בין דובאי לטיילת באילת: מסעדת בשרים יוצאת דופן נחתה בת"א

תפרק לבשר הזה את הצורה. פסאדור. צילום: אסף קרלה
תפרק לבשר הזה את הצורה. פסאדור. צילום: אסף קרלה

מסעדה כמו "פסאדור" לא ראינו בתל אביב כבר המון שנים: היזם רן דור חי (וויסקי בר מוזיאון, אוסקר ויילד) פתח מקום מרשים על טהרת הבשר, עם תפריט קבוע של 10 מנות (ופייר, זה לא כזה יקר), ופסאדור - תפקיד ברזילאי מסורתי של מגיש בשרים מיומן. תתכוננו לפתוח כפתור בסיום הארוחה

7 בנובמבר 2024

ברחוב יגאל אלון בתל אביב נפתחה מסעדה די שונה בנוף התל אביבי, מסעדה מסוג שכנרא לא הייתה יכולה להיפתח באף רחוב אחר בעיר. במקום עוד מזללת פסטה, פיוז'ן ים תיכוני או חס וחלילה בר יין, בתל אביב נחתה מסעדה שבו זמנית מרגישה קצת מעבר המודחק, וקצת ומהעתיד המוכחש, של הקולינריה המקומית. האם העיר בשלה לקבל בחיבוק מסעדה שמרגישה כמו הכלאה בין דובאי לטיילת באילת? ובכן, אחרי שטעמנו את הבשר, כנראה שכן. 

>> משנים מקום: מסעדת מנסורה מיפו נסגרת, אבל לא כל החדשות רעות

פסאדור היא מקום לאוהבי בשר. למעשה, היא מקום לאוהבי בשר בלבד, שכן אין בתפריט ולו מנה אחת צמחונית\טבעונית – זו היא מסעדה עם תפריט קבוע ותמחור קבוע, שיספק לכם עשר מנות על טהרת הבשר, במחיר 280 ש"ח לאדם, לא כולל שתיה ושירות. אם בא לכם דרינקים, 40 ש"ח נוספים יסדרו לכם שתיה קלה ויין/בירה לשארית הערב. זול זה לא, אבל כשהתבדחנו עם המלצר על כך שבסוף הערב נאלץ לפתוח כפתור במכנס, לא ידענו שזו לא בדיחה. מדובר בהמון מזון, מגוון גדול של מנות, וביחס לכמות ניתן לומר שהמחיר הוגן בהחלט.

מקום נאה מעבר לאוכל, אבל חכו לאוכל. פסאדור. צילום: אסף קרלה
מקום נאה מעבר לאוכל, אבל חכו לאוכל. פסאדור. צילום: אסף קרלה

מאחורי המסעדה עומד היזם רן דור חי (וויסקי בר מוזיאון, אוסקר ויילד) שרצה ליצור חוויה שהיא מעבר לאוכל עצמו. "אף פעם לא היה בטוח לפתוח מסעדה, אז גם עכשיו יש סיכון, אבל ברגע שיש ג'וק לזה אי אפשר להעלים אותו" הסביר לנו את ההיגיון לירן ניר, מנהל המסעדה. "חוץ מזה, השקענו כאן מאוד כדי שהמקום יהיה מעבר למסעדה, אלא קודם כל חוויה שנחוצה לכולם דווקא עכשיו, ולכן אנחנו מאמינים בה מאוד".

באמת יש להודות, חווינו ערב לא שגרתי של ארוחה מסוג שכבר אין בתל אביב. המסעדה גדולה ורחבת ידיים, מוזיקה בווליום גבוה מתנגנת מסביב, ומלבד מלצרים, בראשית הארוחה ייגש אל השולחן שלכם הפסאדור – תפקיד ברזילאי מסורתי של מגיש בשרים מיומן, האחראי על חיתוך והגשת הבשר. וכך בכל נתח חדש מגיע הפסאדור עם עגלה לשולחן, מסביר עליו במקצועיות מרשימה, בודק מידת עשייה רצויה, ולבסוף פורס לכם ביד מיומנת את הנתח.

אתה לא נראה ברזילאי. פסאדור. צילום: אסף קרלה
אתה לא נראה ברזילאי. פסאדור. צילום: אסף קרלה

התפריט, כאמור, מורכב מעשר מנות אשר כל אחת מהן מבטאת טכניקת בישול אחרת, ונתח אחר. לכל נתח מתאימים מה שאידאלי בשבילו, ואין ספק שהדבר מורגש בביס, הטעים שתמיד מגיע במידת עשייה רצויה. ועכשיו, בגלל שגם לכם מגיע לרייר מול המסך, הכירו את הנתחים: פיקנייה ברזילאית (נתח עגל רך עם שכבת שומן מחורצת) הנצלה באיטיות בשיטה ברזילאית מסורתית; אסאדו מעושן ועסיסי, עטוף בתערובת תבלינים ריחנית; אונטריב מפורק מאזור הצוואר, מעושן ומבושל במיציו במשך 6 שעות עד לפירוק מלא.

רק בשר, והרבה ממנו. פסאדור. צילום: אסף קרלה
רק בשר, והרבה ממנו. פסאדור. צילום: אסף קרלה

רוצים עוד? כי אנחנו כן. יש גם בריסקט עסיסי עטוף בתערובת תבלינים ביתית, ומעושן בשבבי היקורי בשיטה מסורתית, וסטייק אנטריקוט על גריל פחמים, וצוואר טלה ענוג, וקבב נהדר ועוד בשרים שהופכים את המקום לגן העדן לחובבי הבשר. לצד כל הבשר הזה תקבלו גם פוקאצ'ה וכמה פתיחים, שמוצעים לריפיל לאורך הארוחה, ואם ממש תתעקשו ובדרך נס ישאר לכם מקום לקינוח, תוכלו להזמין אחד בתוספת תשלום – קסטה אמסטרדם, המורכבת מעוגיות אמסטרדם רכות, גלידת שוקו, מוס שוקולד, קראמבל קקאו וגנאש שוקולד (52 ש"ח), או פחזנייה עצומת מימדים במילוי קרם שוקולד לבן מקורמל, טופי קרמל, פקאן מומלח וגלידת וניל (48 ש"ח). על הגלידה שופכים פחמן נוזלי, כי כמו שהבטחנו, יש פה קצת דובאי. מה רע בקצת דובאי?
פסאדור, יגאל אלון 94. ימים א- ה בין 18:00-23:00. כשר, 03-649-3932