חשיפה לפורמנ'ס: רשת הפיצות הצפונית נוחתת לראשונה בצפון העיר

דווקא בימי קורונה, נמשכת ההגירה העירה והפעם: רשת פיצריות משפחתית שפותחת סניף בנאות אפקה (וזו רק ההתחלה). בתפריט: חומרי גלם איכותיים וכנאפה מעולה

מהצפון לתל אביב. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)
מהצפון לתל אביב. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)
7 בפברואר 2021

לרוב התל אביבים השם פורמן לא אומר הרבה. עבור תושבי הצפון ופודי'ס שחורשים את הארץ בחיפוש אחר בוננזות קולינריות הוא מזוהה עם אימפריית פחמימות ושוקולד. לכן הידיעה על פתיחת פיצריית פורמנ'ס בנאות אפקה משמחת במיוחד, אפילו שבתקופת הקורונה היצע הפיצות בעיר עולה על גדותיו.

פיצה פרסקה עם בלזמי מצומצם. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)
פיצה פרסקה עם בלזמי מצומצם. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)

אביעד ואביבית פורמן עובדים יחד כבר חמש שנים, שבמהלכן הם החזיקו בפאתי חיפה מסעדה ששמה הלך לפניה. אורחים מכל הארץ הגיעו לבופה בראנץ' היסטרי בשישי בבוקר ולנשנש פרלינים בעבודת יד. לפני כשנתיים המסעדה נסגרה, ואחרי פרק זמן של חיפוש עצמי פתחו הפורמנים פיצרייה בקרית ים. כיום רשת פורמנ'ס מחזיקה גם בסניף בחיפה ומתעתדת לפתוח בערים נוספות בצפון.

לפיצרייה בתל אביב מתייחסים האחים השותפים כמקפצה לקראת השתדרגות לרשת ארצית. "מתל אביב יותר קל לפרוץ לכל הארץ. אנחנו מכוונים להגיע ל־60 סניפים בתוך חמש שנים כדי שלכל אחד יהיה פורמנ'ס ליד הבית או במרחק של 10 דקות נסיעה", הם אומרים.

אחים ושותפים. אביבית ואביעד פורמן (צילום: רן בירן)
אחים ושותפים. אביבית ואביעד פורמן (צילום: רן בירן)

לקראת יום הפיצה הבינ"ל בשלישי: הפיצות הכי טובות בעיר

השאפתנות החריגה בתקופת משבר כלכלי נובעת מאמונה במוצר: בצק שאביעד פיתח בעצמו, אפייה בטאבון עצים שנבנה במיוחד עבור הרשת וטופינגז איכותיים. לכל אלה נלווה תג מחיר נוח יחסית, 49-84 ש"ח. "מה שמייחד אותנו הוא חוסר נכונות להתפשר וערך גבוה של תמורה למחיר. הפיצה בגודל משפחתי ומספיקה לשניים-שלושה אנשים, לא כמו פיצות שף שהן קטנות. פיצה נחשבת לג'אנק פוד אך מהפיצה שלנו אפשר להוריד את המילה ג'אנק. היא איכותית ומבוססת על בצק שעבר התפחה במשך 48 שעות, גבינות ממחלבות יעקבס וכפר תבור ותוספות שאנחנו מכינים במקום".

רוב הפיצות בתפריט מובנות, לדוגמה פיצה אנטיפסטי, פיצה עגבניות שרופות ובולגרית, פיצה פולנטה עם רוטב פולנטה מתירס טרי וכמהין, ופיצה נורבגית עם רוטב בשמל כמהין, סלמון כבוש ומיקס גבינות. היחידה שפתוחה לפרשנות היא פיצה מרגריטה, שלה ניתן להוסיף טופינגז מתוך רשימה ארוכה – מפלפלים קלויים בטאבון ועד שום קונפי מתוצרת בית ואננס טרי. יש אפשרות לקבל פיצה טבעונית וללא גלוטן, בשר אין מכיוון שהמקום כשר, ובעתיד צפויה להצטרף לתפריט פיצה מכוסמין.

פירסט ווי טייק נאות אפקה. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)
פירסט ווי טייק נאות אפקה. פורמנ'ס (צילום: רן בירן)

בביקור טרום פתיחה בחנו בראש ובראשונה את הבצק, תפוח ועבה יחסית אך אוורירי. "יצרתי בצק שהוא באמצע בין נאפולי לישראל. לא פריך מדי אך יציב מספיק כדי להחזיק את התוספות", מסביר אביעד. מתוך מספר פיצות נרשמה הסכמה על פיצה פרסקה בתוספת מוצרלה פרסקה, עלי מיקרו בזיליקום טריים ובלסמי מצומצם, שמתווסף לאחר האפייה. המתיקות העדינה של הבלסמי מחמיאה לרוטב ולגבינה ויחד נוצר ביס שמצדיק קפיצה לנאות אפקה, במיוחד כעת כשהסגר הסתיים.

גם אם התמלאתם מהפיצה כדאי לא לדלג על הקינוח: כנאפה פריכה שנאפית במתקן שהובא מטורקיה ומוגשת עם קיימאק קטיפתי ממחלבת תוצרת הארץ. אפשר לקבל את הכנאפה בגרסה קלאסית עם פיסטוק ובטעמים אופנתיים כגון קרמל מלוח, אמרנה וכנאפה טרופית עם שוקולד, אננס ורוטב קוקוס (25-30 ש"ח).

שווה נסיעה. כנאפה בפורמנ'ס (צילום: רן בירן)
שווה נסיעה. כנאפה בפורמנ'ס (צילום: רן בירן)

הפורמנים מודעים לכך שהם מגיעים לתל אביב בתקופה שבה העיר מוצפת פיצות איכותיות. ועדיין, הם מאמינים שיש מקום לכולם ושהמוצר יתפוס. את ההחלטה להתמקם בצפון העיר הם מגדירים כנחיתה רכה לקראת כיבוש מרכז העיר. "הגענו לחלק העדין יותר של תל אביב. נאות אפקה זו שכונה טובה עם קהל איכותי. מכאן יכירו אותנו והסניף הבא כבר יהיה גדול יותר. אין עדיין לוקיישן אבל אנו מאמינים שבתוך חצי שנה נפתח ברוטשילד".
נתן אלתרמן 13 נאות אפקה, 8865*, ראשון־חמישי 12:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה), כרגע בטייק אוויי בלבד