Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פסנתר בינלאומי: 3 ימים, 8 במות וכל הג'אז הזה סביב בית רומנו

נגן לנו עוד אחד. ג'וני או'ניל. (צילום: Roberto Cifarelli)
נגן לנו עוד אחד. ג'וני או'ניל. (צילום: Roberto Cifarelli)

הופעות בינלאומיות ברחבה של התדר, ג'אם חצות בקיסה, אלתורים בפארק המסילה ועד תקלוטים, דוכני אוכל וסקאט בגינת חואניטה: פסטיבל הג'אז של תל אביב חוזר (19-21.11) בפעם הרביעית, והפעם ישאר בסביבות בית רומנו, ועם כניסה חופשית לכולם

1 בנובמבר 2026

עם כל הכבוד לפסטיבל הג'אז באילת, גם לתל אביב מגיע לטבול את אצבעותיה בז'אנר הוותיק. לשמחתנו, עברו השנים שבהם ג'אז היה הדבר המיושן והטרחני הזה שרק אבא שלכם שומע, ובילינו כבר מספיק אירועי "ג'אז זה מגניב" בתדר כדי לדעת שהסגנון התחדש והתעצב לעידן המודרני, וכל ההייטרים פשוט עוד לא מבינים כמה סקסופון בריטון נכון יכול לשגע את ההמון, סקא-פדא-פה-דום. סליחה, אילתרנו. בכל אופן, גם תל אביב בסוף זכתה לפסטיבל ג'אז משל עצמה, שחוזר השנה בפעם הרביעית ויתרכז כולו סביב ובתוך בית רומנו בסופ"ש של ה-19.11 עד ה-21.11, אז תכינו את הנעליים הנוצצות שלכם – אתם הולכים לרקוד.
>> אמבטיית חורשה ורומנטיקה באוטובוסים. זאת העיר של מאיה גז

הפסטיבל השנתי, בניהולם האמנותי של ספי ציזלינג ויונתן לוי, יכלול מופעים של אמנים ואמניות מהשורה הראשונה של הג׳אז המקומי, כמה אמנים מהסצנה העולמית, הפקות מקור בבכורה, שיתופי פעולה ייחודיים והופעות קטנות וניסיוניות, לצד תקלוטים, דוכני אוכל ואפילו הקרנת סרט בשיתוף עם פסטיבל סאונדטראק (אם כי עוד לא סיפרו לנו איזה סרט, אז תתפללו שזה לא "לה לה לנד") – וכל זה בשמונה במות שיפוזרו ברחבי בית רומנו, גינת חואניטה ופארק המסילה. והיופי הוא שהכל בחינם לגמרי, כי זו הדרך שהתדר.

במסגרת אירועי הפסטיבל תמצאו את המופע "טהרן-תל אביב", בו תארח לירז צ'רכי את נגנית הטאר האיראנית סהבא מוטלבי, או מופע מושתף של הזמרת והיוצרת מקהילת העבריים מרגיעה עם המפיק אעלק לי, שיחזרו לאלבומה מ-1984 וישיקו תקליט משותף שייצא בקרוב. שימו לב גם לשיתוף הפעולה של רון מגריל טריו עם הבעלים של הלייבל דאפ-טון, הסקסופוניסט האגדי ניל שוגרמן, בשואו שיקרא בלו ברייק ביטס – או להופעה של הפסנתרן בן השבעים ג'וני או'ניל, שמגיע עם ניסיון של 50 שנה והיכרות עם דיזי גלספי. גם שיתוף פעולה מסקרן בין יהונתן ריקליס והזמרת הבריטית אמה סמית' נשמע לנו מעניין, כמו גם ההופעות המדוברות של האחים קדוש, שלוש, שי חזן ועוד הרבה אמנים מקומיים שיתנו מהג'אז שלהם. היום השני של הפסטיבל יכלול שיתוף פעולה עם פסטיבל חשיפה בינלאומית, שחלק מאמניו ישתלבו בבמות השונות.
בית רומנו, (דרך יפו 9, תל אביב), 19-21.11, הכניסה חופשית, פרטים מלאים באתר העירייה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!