז

מחווה מרגשת לצפון הבוער. בראווה ג'נטה (צילום Kasata- Bar Bayer Adar Wolf)
מחווה מרגשת לצפון הבוער. בראווה ג'נטה (צילום Kasata- Bar Bayer Adar Wolf)

אנשי בר היין BRAVA GENTE בחרו להתגייס לטובת חקלאים ויצרנים ארטיזנליים מרמת הגולן, ובמשך חודש הם יארחו אנשים טובים ממשקים, מחלבות ויקבים מהצפון, ויציעו תפריט ספיישל על בסיס חומרי גלם מהצפון הרחוק הפגוע

26 באוגוסט 2024

אריק פונומריוב, תמיר נחשון ודודו דדון (דודו בר) – בעלי בר היין BRAVA GENTE, "אנשים טובים" באיטלקית – החליטו להתגייס לטובת חקלאים ויצרנים ארטיזנליים מרמת הגולן. במשך חודש הם יארחו אנשים טובים ממשקים, מחלבות ויקבים מהצפון ויציעו תפריט ספיישל על בסיס חומרי גלם מהצפון. "חיפשנו מה נוכל לעשות למען הצפון הבוער. אחת מהמלצריות שלנו מחצור הגלילית והיא חוזרת כל הזמן עם סיפורים על איך שכל הבית שלה מלא ריח עשן", מספר פונומריוב. "מרגע שפתחנו אנחנו עובדים עם יקב תל שיפון מקיבוץ אורטל, ועכשיו אנו מרחיבים את המנעד לעוד יצרנים קטנים כדי לקדם עסקים בצפון. אספנו כמה מחלבות ואת מיזם אדם לאדמה ואמרנו יאללה, נעשה מזה פרויקט".

>> תל אביב הולכת על ארבע: למה שלא נקים מרכז קהילתי לכלבים, בעצם?

בר היין הקטן בנחלת בנימין נפתח בעיצומה של המלחמה ובצלה: בשבעה באוקטובר עסק פונומריוב בהכנת אוכל לפסטיבל, שכמובן בוטל, וכדי להימנע מבזבוז מזון הוא גייס חברים להכנת כריכים ועוגיות לכוחות הביטחון. בהמשך הוא חבר למסעדת קפה ברזילי הטבעונית שתרמה מטבח, וניהל מערך של 120 מתנדבים ששילח כאלף כריכים ביום למד"א, חיילים, נפגעי נובה ומי שנזקק לכך. כשהעיר החלה להסתגל לשגרת חירום וקפה ברזילי שב לפעילות, החליט פונומריוב לפתוח מקום משלו. הוא התמקד בעסקים שפועלים בשעות הערב מתוך כוונה לנצל את שעות הבוקר, נפגש עם בעלי הדודו בר הוותיק, והשאר היסטוריה מקומית.

אריק פונומריוב, בראבה ג'נטה (צילום Kasata- Bar Bayer Adar Wolf)
אריק פונומריוב, בראבה ג'נטה (צילום Kasata- Bar Bayer Adar Wolf)

עונתיות ותוצרת מקומית נמצאות ברשימת הערכים עליהם מתבסס הבראבה ג'נטה מיומו הראשון. חומרי הגלם מלוקטים משוק הכרמל הסמוך, וכל המנות והקינוחים מיוצרים במקום – מבצקים ופסטה דרך הרטבים ועד קמבוצ'ה מתוצרת בית. בחודש הקרוב יתבסס המטבח על שיתוף פעולה עם מיזם "מאדמה לאדם" של איילה נוי מאיר מבית הבד ריש לקיש, שאוסף ומציל מהצפון פירות וירקות שנפסלו על ידי רשתות השיווק מנימוקים אסתטיים. התוצרת מועברת למרכז לוגיסטי בישוב ציפורי, שם היא ממוינת ומועברת לנזקקים וכן לשפים וליצרנים.

מנגו אורגני ממשק ליאור זנדני ממושב אלמגור לא נמכר כלל למשווקים, כי הפרי לא הגיע לגודל המתאים. כך גם קלחי תירס ממשק כרמלים במושב היוגב, שחסרים בהם כמה גרגרים, ואוכמניות מקיבוץ אלרום – בגלל המחסור בעובדים רכש הקיבוץ רובוט קטיף שימלא את מקומם, אך מסתבר שיחד עם האוכמניות הבשלות נקטפו גם פירות בוסר ירוקים. ב"אדמה לאדם" קיבלו את תרומת הקיבוץ, והושיבו תמידי תיכון מתנדבים מיקנעם למיין. מהפרי הירוק הכינו התססות ואילו הפירות הבשלים יגיעו היישר לצלחת.

אז מה אם הן לא הכי יפות, ממילא הטעם קובע (צילום מתוך עמוד האינסטגרם bravagentetlv)
אז מה אם הן לא הכי יפות, ממילא הטעם קובע (צילום מתוך עמוד האינסטגרם bravagentetlv)

תפריט הפופ אפ מציע פולנטה קטיפתית מתירס טרי; שעועית ירוקה ברוטב מיסו עם טופו פריך וקליפות שזיף מותסס; קממבר צלויה עם דבש מנגו-צ׳ילי מותסס; טארט פטיסייר עם שזיפים מוצלים ועוד (מ-50 ש"ח). פלטת הגבינות מבוססת על תוצרי מחלבת גרינלי, מחלבה משפחתית סמוך ליקב תל שיפון, שמייצרת גבינות בטכניקות מסורתיות, ועל הגבינות של מחלבת "חדר חלב" מקיבוץ רמת יוחנן, מתנובת הרפת הצמודה. מבחינת יינות, ליקב תל שיפון שנמכר כאן באופן קבוע יצטרפו יקב הרי גליל, שהוא יקב בר קיימא, ויקב רמת הגולן.

מכיוון שהמלחמה כנראה לא תסתיים בתוך חודש (והלוואי שנתבדה), יש סיכוי ששיתוף הפעולה יימשך גם אחר כך בכפוף ללוגיסטיקה ולמצב בצפון. גם הבוקר, כמה שעות לפני ההשקה החגיגית, אי הוודאות לגמרי נוכחת. "אני מקווה שכולם יגיעו בזמן ותהיה כוריאוגרפיה מושלמת, אבל אני לא בונה על זה. כבר עשיתי טסטים אבל הסחורה עצמה תגיע בהמשך היום", מסכם פונומריוב ומנסה להסתיר את הלחץ. ואנחנו ננסה להסתיר את הלחץ לטעום כבר את הפולנטה.
נחלת בנימין 45, עד שני (30.9) א'-ה' 17:00-00:00, ו' 11:00-19:00, ש' 17:00-00:00