שננו את השם: "קון תאי" של תומס זוהר ויוסי שטרית סוף סוף נפתחת

כל מה שצריך כדי להפוך ללהיט. תומאס זוהר ויוסי שטרית. קון תאי. צילום: אסף קרלה
כל מה שצריך כדי להפוך ללהיט. תומאס זוהר ויוסי שטרית. קון תאי. צילום: אסף קרלה

צמד השפים בעלי הפרופיל התקשורתי הגבוה יצרו בר-מסעדה עם תפריט סקסי שעמוס בחומרי גלם אקזוטיים, וכנראה יהפוך ללהיט בתקופה הקרובה. אז כדאי שתבואו מוכנים, ותתחילו לשנן את השמות שוברי השיניים של המנות. סתם נו, תירגמנו לכם לעברית

19 בדצמבר 2024

חיכינו יותר מדי זמן: קון תאי, שיתוף הפעולה המצופה בין השפים תומס זוהר ויוסי שטרית, יוצא סוף סוף לדרך. לאחר בילד אפ ארוך התאילנדית המסקרנת נפתחת מחר (שישי), במרחק הליכה מ-OCD וצפונה בנגה של ארז קומרובסקי. זוהר ושטרית, שנפגשו לראשונה בריאליטי "משחקי השף", עומלים על ההקמה תקופה ארוכה.

>> הקוריאנית פתחה בייקרי יפני. וזה הדבר הכי חמוד בתל אביב

לפי החזון של שטרית וזוהר, קון תאי (KUNTAI, תואר הבעת כבוד בתאית) אינה עוד מסעדה תאילנדית אלא בר־‏מסעדה, קונספט שהולם את התקופה הנוכחית. המנות עליהן עבדו שני השפים יחד משקפות פרשנות אישית ומקומית למטבח התאילנדי. "קון-תאי היא קודם כל מקום של אנשים. בדיוק כמו בתאילנד, מדינה עם למעלה מ-70 מיליון תושבים, 70 שפות ועשרות קבוצות אתניות שונות", מסביר זוהר את העיקרון. "המנעד של המטבח התאילנדי הוא רחב, עמוק ומושפע מהמון מדינות שכנות ומממלכת סיאם הקדומה והעשירה. חשוב לי להביא חלקים מוכרים ואהובים, אך גם להביא את האזורים המיוחדים ופחות מוכרים של המטבח הנפלא הזה".

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

בראיון שערכנו עמו בחודש יוני האחרון סיפר שטרית על הפרויקט החדש, שממקם אותו לראשונה בתפקיד יזם. "אני ממש שמח שהצלחתי להגיע למקום שבו אני פותח מסעדה כאיש עסקים ולא מעורב במטבח", אמר דאז. "יכול להיות שיהיה לי איזשהו סיי – בכל זאת אני שף ותומס מקשיב לי בניואנסים – אבל אני לא יודע אם אוכל להשפיע כי הוא גאון בכל מה שקשור למטבח התאילנדי, ואני סומך עליו. אולי רק ברמת הדרך שבה דברים צריכים לעבוד או המבנה הארגוני. אני יודע שתומס יביא את האוכל הכי טעים שיכול להיות".

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

בידיעה לתקשורת התפריט מוגדר כ"קטן ומדויק", אך בפועל יש בו הרבה יותר מכפי שצפינו: מחלקת ה"נאים" מציעה אויסטר ג'ילארדו בלבוש תאילנדי (נחסוך מכם את השמות שוברי השיניים בשפת המקור, גם ככה לא תזכרו); טרטר בקר בסגנון איסאן עם חזיר פריך (68 ש"ח) וסשימי תאי (68 ש"ח), פתיחים קטנים ואלגנטיים. תחת "סום טאם סטיישן" תמצאו גרסאות שונות למנה המסורתית: קלאסי, בסגנון איסאן ("הבועט") עם צ'ילי יבש וחציל תאילנדי, וריאציות עם מלפפונים ("המתון") ותירס חרוך בגריל ("הצבעוני") ו"המיוחד עונתי", גרסה משתנה שכוללת פירות עונתיים (46-50 ש"ח). תמורת תוספת קטנה אפשר לשדרג את הסום טאם בעזרת שרימפס מיובש ושרימפס חלוט (12/18 ש"ח).

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

אגף הסלטים נראה צבעוני במיוחד עם סלט פומלה וקלמארי (74 ש"ח), סלט עוף עם ריבת צ'ילי וחלב קוקוס (67 ש"ח) וסלט בקר חריף (76 ש"ח), שניתן להוסיף להם סטיקי רייס או אורז יסמין (12 ש"ח). ב"מטוגן" תוכלו לבחור בין כדורי עוף עם חסה אייסברג ואטריות אורז (68 ש"ח), שייטל מיובש ומטוגן בזרעי כוסברה, רוטב דגים וסריראצ'ה (64 ש"ח), ו"פלה טוד" – כנף דג המאצ'י במרינדת סאם גלר ורוטב סיפוד ירוק (82 ש"ח).

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

על הגריל עולים שיפוד פרגית בקארי דרומי ובזיל תאילנדי (78 ש"ח), סטייק תאילנדי ברוטב צדפות (88 ש"ח) ונקניקייה מותססת מאורז וחזיר בסגנון איסאן (69 ש"ח). שיפוד שקדי עגל (92 ש"ח) ושיפוד שרימפס בפלפל שחור ורוטב צדפות (85 ש"ח) סוגרים את ההגריל, ומובילים לקטגוריה האחרונה, ובה מרקים וקארי: קארי מסמאן מ-17 תבלינים ולחי עגל (86 ש"ח), קארי ירוק עם חזה ברווז וחציל ובמיה תאילנדים (89 ש"ח) ו"טום יאם מאמא" – ציר עוף ובתוכו שרימפס, אטריות חיטה, חלבון ביצה וריבת צ'ילי (92 ש"ח). מחלקת הקינוחים מצומצמת באמת, רק כדי לסגור את הארוחה בטעם מתוק: טפיוקה ופרי העונה (48 ש"ח) וברולה סיאמי עם ג'ק פרוט וקוקוס, בזיל תאילנדי וקשיו (52 ש"ח).

קון תאי. צילום: אסף קרלה
קון תאי. צילום: אסף קרלה

שני השפים מספרים כי האוכל, הקוקטיילים והאווירה נוצרו "תוך חשיבה מתמדת על חדשנות, קפדנות, מתיחת גבולות וחיבור למקום בו אנו נמצאים, הרי בסוף אנחנו בתל אביב, ולא בבנגקוק". זוהר מוסיף ש"קון תאי היא מקום מכיל, לא רק כמסעדה או בר לילי. אנחנו פונים לאנשים שרוצים אוכל מעניין וטעים, לבלות, להשתחרר ולשמוח". ועם 10 אחוז הנחה שנותנים כאן על כל התפריט לאורך תקופת ההרצה, קל יותר להשתחרר ולשמוח.

שטרית מתייחס לכובע איש העסקים אותו הוא חובש במסעדה, מפרגן לבן טיפוחיו ומציין כי זהו פרויקט שונה מכל מה שעשה עד כה. "כל אחד מאיתנו מביא את הניסיון והידע שלו ממטבחים שונים ומערבבים אותם לכדי משהו חדש ומרגש. עבורנו, זה לא רק אוכל – זו חוויה ליצור משהו משותף ואחר. דמותו, אישיותו והשפה הקולינרית הייחודית של תומס מהווה את הערך המוסף של קון תאי". הרעש שהמסעדה צפויה לעורר ודאי יביא איתו קהל סקרן, שאחרת היה מדיר את רגליו מיפו. שפים עם פרופיל תקשורתי גבוה ותפריט סקסי משובץ חומרי גלם אקזוטיים יעשה את שלו בוודאות. רק שהחות'ים לא יפריעו.
ניצנה 20, שני-שבת 17:00-23:00, ראשון סגור (שעות פתיחה בהרצה), להזמנות