מטבח מקומי: המגדל של קפה איטליה

אין מטבח טוב בלי חומרי גלם מקומיים מעולים, ואלו יכולים להתרומם רק בידיים הנכונות. תחרות פרסי האוכל היא התירוץ המושלם לחגוג את המטבחים התל אביביים וחומרי הגלם שמרכיבים אותם, ועל הדרך לפנק אתכם במתכון משפים נבחרים בעיר

מגדל העגבניות של קפה איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו
מגדל העגבניות של קפה איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו
20 בנובמבר 2018

תוכן שיווקי | משק צוריאל

״חומר הגלם שבחרתי הוא כמובן העגבניה, אין אוכל איטלקי בלי עגבניה: פיצות, פסטות, רטבים, סלטים – יו ניים איט, זה אב מזון בבישול האיטלקי. אני לא מכיר הרבה מאכלים שעגבניה לא קריטית עבורם – זה מוסיף המון. מדובר בפרי קיצי בעולם, אבל כאן בארץ הוא קיים כל השנה. אנחנו מחפשים תמיד אחר עגבניות מושלמות, מחפשים חקלאים מיוחדים שמתמחים בגידול עגבניות, אחר זנים חדשים וטעימים, עגבניה זה עולם ומלואו".

"מגדל העגבניות הוא דרך מצוינת לתת כבוד לחומר הגלם הזה. יש לקוחות שמגיעים לקפה איטליה ורוצים עגבניה, פשוט כמה פרוסות עגבניה שילכו לצד האוכל שלהם, אז חיפשתי משהו שיתן מענה לצורך הזה ויהיה מנה של ממש, עם גבינה טובה בצד וצ'ילי טרי. היום מדובר בראשונה קלאסית ואהובה מאוד – היא לא כתובה בשום מקום אבל קיימת ונמכרת למביני עניין, כאלה שחייבים עגבניה על השולחן.  העגבניה המתוקה והגבינה המלוחה מספקים יחד איזון שהופך את המנה הזו למאוד כיפית. הצ'ילי הטרי פותח את התאבון ומתאים לצד מנות עיקריות". איתי בידרמן/ קפה איטליה 

שף איתי בידרמן/ קפה איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו
שף איתי בידרמן/ קפה איטליה. צילום: אנטולי מיכאלו

מגדל עגבניות

מרכיבים לארבעה סועדים

6 עגבניות פרוסות בעובי ס"מ
200 גרם גבינה בולגרית גלילית 24% של משק צוריאל
3 צ'ילי ירוק
3 צ'ילי אדום
2 כפות לימון
23 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

בולגרית גלילית 5%. צילום: יח"צ
בולגרית גלילית 5%. צילום: יח"צ

אופן הכנה:

מכניסים לקערה את כל העגבניות הפרוסות
מתבלים אותם במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית

"אין אוכל איטלקי בלי עגבניה". צילום: אנטולי מיכאלו
"אין אוכל איטלקי בלי עגבניה". צילום: אנטולי מיכאלו

יוצרים מגדל על הצלחת ומפוררים מעל גבינה בולגרית
שאריות שמן זית והלימון בעקרה שופכים מעל הגבינה הבולגרית

כבוד לעגבניה ולגבינה. צילום: אנטולי מיכאלו
כבוד לעגבניה ולגבינה. צילום: אנטולי מיכאלו

ליד המנה פורסים צ'ילי ירוק ואדום

התוצר הסופי: מגדל עגבניה וגבינות. צילום: אנטולי מיכאלו
התוצר הסופי: מגדל עגבניה וגבינות. צילום: אנטולי מיכאלו