ארז קומרובסקי פותח מסעדת חורף חדשה ביפו. האביב יכול לחכות

ארז קומרובסקי וחנן עזרן פוגשים את פר דרייר (צילום אסף קרלה)
ארז קומרובסקי וחנן עזרן פוגשים את פר דרייר (צילום אסף קרלה)

"צפונה בנגה" היא המסעדה החדשה של ארז קומרובסקי בשכונת נגה היפואית, והיא תפעל למשך העונה יומיים בשבוע הישר מתוך בר היין המוערך פר דרייר, ותציע תפריט גלילי שמשקף את תחילת העונה הגשומה לכל המתגעגעים לחבל הארץ שהופקר. בונוס: תהיה גם חנות קטנה למוצרים גליליים משובחים

24 בנובמבר 2024

מי שהתמזל מזלו להתארח אצל ארז קומרובסקי במתת לא ישכח את הנוף מהמרפסת, את הבוסתן ואת השלווה הפסטורלית, ערבוביה עוצרת נשימה של כחול וירוק. בשנה האחרונה את הפסטורליה מחליפות אזעקות, והיישוב שנמצא סמוך לגבול לבנון אינו יעד מועדף לטיולים. לכן מעבירים השבוע קומרובסקי וחנן עזרן (שותפו לקייטרינג "ארז וחנן") באופן זמני את המטבח שלהם מהצפון ליפו ומתמקמים לפופ אפ חורפי ממושך בפר דרייר ומציגים, הלכה למעשה, מסעדה חדשה עם שם חדש.

>> חורף על החוף: יש סיכוי שזה הולך להיות המקום הכי חם בעיר
>> הנותרים: 27 מסעדות הפיין דיינינג הכי טובות בתל אביב
>> סיגר וקרמבו: המנות החדשות הכי מעניינות בתל אביב כרגע

על הפלנצ'ה: ארז קומרובסקי וחנן עזרן ואנשי הפר דרייר איתי שלום ויובל זיו (צילום אסף קרלה)
על הפלנצ'ה: ארז קומרובסקי וחנן עזרן ואנשי הפר דרייר איתי שלום ויובל זיו (צילום אסף קרלה)

"צפונה בנגה", מסעדת החורף היפואית של קומרובסקי ועזרן, תפעל במשך יומיים בשבוע ותציע תפריט שמשקף את תחילת העונה הגשומה. לחם ממולא תרד ומנגולד מכפר מנדא עם ג'יבנה צפונית; פיתה בדואית ממולאת חצילים וקשקבל ממחלבת הנוקד ועוד מאפים מהטאבון יפתחו את הארוחה יחד עם מנות מירקות חורף – קולרבי עם זיתים דפוקים מהמסיק הנוכחי וסלקים צהובים עם תפוזים; חוביזה עם קלמארי וריבת אתרוגים; ארטישוקים טריים עם צלפים ואנשובי וריקוטה טרייה מהמחלבה הקטנה; וסלט שומר ולימונים כבושים, רשאד ואגוזי מלך טריים.

מביא את הצפון ליפו. ארז קומרובסקי בפר דרייר (צילום אסף קרלה)
מביא את הצפון ליפו. ארז קומרובסקי בפר דרייר (צילום אסף קרלה)

גזרת העיקריות מציעה ערבוביית השראות מענגת כמו מרק בצלים ביין וגבינת פקורינו ממחלבת הנוקד ופילו פריך; מנסף טלה עם יוגורט עיזים ורימונים על מצע אורז עם צימוקים ופיצוחים; פורל שלם מהדן צלוי בטאבון עם סלט חם של תרד טורקי וכרוביות, ושיפודי שקדי עגל ודנבר קאט ממשק שניידר משופדים על ענפי אלון מהבוסתן של קומרובסקי. המנות האחרונות עושות כבוד לפירות העונה: קומפוט גויאבות עם גלידת יוגורט; עוגת תפוזים ופילו עם קרם פרש, ופיתה דרוזית עם גנאש שוקולד ובננות מכברי.

שיפודים על ענפי אלון מהבוסתן במתת. צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)
שיפודים על ענפי אלון מהבוסתן במתת. צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)

את התפריט הגלילי ישלימו יינות מיקבים צפוניים כגון כרם שבו, חרשים ומטר ויינות מתוך הפורטפוליו האישי של הייננים איתי להט וגיא אשל. "רצינו ליצור מקום שבו אנשים יכולים לגלות יינות מקומיים שהם אולי פחות מכירים", מסביר איתי שלום, מבעלי המקום, שאחראי על תחום היין. בין המשקאות הייחודיים בולט קברנה סוביניון של אבי פלדשטיין, שעבר השרייה של 100 ימים בקליפות, וסיידר תפוחים "עץ הדעת" מרמת הגולן שמייצרת הייננית נעמה סורקין.

מלפף את המלפוף. ארז קומרובסקי, צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)
מלפף את המלפוף. ארז קומרובסקי, צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)

כדי לקדם את יצרני היין מהצפון תוכלו לקבל כוס קטנה במחיר שמתחיל מ-25 ש"ח, לצד כוסות רגילות (49-53 ש"ח) ובקבוקים (149-380 ש"ח). בחזית המסעדה תוצב חבית עצים בוערים עם פלנצ'ת ברזל גדולה, ובכניסה תוקם "חנות צפון" קטנה, שבה יימכרו היינות שמוגשים בארוחה וגם שמן זית, דבש וטחינה מתוצרת סינדיאנת הגליל, עמותה לסחר הוגן שמקדמת שינוי חברתי באמצעות חיבור בין נשים ערביות ויהודיות. בהמשך יתקיימו במסעדת החורף סמינרים מקצועיים בנושאי יין, שמן זית ודבש, בהובלת קומרובסקי וחברים.

קלמארי עם חוביזה וריבת אתרוגים. צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)
קלמארי עם חוביזה וריבת אתרוגים. צפונה בנגה (צילום אסף קרלה)

"המטרה היא להציב את המטבח הצפוני בחזית הקולינריה הישראלית," מסכם השף ומוסיף ש"יש געגוע עמוק לטעמים של הצפון. אנחנו פונים לא רק לצפונים שמתגעגעים הביתה, אלא גם לכל מי שהיה רגיל לבקר בצימרים, להשתתף בסדנאות אצלי או סתם לנסוע לחברים בצפון – ובשנה האחרונה לא יכול. המטרה היא להביא את הטעמים האלה אל המרכז, לתת להם את הכבוד שמגיע להם".
בת עמי 7, יפו, מרביעי (27.11) בכל יום רביעי וחמישי, הזמנות באתר