בעקבות המלחמה באיראן: פסטיבל ישראל נדחה למועד לא ידוע

פסטיבל ישראל 2025 היה אמור להיפתח ב-1.7 ומנהליו האמנותיים, איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין, קיוו להביא אותו אל מג'דל שמס ואופקים ולהפגין את חשיבותן של התרבות והאמנות למרקם החיים הישראלי, אבל זה כבר לא יקרה עכשיו. הודעה על מועד חדש לפסטיבל תבוא "ברגע שהמצב יתבהר"
זאת הייתה אמורה להיות מהדורה מיוחדת מאוד של פסטיבל ישראל, ותאריך הפתיחה שלה נקבע ליום הראשון של חודש יולי הקרוב. זה כבר לא יקרה. בהודעה לתקשורת מטעם הפסטיבל נמסר כי בעקבות המלחמה באיראן, פסטיבל ישראל יידחה עד להודעה חדשה, וכי אותה הודעה חדשה על מועד חדש תבוא "ברגע שהמצב יתבהר, בתקווה שבמהרה".
>> כמה נזק: אלה המסעדות בתל אביב שנפגעו מהטילים האיראנים
>> חוף מבטחים בעיר מקלט: החופים הכי מוגנים בתל אביב
הודעת הפסטיבל מסמנת את מצבו העגום של עולם התרבות והבידור הישראלי לקראת הקיץ הקרוב, כשמרבית המופעים הגדולים והפסטיבלים שתוכננו נקלעו מאז פרוץ המלחמה באיראן למצב של אי ודאות עמוקה, כשעל ייבוא של אמנים, מוזיקאים ומופעים מחו"ל שהחלו לטפטף בחזרה – בהחלט אין מה לדבר מבחינת הקיץ הקרוב.
למרות שנותרו עוד שבועיים עד לפתיחתו המתוכננת של פסטיבל ישראל, עקב התנאים שנוצרו לא ניתן להמשיך בהכנות המורכבות שבהן מעורבים מאות יוצרים, מבצעים, מפיקים ואנשי במה, ובהנהלתו החליטו לחתוך את חוסר הוודאות בהקדם כבר עכשיו.
פסטיבל ישראל 2025, בהובלתם המשותפת של איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין כמנהליו האמנותיים, אמור היה להתפרש ברחבי הארץ, בשיתוף קהילות ויוצרים מהמקומות אליהם תוכנן להגיע, בין היתר אל מגרש הכדורגל בו התרחש האסון הנורא במג׳דל שמס, בקריית שמונה, בקיבוץ כפר בלום ובמכללת תל חי בצפון, וגם באופקים, קיבוץ אורים וקיבוץ צאלים בדרום, כשלכל אחד מהאתרים נבחר תוכן ייחודי התואם את רוח המקום ואת המאורעות שעברו עליו לאורך המלחמה. זה, כאמור, כבר לא יקרה, לפחות לא בזמן הקרוב.
"מתוך אמונה עמוקה בעשייה אמנותית ככלי ייחודי לחיזוק מרקם החיים המשותפים בישראלֿ, הפסטיבל מעלה מופעיו השנה, מלבד בירושלים, גם ביישובי הנגב המערבי בדרום וביישובי הגליל העליון בצפון הגולן", כך נכתב בהודעת הפסטיבל לתקשורת. "הפסטיבל משתתף מעומק הלב בצער משפחות ההרוגים, מתפלל לשלום החיילים, ומייחל לחזרת כל החטופים והחטופות עכשיו. לימים שקטים ולרגעי תרבות מכוננים עתידיים". גם אנחנו.