סובב לו פינג׳אן: חנות מתוקים חדשה בשינקין מביאה את הגליל לכאן

טעם החיים מהגולן. פינג׳אן. צילום: יובל נחום
טעם החיים מהגולן. פינג׳אן. צילום: יובל נחום

עיצוב מוזהב, אינספור כלי הגשה יוצאי דופן ובעיקר מיטב המתוקים מהגליל ומזרח ירושלים נחתו בחנות קטנה בשינקין שלא נראית כמו שום דבר אחר ברחוב. בוגרת "בייק אוף ישראל" נור יוסף רוצה לעשות לכם מתוק בפה, ויש לה אינספור דרכים נוצצות ומכוסות דבש לעשות זאת

28 בינואר 2025

פינג׳אן היא חנות מתוקים וקפה חדשה שהתמקמה בשינקין, שמאחוריה עומדת נור יוסף, בוגרת "בייק אוף ישראל", שהגיעה כל הדרך מהגליל הדרוזי לתל אביב כדי להכיר לחיך המקומי מעט מן המגדים הדרוזיים והערבים האהובים עליה, ופייר גם עלינו. ״אני רוצה להביא את הטעמים המיוחדים והאותנטיים של הגליל לעיר הגדולה״, מספרת יוסף, שאחרי השתתפותה בתוכנית ב-2018 (אז עוד בשם מנאר זידאן) המשיכה ללימודי קונדיטוריה מתקדמים. 

>> חגיגת הדגים של שצ'ופק: 30 שנה על אי של יציבות בתל אביב

העיצוב המוזהב והמנצנץ בהחלט מזמין, והמתוקים הנאים – את חלקם יוסף מייצגת במקום, ואת השאר מלקטת מקונדיטוריות גליליות וממזרח ירושלים – עושים חשק להיכנס לחנות ולהמתיק את היום. מסביב ניצבים מלא כוסות וכלי הגשה צבעוניים ומוזהבים (גם הם למכירה) שמספקים מראה ששובר את שגרת המעדניות ובתי הקפה של שינקין, שאפעס, הופכים ליותר דומים אחד לשני מיום ליום. סוף סוף משהו חדש באמת חדש ברחוב המתחדש.

כל הנוצץ זהב. פינג׳אן. צילום: יעקב בלומנטל
כל הנוצץ זהב. פינג׳אן. צילום: יעקב בלומנטל

ישנה לפעמים נטייה להתייחס לממתקים מסורתיים בנוסח ערבי בבחינת 'טעמת בקלוואה אחת טעמת את כולן', אבל נור מוכיחה שזה לא המצב. כל המאפים והמגדים הם בעבודת יד, ומבוססים על חומרי גלם משובחים שאיכותם מורגשת בכל ביס. הבקלוואות, למשל, מביאה יוסף מקונדיטורית מנצרת שנור סומכת עליה, ואכן הבקלוואה מאוזנת בטעמיה, ולא חוטאת במתיקות יתרה. יש קלאסית במילוי פיסטוק, אחת במילוי שקדים ואגוזים, ואחת במילוי קרם פטיסייר ענוג וערב לחיך (5 ש"ח ליחידה).

חוץ מהן, נור מכינה במקום כנאפה חמימה משערות קדאיף צפופות ובמילוי מסקרפונה, ריקוטה ופיסטוק, כאשר המסקרפונה מעשירה את הטעמים והופכת את הביס לרך לשלמות, ולטוב הזה אפשר גם להוסיף פירות יער (45 ש"ח). עוד היי לייט בעמדת המתוקים הן עוגיות המעמול, שמייצרים במיוחד למקום בעבודת יד ולפי מתכון מיוחד, המבוסס על בצק סולת במילוי תמרים, טחינה טבעית ותיבול של קינמון, הל וציפורן (5 ש"ח ליחידה).

מתוק לשלמות. פינג׳אן. צילום: יובל נחום
מתוק לשלמות. פינג׳אן. צילום: יובל נחום

זאת ועוד, נור מביאה למקום גם גבינות צ'רקסיות ודרוזיות מהגליל, עוואמה – כדורי בצק ממכרים שמצופים בסירופ דבש (10 ש״ח לעשר יחידות) – מרמלדות פיצוחים, פיסטוקים וקוקוס ממזרח ירושלים, רחת לאקום פירות יער או פיצוחים וקוקוס, וגם חליטות תה מסורתיות דוגמת תה זהורית, תה קינמון-תפוזים, תה קרקדה (היביסקוס בשבילכם) ותה קינמון ורדים. את התה, אגב, תוכלו למזוג לאחד מהפינג'אנים או כלי ההגשה היפיפיים שבמקום.

לצד המאפים אפשר לקנות כוס קפה לדרך, ובהמשך התכנון להוסיף מקומות ישיבה נוספים ולהגיש פיתות עם זעתר, פוקאצ'ה עם לאבנה ועוד רבים וטובים גם בזירת המלוח ולא רק המתוק העז, מה שנקרא למה או או כשאפשר גם וגם.
שינקין 27, א'-ה' בין 10:00-20:00, שישי 10:00-עד לפני כניסת שבת. בשבת סגור