הערב בפיקוק: שותים, משוחחים, ולא מנרמלים את הפקרת החטופים

אירוע ראשוני וייחודי הערב (שלישי 18:00) בבר הכי פופולרי בעיר: שיח עם אנשי העוטף, ביניהם החטופה שני גורן, ליווי מוזיקלי של חמי רודנר וצוות עובדים שלא מוכן שינרמלו כאן את הפקרת החטופים בעזה. "אל תהיו מנותקים ששותים בירה, מסתכלים על תמונות החטופים, ואומרים 'אוי זה נורא'"
תמיד יש סיבה טובה להגיע לפיקוק, אם זה כדי להיתקל רנדומלית בדיוק בכל מי שלא רציתם להיתקל בו, אם כדי להתעדכן ברכילות ברנז'אית, אם כדי להתענג על האווירה האולטרה-תל אביבית או פשוט כדי ליהנות מקצת תרבות שמשתלטת על הלוקיישן האהוב מדי פעם. אבל הערב (שלישי, 18:00) תהיה לכם סיבה טובה במיוחד להגיע לפיקוק: מפסיקים את הנרמול של הפקרת החטופים.
>> תל אביב, צפי פגיעה: עבודות הרכבת הקלה יתעכבו בשנתיים לפחות
>> חיים ביחד אוכלים ביחד: ארוחה משותפת ליהודים וערבים ביפו בשישי
הבר הכי פופולרי בעיר ב-15 השנים האחרונות כבר התגלה כמוסד שאינו מהסס לנקוט עמדה אידיאולוגית ברורה עוד בימי מחאת בלפור הרחוקים (2020, מי בכלל זוכר), והערב הוא לוקח את זה צעד קדימה: שעות הפעילות המוקדמות של המקום יוקדשו היום לשיח ומפגש עם שניים מתושבי עוטף עזה: שני גורן מקיבוץ ניר עוז שנחטפה לעזה ושוחררה בעסקה היחידה שבוצעה עד כה, וברוך כהן, הרבש"צ של קיבוץ מגן שנלחם על הגנת הקיבוץ בשבעה באוקטובר ואיבד את רגלו בקרב.

את הערב ילווה מוזיקלית חמי רודנר, והוא מתקיים בהפקתה של עדי קאופמן, מלצרית הפיקוק שגדלה בקיבוץ מגן ומשפחתה פונתה מביתה וחזרה אליו לאחר כחצי שנה. "אנחנו במשפחת פיקוק מאמינים שחיביים להתנגד לנרמול המצב שבו יש חטופים בעזה ולא נעשה מספיק כדי להחזיר אותם", כך נמסר מהפיקוק, "בואו להקשיב, לשאול, להגיד. אסור לנו לתת לחטופים\ להפוך ל-101 רון ארד".

בפוסט שהעלתה לרשתות החברתיות הוסיפה קאופמן ש"אסור שאנשים ישכחו מה עשו לנו וממשיכים לעשות. כל עוד יש 101 חטופים בעזה – האירוע הזה לא נגמר. אסור לנרמל את זה שהם שם. להגיע לערב הזה זה המינימום שכל אחד ואחת מכם יכולים לעשות. בואו תהיו חלק מהמאבק להחזיר אותם הביתה. אל תהיו מנותקים שממשיכים בשגרה, שותים בירה ותוך כדי מסתכלים על תמונות החטופים ואומרים 'אוי זה נורא'. אל תתנו לזה להפוך לנורמלי – כי זה לא".