גם גבעתיים מיוחדת: הבשורה של קופישופ 51 לצד השני של האיילון

לפני תשע שנים פתח דותן גרינברג את "קפה 51" באחד העם והפיץ ממנו את תורת הספיישלטי קופי. אחרי שהמקום החליף ידיים הוא התפנה להקמת בית קלייה חדש ברמת גן ובית קפה חדש בגבעתיים, ועוד אחד בדרך לשכונת יד אליהו. כולם מוכנים לקפה סינגל אוריג'ין קולד ברו שלהם?
תשע שנים עברו מאז שדותן גרינברג פתח את בית הקפה שלו ברחוב אחד העם 51, שנקרא אז קפה חמישים ואחד. הוא היה אז מחלוצי הספיישלטי קופי בעירנו (או "קפה הגל השלישי", כמו שקראו לו אז, ואצלו הבנו לראשונה מהו קפה פירותי, פרחוני או מלא וגם מה משמעות סחר הוגן בעולמות הקפה.
>> עם חמאה: הסטייקהאוס הירושלמי הגיע לתל אביב בלי כיפה
>> לישון אצל אסף גרניט: בדקנו את מלון הבוטיק הירושלמי של השף
בחודשים האחרונים החליף ידיים הסניף המקורי באחד העם, וגרינברג שעט לעבר חלומו הגדול: קופישופ ובית קלייה משלו אותו בנה והקים באיזור הבורסה ברמת גן. את הקפה שהוא קולה שם הוא יגיש כעת בבית הקפה החדש שלו בגבעתיים, שעונה לשם קופי שופ 51, ובקרוב גם ייפתח סניף בשדרות החי"ל ביד אליהו שלנו (עוד חודש-חודשיים בלי נדר). אנחנו בינתיים נקפוץ לסניף החדש שעל גבול תל אביב, נרגשים וכמהים לאספרסו עוצמתי.

בבית הקלייה של גרינברג, הוא קולה ביד מיומנת קפה מאה אחוז ערביקה ממקור בודד (Single Origin בעגה המקצועית). מהפולים הללו הוא מפיק מגוון משקאות קלאסיים אותם הוא מגיש בבית הקפה החדש (אספרסו 12 ש"ח, אמריקנו 13/15 ש"ח וקפוצ׳ינו 16 ש"ח) לצד כאלה למיטיבי לכת שמכינים בטכניקה ייחודית (פילטר V60, batch brew ועוד) וכמובן שיש גם קפה לקחת הביתה.

עוד לקחת הביתה: במקום נמכרים סבונים ונרות טבעיים שמיוצרים מפולי קפה ממוחזרים מבית הקלייה והם ריחניים ונעימים. בגזרת התפריט, ניתן למצוא בשלב זה מגוון כריכים כגון פרעצל סלמון, מחמצת אבוקדו, סלט טונה ועוד, לצד מאפים ועוגות בדמותם של רוגלעך, קרואסון חמאה, קווין אמאן, עוגת גזר ועוגת בננה (טווח מחירים: 34-12 ש"ח). בשלב מאוחר יותר מתכננים להפעיל מטבח במקום שיציע תפריט טרי וייחודי, כך שיש בהחלט למה לחכות.

בית הקפה עוצב למשעי והוא רחב ידיים ומואר. על העיצוב אחראית בר גרינברג (אחותו של דותן) כך שהכל נשאר במשפחה, והיא שילבה בעיצוב עץ וזכוכית לכדי ספייס יפהפה, מרווח ומעודכן שעושה חשק לשבת בו וללגום פלאט ווייט בסבבה. "כמעט עשור עבר מאז שפתחתי את בית הקפה הראשון שלי", מספר גרינברג, "ואני מתרגש כמו בפעם הראשונה, רק שהפעם אני מגיע הרבה יותר מוכן, מנוסה וממוקד. באתי במטרה לפתוח בית קפה מקצועי שיהווה גם מוקד קהילתי ושכונתי, כי זיהינו שיש באיזור צורך במקום כזה. להיות חלק מהקהילה זה חלק משמעותי מהדנ"א שלנו".

ומה דעתך על מגמת הספיישלטי קופי שהולכת ומתעצמת בעיר?
"ב-2016, כשפתחנו, אף אחד לא הבין על מה אנחנו מדברים. היום בתי קפה ספיישלטי נפתחים בכל הארץ ומפיצים את הבשורה ואני מברך על כך. התחום כולו חווה פריחה, הבריסטות טובים יותר והמכונות משוכללות יותר, והקהל גם יודע יותר מה הוא אוהב ופתוח להתנסות בפולים שונים, דרגות קלייה בהירות יותר וטכניקות חליטה מגוונות. כן יירבו".
קופישופ 51, אריאל שרון 10, גבעתיים. ימים ושעות פעילות בזמן ההרצה: א'-ו' 16:00-08:00