יוצרי "האישה הטובה" עשו זאת שוב בסדרה חדשה ומצוינת

"פני הרוע" היא הכלאה בין "תיקים באפלה" לדרמת פשע אמיתי, אותה מובילות שתי דמויות הופכיות שיוצאות למסע אחר האמת. סמכו על מישל ורוברט קינג שהם יעשו מזה מטעמים
בתחילת הפרק הראשון של "פני הרוע", מצטטת הדמות הראשית את תערו של אוקאם – עקרון פילוסופי לפיו כאשר קיימים הסברים שונים לאותה תופעה יש לבחור בהסבר הפשוט ביותר. הסדרה החדשה של מישל ורוברט קינג, יוצרי "האישה הטובה" ו"הטובות לקרב", משתמשת בעקרונות פילוסופיים כדי להבין רעיונות כמו טוב ורע, אבל גם בצלבים, תפילות ולחשים בלטינית. אפשר להגדיר אותה בפשטות כהכלאה בין "תיקים באפלה" לדרמת פשע אמיתי, שמנסה לבחון את המסתורין הגדול ביותר בעולם: האם יש דבר כזה רוע אמיתי?
"פני הרוע", שעולה היום (שלישי) ב-yes, בנויה על המודל ש"תיקים באפלה" הביאה לשלמות: שתי דמויות הופכיות שיוצאות יחד למסע אחר האמת. דיוויד אקוסטה, הלוא הוא לוק קייג', הוא כומר מתלמד שרודף אחרי הרעים ונלחם בכוחות האופל שחותרים מתחת לפני השטח. השותפה שלו, קריסטן בושארד (קטיה הרברס מ"ווסטוורלד"), היא קתולית לשעבר, פסיכולוגית משפטית שקולה, הגיונית וחסרת פשרות. יחד הם אמונים על חקירת דיווחים על מקרים חריגים (ועל טבעיים?) שמתקבלים בכנסייה, וכך נארגות להן יחד דרמת בית משפט ותעלומות מיסטיות. בניגוד לסקאלי, בושארד היא גם אם לארבע בנות, והסצינות המשפחתיות שלה מדגימות הורות טובה על המסך, לכל מי שהתגעגע לכישורי האמהות המרשימים של אלישיה פלורק. בנוסף, כמו אחותה הגדולה מהניינטיז, הסדרה נבנית לפי העיקרון של "המפלצת השבועית": בכל פרק יש מקרה לפענח, ובמקביל נבנית העלילה הגדולה יותר, זו שתגלה לנו מהן באמת פני הרוע, אם יש כאלו, והיכן הן מסתתרות.
במובנים רבים, "פני הרוע" מזכירה את היצירה החתרנית של מישל ורוברט קינג, "BrainDead". הסאטירה הפוליטית, שזכתה לעונה אחת בלבד בשנת 2016, הייתה מצחיקה, פרועה ושמאלנית באופן בלתי מתנצל. אם הבחירה בטראמפ לנשיאות נתפסה על ידי השמאל האמריקאי כטירוף מוחלט, הרי שבני הזוג קינג לקחו את הרעיון הזה לקצה. הבית הלבן ב"בריינדד" הפך לזירת המשחקים של חייזרים מהחלל החיצון, שאוכלים את המוח של חברי הקונגרס האמריקאים, מילולית. "פני הרוע" היא אחותה הקטנה והמרושעת, או לפחות המאוד אפלה, של "בריינדד". כמוה, היא שואפת להעביר מסר פוליטי על הכוחות המסוכנים שמשתלטים על חיינו השלווים. בניגוד אליה, "פני הרוע" שואפת למסגרת ריאליסטית עם הבלחות של הפנטסטי והעל טבעי. "בריינדד" לא חודשה לעונה נוספת על ידי CBS, למרות שנכתבה במקור כסדרה של ארבע עונות. היא לא יכלה לשרוד כי היא הייתה מטורללת ומופרכת מדי בשביל הצופה הממוצע. אפשר לשער ש"פני הרוע" נולדה מתוך ההבנה הזו, ויצרה אווירה "רצינית" יותר סביבה, אפילו שחצי מהזמן היא מספרת על רוחות רפאים ודיבוקים רצחניים. כלומר, בני הזוג קינג הבינו שכדי להשתמש בעל טבעי הם צריכים לעטות מעטה פילוסופי ומכובד. וזה עובד.
הרוע המוחלט הוא לא נושא חדש עבור מישל ורוברט קינג. ב"אישה הטובה" הם בחנו את הסוגיה דרך הדמות של קולין סוויני, רוצח הנשים הסדרתי מלא הכריזמה ותכול העיניים שמעורר אימה באלישיה פלורק. "פני הרוע" בנויה על העיקרון לפיו יש רוע מוחלט בעולם, והוא מסתתר באנשים רגילים לכאורה. עבור בושארד מדובר בפסיכופתים: אנשים אדישים לסבל האחר, שהיא יכולה לקטלג תחת הגדרות רפואיות מוכרות. עבור אקוסטה, מדובר בהרבה יותר מזה: כוחות אפלים שחוברים כדי לגרום לאנשים תמימים לבצע זוועות. מהפיילוט שנשלח לביקורת קשה לדעת מה יהיה על הארגון הסודי הזה, וכמה רחוק מגיעה הקונספירציה שקשורה אליו. אבל קל להבין ש"פני הרוע" מצליחה להתעלות על סך ההשראות וההשפעות שלה, ולהוכיח שוב עד כמה בני הזוג קינג מבינים איך להשתמש באלמנטים קיימים כדי ליצור משהו חדש.
← yes ACTION, ימי שלישי (החל מ-25.2) 22:00 וב-VOD
מרוצים מחיי התרבות בתל אביב? בואו לענות על סקר טיים אאוט העולמי