Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

געגועי לקולוניאליזם: פלאפל בלגי נפתח בקינג ג'ורג', וזה מופרך כמו שזה נשמע

נכון שבזכות רעיונות הזויים האנושות צועדת קדימה, אבל הוופל־פלאפל החדש בקינג ג'ורג' הוא גימיק מופרך שלא בטוח שכדאי לכם לאכול

פלאפל בלגי (צילום: שי מזרחי)
פלאפל בלגי (צילום: שי מזרחי)

שילובים באוכל הם עניין טריקי. קשה לשים את האצבע מתי מדובר בגימיק ומתי בשילוב מבורך. הבאן־מי למשל, סנדוויץ' שתוכו האסייתי אינו כברו הבגטי, הוא תוצאה של הקולוניאליזם הצרפתי בווייטנאם, והוא נפלא. למה שילוב אחר בין תרבויות, הלבנט (פלאפל) והבלגי (ופל), יוצר אינטואיטיבית אנטגוניזם ונראה כמו גימיק זול? אולי מפני שהבאן מי נראה כמו הברקה שנוצרה באופן אורגני. פלאפל בלגי לעומתו מריח קצת יותר מדי ממאמץ ופחות מדי מקולוניאליזם.

לפני כמה חודשים נפתח סניף הפלאפל הבלגי בראשון לציון. מה שנראה היה כמו קוריוז אינסטושי צבר יח״צ לא רע וכנראה גם שבה לבבות וקיבות במציאות, כי הנה נפתח לו סניף נוסף, בזכיינות, בלב תל אביב, ולא סתם בלב אלא בקינג ג׳ורג׳, ממש ליד אחד הפלאפלים ההגונים בעיר (ד״ר סעדיה) ומול אחד מכלי התקשורת ההגונים במדינה (הליכוד TV), וזו כבר הצהרת כוונות.

עבור 30 ש״ח תקבלו בלילת פלאפל מהסוג הירוק שנכנסת לשלוש דקות אפייה במכונת ופל עגולה. מאחורי דלפק ממורק ונוצץ ניצב צוות חמוד ויעיל שידאג לחתוך את העיגול לחצי, ליצור בתוכו כיס – הוופל־פלאפל עצמו הוא כלי הקיבול, אין פיתה – וימלא אותו בסלטים הסטנדרטים לבקשתכם.

מה בעצם עובד כל כך טוב בפלאפל? הבלילה אנא ערף, וזה שהיא מטוגנת בצורת כדור. בפלאפל הבלגי מסה רצינית של הבלילה נאפית ללא שמן. תהליך אפיית הבלילה יוצר קרום ולא קראסט, שמזכיר תחתית סיר טבית שהכין אשכנזי בן 32 ממתכון של אימהות מבשלות ביחד. טעמה של הבלילה סביר, אבל חלק גדול ממנה מתייבש, כבד, ולכן היא מתחילה לשעמם די מהר. צפיפות החומר מסרבת לקלוט את הנוזלים של הסלטים, מה שיוצר עוד בזמן הרכבת המנה קרע קטן ומטפטף בנקודת המינימום של הוופל. אפטר טייסט לשעות מובטח.

בכל זאת אין בלבי נגד הגימיק, אלה יזמים אמיצים כמו הזכיין החביב של הפלאפל הבלגי או לה מין נגוק – ממציא הבאן מי (בדקתי בויקיפדיה) – שמצעידים את העולם הגסטרונומי קדימה. בזכותם אנחנו פה, עם הבורקס שרימפס והסושי גבינת שמנת.

קינג ג׳ורג׳ 45, כל יום 11:00־20:00, לאחר תקופת הרצה יהיה פתוח עד 23:00

חשבון:30 למנה

מדד הטראש:קטנייה אפויה. לו חוג יוגה היה מזון

אופציה צמחונית:טבעוני למהדרין

וייב: מקסים ואופטימי

טעים:ככה ככה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!