לשבת בחושך עם ליאור אשכנזי, אלון עדר ואורי בורי. *זה* פסטיבל

חוויה קולינרית חושית גם בפסטיבל. הכניסה למסעדת בלקאאוט. בפנים חושך מוחלט (צילום באדיבות מרכז נא לגעת)
חוויה קולינרית חושית גם בפסטיבל. הכניסה למסעדת בלקאאוט. בפנים חושך מוחלט (צילום באדיבות מרכז נא לגעת)

מה אתם יודעים, מתברר שאפשר לשבת גם לא לבד בחושך: פסטיבל נא לגעת 2024 יציג סדרת אירועים עטורי כוכבים בחשיכה מוחלטת ועוד מגוון מופעים, אירועי במה, ירידי אמנים וסדנאות בהשתתפות יוצרים עם מוגבלויות. בונוס: אורי ירמיאס ("אורי בורי") יתארח לארוחת פופ אפ במסעדת החושך "בלקאאוט"

10 בנובמבר 2024

אנחנו כבר רוויים מאוד מפסטיבלים שמסתערים בחודש הקרוב מכל הכיוונים, אבל הנה פסטיבל מיוחד באמת ששווה בדיקה: הפסטיבל השנתי לאמנות פורצת גבולות של מרכז נא לגעת חוזר בתחילת החודש הבא (3.12, יום שלישי, שהוא גם היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות), בשורת הופעות ופעילויות בהשתתפות אמנים ויוצרים עיוורים, חירשים וכבדי ראייה ושמיעה, לצד שלל אירועי נושא שיזמינו את הקהל להיכנס לנעליהם בחוויה רב חושית ולהציץ לעולמם, באמצעות מגוון זוויות מקוריות ובהשתתפות בכירי האמנים והיוצרים הישראלים.

>>

קח אותנו אל החשיכה, ליאור אשכנזי (צילום: גבריאל בהרליה)
קח אותנו אל החשיכה, ליאור אשכנזי (צילום: גבריאל בהרליה)

בין ההיילייטס המרכזיים בפסטיבל: מופע חושך חד-פעמי של אלון עדר, אירוע ספרותי-מוזיקלי יארח את פרופ' חיים באר, ליאור אשכנזי, קרני פוסטל דניאל סלומון וקרן טננבאום, מופע הבר האינטראקטיבי בעלטה "שיחות עם הברמן" עם דביר בנדק וחברים, ובערב הפתיחה תוצג בכורה רשמית למופע החדש של תיאטרון נא לגעת הפועל במרכז, "משהו חסר", קומדיית טעויות בהשתתפות שחקנים-יוצרים עם מוגבלויות ראייה ושמיעה – שבעלילתו מנסים להעלות מחזה משלהם לרומיאו ויוליה שמשתבש. לצדם ייערכו בפסטיבל, המתקיים בחסות בנק הפועלים, עוד מגוון מופעים, אירועי במה, ירידי אמנים וסדנאות בהשתתפותם של יוצרים עם מוגבלויות ראייה ושמיעה, כולל יצירה ישראלית-גרמנית שתיחשף לראשונה כתוצר מרזידנסי בינלאומי של תיאטרון נא לגעת.

עכשיו תדמיינו את זה בחושך. רודי סעדה ב"שיחות עם הברמן" (צילום: מקסים גולבנוב)
עכשיו תדמיינו את זה בחושך. רודי סעדה ב"שיחות עם הברמן" (צילום: מקסים גולבנוב)

מסעדת "בלקאאוט" שפועלת במרכז כבר שנים מציעה – למי שטרם הכיר – התנסות בלתי שגרתית בחווית אכילה רב חושית בעלטה מוחלטת, ותעמיד בפני באי הפסטיבל שני מסלולי ארוחות יעודיים (ארוחה קלאסית וארוחה פרימיום). צוות המלצרים, כולם עיוורים ולקויי ראייה, מובילים ביד בוטחת את הסועדים פנימה ומגישים עבורם מבחר מנות שהוזמנו מראש (או בהפתעה, כדי שהסועדים ינסים לגלות את זהותן בחשיכה), מתוך תפריט מגוון שיצר השף משה חג'ג' שמתכתב עם יפו וסביבת הנמל. באותו מקום ממש יבשל גם אורי ירמיאס מ"אורי בורי" כשף מתארח ארוחת פופ-אפ מיוחדת עם מנות הפתעה.

מתברר שאפשר לשבת גם לא לבד בחושך. מרכז נא לגעת (צילום: יונתן מיטל)
מתברר שאפשר לשבת גם לא לבד בחושך. מרכז נא לגעת (צילום: יונתן מיטל)

מרכז נא לגעת בנמל יפו הוא מרכז יצירה שובר מוסכמות וייחודי מסוגו לשילוב אנשים עם מוגבלויות שמיעה וראייה בעולמות התרבות ובמה מאז הקמתו ב-2002. "תכנית הפסטיבל מהדהדת את החזון הבימתי החשוב של המרכז והתיאטרון שלנו, ככלי לקידום תרבות ואמנות יוצרת בקרב אנשים עם מוגבלויות חושיות ולמטרת היכרות נרחבת עם עולמם", אמר מנכ"ל המרכז אורן יצחקי. "היעד הוא הנחלת דיאלוג שוויוני המוביל לשינוי חברתי, מתוך אמונה ברוח האדם וביכולתו לשנות ולגעת. המרכז פועל בתחום האמנות המשלבת, אשר לא רק מעסיקה ומקדמת אמנים עם מוגבלות – אלא גם חושפת את הקהל באקט פלורליסטי למצבים חברתיים וקולות שרובנו לא מכירים".
>> פסטיבל נא לגעת, 7.12-3.12, רציף העליה השניה, נמל יפו. פרטים, תוכניה מלאה וכרטיסים כאן