פיצות וכריכים: מלגו ומלבר וג׳ונז משיקים תפריט משלוחים חדש
המסעדה המשובחת מכיכר הבימה והבר הלוהט מפלורנטין משלבים כוחות ויוצרים תפריט משלוחים שיש בו כל מה שמתחשק לאכול בבית: פיצות יצירתיות, כריכים נדיבים ועוד כמה נשנושים שמתיישבים בול על ערב מול נטפליקס
הביטוי החביב על הקואוצ׳רים – להמציא את עצמך מחדש – מקבל בחודשים האחרונים משמעות חדשה, היינו אומרים אפילו מוגזמת, אם אתה מסעדן.
מלגו ומלבר, למשל, שנסגרה בסגר הראשון, לאחר מכן הפכה למסעדת המבורגרים במשלוח, התאימה את תפריט המסעדה לנסיעה בארגזי השליחים ונסגרה שוב – בלי משלוחים – בסגר השני. באמצע הספיקו שף המסעדה מוטי טיטמן ושותפו בן רינג לפתוח את ג׳ונז, שהספיק להיות הבר הלוהט ביותר בעיר למשך חודש וחצי בדיוק, בטרם סגר את הדלתות.
אבל טיטמן ורינג לא הרימו ידיים. חמושים במסקנות ממשלוחי הסגר הקודם ובשותף חדש – נווה סולומון שהיה עד לא מזמן איש היין של מלגו ומלבר – הם חונכים כעת את הגלגול הנוכחי שלהם – שירות משלוחים משותף למלגו ומלבר ולג׳ונז שלקח את המיטב משני המקומות, או במילים פשוטות – פיצה נפלאה של הג׳ונז, קצת דגים וקינוחים של מלגו ומלבר, ותפריט יין שכיף לקבל הביתה.
״מהסגר הראשון יצאתי קצת בטראומה״, מודה טיטמן ״אז פשוט הגבנו למצב, בלי הידיעה שזה הולך לקחת הרבה מאוד זמן עד שישתנה. בן ואני תיפעלנו לבד את מערך המשלוחים אז, בלי וולט ועם עזרה רק מהמשפחות. זה היה לעמוד כל היום, להפוך המבורגרים ולנסוע לבד לעשות את המשלוחים. כמו שנגמר הסגר שמתי את הסיוט הזה מאחורי וידעתי שלזה אני לא מוכן לחזור״.
החלום של שותפו בן רינג – לפתוח בר שיהיה ״עם פיצה, ג׳אז ואווירה ניו יורקית״ נראה לטיטמן בתחילה כמו הזייה שאינה קשורה למציאות אבל התברר כתחילתו של קונספט המשלוחים החדש בסגר השני. ״גם כשכבר פתחנו שוב את המקומות בין שני הסגרים הייתי הרבה בג׳ונז, חוקר את העניין הזה של הפיצות ועובד על לעשות את זה הכי טוב שאפשר״.
תפריט המשלוחים החדש הזמין כרגע בוולט ובתן ביס, מחולק לכמה אגפים: מעדניית מלגו המציעה פטה כבד וריבה ביתית, סלמון קונפי בשמן זית, דגים כבושים ומלפפונים חמוצים (״פשוט דברים טעימים שאפשר לנשנש בבית, בלי צילחות ובלי כלום״, אומר טיטמן; כמה מנות ראשונות כגון בטטה לבנה בתנור, פלפל פדרון ובוטרגו, ברזאולה ביתית וטונה מעושנת; אגף פיצות מפתה במיוחד שבו ניכר הסגנון המתוחכם של טיטמן עם פיצות כגון פפרוני ואריסה או פיצה אורטיז עם אורוגולה; חלק המוקדש לסנדוויצ׳ים עם כריכים אהובים מהמסעדה כמו כריך השפונדרה, כריך קציצות דגים וכריך עוף מפורק; מנה של קציצות דגים בצלחת, וכמה מהקינוחים האהובים ביותר מתפריט המסעדה – כמו למשל עוגת הגזר והקראק פאי.
״עם כל הפחד וכל החששות והדברים האיומים האלה שאתה רואה בטלויזיה בתקופה האחרונה, אני מרגיש שאנחנו יוצאים מהצד השני של הסיפור הזה עם אופטימיות״, אומר טיטמן. ״יש לנו איזה חיוך קטן וידיעה שהקבוצה שבנינו – בן, נווה ואני, שהיא לא קבוצה של משקיעים עם הרבה כסף אלא של אנשים שחושבים ועובדים ופועלים, היא קבוצה חזקה מאוד וטובה. היום אין לי חרדה בעניין המקצועי, אני מרגיש שאנחנו נוכל לפתור כל סיטואציה כי אנחנו לא קופאים במקום ויודעים לעבוד ביחד. מה שהתחיל מחלום של בן בתקופה קשוחה התגלגל לאחד הדברים הטובים והמהנים שעשינו״.
מלגו מלבר את ג׳ונז – ראשון-חמישי 15:00-12:00, 24:00-19:00, שבת 24:00-19:00.
משלוחים דרך וולט ותן ביס