משהו אקסטרה ספיישל: 8 הפיצות הכי מיוחדות בתל אביב כרגע

יום הפיצה הבינלאומי הוא לרוב יום שמוקדש לספיישלים, אבל אנחנו רוצים פיצה מיוחדת בכל יום בשנה - לכן יצאנו לחפש את הפיצות הכי יוצאות דופן בתל אביב. סלייס עם סרטנים, פיצה שחורה, הר הגעש או זו שהיא בכלל כריך - אלו הפיצות הכי מיוחדות בעיר
לא בכל יום יש את יום הפיצה הבינלאומי. ובגלל שזה יום מיוחד, רצינו להביא לכם משהו ספיישל, שלא מסתפק בספיישלים שמציעים לכבוד היום. לא, אנחנו רוצים את הפיצות שגם בשגרה מצליחות לשבור את השגרה. אנחנו רוצים סלייס מסקרן ומפתיע, עם שילובים יצירתיים ומיוחדים, כי לפעמים קצת נמאס מפיצה עם זיתים.
>> סלייס מגן עדן: אלה 25 הפיצות הטובות ביותר בתל אביב
פיצה פיצטצ׳יו | לה טיגרה
הפיצה המיוחדת של לה טיגרה מוגשת במקום מהיום הראשון שלו. היא יצאה לאוויר העולם מתוך הטאבון המנומר, ולשמחתנו היא ממשיכה לצאת ממנו באופן קבוע, ומיטיבה להישאר פיצה נהדרת וייחודית, שכל מרכיביה משתלבים נפלא זה בזה. בצק נפוליטני לפי הספר, רוטב שמנת פיסטוקים ירקרק וענוג, מוצרלה, נקניק מורטדלה מלמעלה ופיסטוקים קלויים כראוי לשמה. לא ידעתם כמה זה טעים עד שניסיתם.
82 ש״ח, פרנקל 9 או במשלוח

פיצה בשר סרטנים | פיצה 180
זו פיצה שדווקא עונה לשם הבלתי יומרני "פיצה נתן", אבל היא מורכבת מבצק מחמצת מחמישה קמחים שונים, והתוספות הן כבר משהו יוצא דופן: בשר סרטנים, גבינת בושה ופלפל חלפיניו מוחמץ. תודו שלא מה שהייתם מצפים מפיצה נתן – ועדיין, היא מצליחה להפתיע עם שילוב מנצח שלא היינו חושבים עליו, ומשתלב נפלא עם הבצק הנעים והטעים ועם עקצוץ הפלפל שמשלים את הביס.
89 ש״ח, המלך ג'ורג' 85

פיצה שחורה | פיצה פור דה פיפל
לפני כשנה הגיע השף רותם וקנין לפיצה PPL היפואית, שדרג את התוספות, הבטיח את איכות חומרי הגלם ויצר פיצות משגעות שמוגשות בפיצרייה עד היום. אחת מהן היא הפיצה השחורה, שהרוויחה את שמה מרוטב פטריות טריות שנצלות ארוכות בטאבון, אליהן נוספים בזיליקום טרי, מוצרלה, זוקיני חרוך היטב ושמן זית. פיצה נהדרת שלא עושה שחור בלב, ורק אולי קצת צרבת.
76 ש"ח, עולי ציון 26 או במשלוח

פיצה מתוקה | פיצה קראפט
פיצריית קראפט שנפתחה בחלל מרשים לכל הדעות ובלוקיישן מפתיע בכיכר אתרים, שמתאפיינת בפיצות נהדרות בעבודת יד, שאפילו זכו לשבח בינלאומי כשנכנסו לדירוג Top50 Pizza. כל הפיצות שמוגשות כאן ויוצאות מהטאבון זכו לשמות מעניינים ותוספות מעניינות לא פחות, והפעם בחרנו בפיצה המתוקה – כי אנחנו מתוקים. והיא מתוקה בזכות בטטות מקורמלות היטב, גבינת עיזים לאיזון הטעמים, בצל ירוק וסילאן (כי במתוק עסקינן).
60 ש"ח, כיכר אתרים, (משמאל במדרגות) או במשלוח

פיצה לא להתבלבל | פיצה איקס
פיצה איקס הגיעה לתל אביב ממודיעין בסערה, וכבר פתחה בעירנו שני סניפים מכובדים בהחלט – וגם רשמה ערב פיצות ללא תחתית שקשה להתחרות בו. מדובר בפיצות כיפיות וסליזיות שמתובלות בהומור ובשלל מרכיבים בלתי שגרתיים. למשל פיצה לא להתבלבל, שכמעט בלבלה אותנו עם רוטב פסטו ושמנת, מוצרלה, סנט מור, ריבת בצל ו…אננס! תודו שלרגע התבלבלתם. אבל סמכו עלינו שזה דווקא ממש עובד (ולא רק במאנץ' של אמצע הלילה).
98 ש"ח, דיזינגוף 70\ נחלת בנימין 52 או במשלוח

פיצה וולקנו | דומינוס
תגידו מה שתגידו על דומינוס, מה שהיא עושה היא עושה מעולה, המחיר שלה עדיין משתלם וגם את הפרסומות של מאור כהן אי אפשר שלא לאהוב. ואז הגיעה פיצה וולקנו – תענוג מפוקפק, גימיק לא בהכרח מוצדק – אבל בתכלס כשטובלים את המשולש בתערובת הלבה הגבינתית הרותחת, יש קצת חמימות בלב (לפני בוא הצרבת). לא פיצה לכל יום אמנם, אבל יש אירועים ומצבים בחיים שהיא בהחלט תהלום.
82 ש"ח, אתם יודעים איפה

פיצה טונדה | טברנה רומנה
הפיצה של בנצי ארבל בטברנה רומנה היא עגולה ודקיקה וכמעט בלי שוליים, כיאה למסורת הרומאית. המרקם הדקיק שלה מאפשר את פריסת הרוטב עד תום, ולא רק שהיא כיפית וקלילה לאכילה, ארבל הוא הראשון והיחיד (עד כה) בארץ שמכין אותן. מבחינת גבינה הן מוגשות כולן עם פיורי דה לאטה, שהיא סוג של מוצרלה עדינת טעם, ונוספים להם לפי בחירה פטריות, פלפלים, בצל, שינקין או בייקון. טעים וייחודי בהחלט.
66-79 ש"ח, קפלן 8

כריך בצק פיצה | בייקרי צינה
אנחנו בוודאי מסכימים שבצק של ביצה הוא מהטעימים שבבצקים, וגם בבייקרי צינה שבכיכר דיזינגוף הבינו זאת, עד כדי כך שרותמים את בצק הפיצה הנהדר, והופכים אותו לכריך שקשה ולא כדאי להפסיק לזלול. הוא עונה לשם כריך פורטפוליו, ומוצע במקום החל משעות הצהריים, ויש בו גבינת סטראטצ'לה, נקניק מורטדלה ופיסטוקים או מוצרלה פרסקה, עגבניות שרי צלויות ופסטו. ללקק את האצבעות, מכל הבחינות.
59 ש"ח עם כוס ג'זמין, מוצע במקום בין 13:00-21:00. כיכר צינה דיזינגוף 6
