צוחקים עליכם: אל תנסו לתקן את "קוראסון", כי זו לא טעות
שלט חדש שנתלה מעל בית קפה טרי בבוגרשוב תפס את עיננו, ומיד נכנסנו כדי לתקן אותם בהתנשאות קלה ש"כותבים קרואסון". יצאנו משם נבוכים קלות על שנפלנו בפח, ומבוסמים מרוב קרואסונים בכל צורה אפשרית, עם מקום שמוקדש כל כולו למאפה הצרפתי
אזהרה להולכים ברחוב בוגרשוב: חדי העין מבינכם בוודאי ישימו לב לבית קפה חדש שנושא בגאון את השם "קוראסון". חדי השפה ביניכם בוודאי יגידו "היי, לא כותבים קרואסון?", ויחשבו לעצמם שמדובר בוודאי בשגיאה מביכה, או לכל הפחות, מקום של עולים חדשים מצרפת. בכל זאת, זה בוגרשוב, לא חסר צרפתים. אז תנו לנו להפתיע אתכם, כי זה לא זה ולא זה. ב-"קוראסון" יודעים להגות ולאיית את המאכל הנפלא שהם מגישים, ואף יותר מכך – גם יודעים בדיוק איך להכין אותו כראוי. השלט הוא בסך הכל דרכם להסתלבט על כולנו קצת, אולי כדי שתיכנסו כמונו למקום כדי לשאול בהתנשאות קלה "תגידו, אתם יודעים שכותבים קרואסון, נכון?".
>> מהגולן לעזריאלי: עכשיו גם בת"א יהנו מהאוכל של שפרה מיכאלוביץ'
"ברור שאנחנו יודעים איך כותבים, ואת לא הראשונה ששואלת", מספר בחיוך הבעלים ליאב לוי. "הרעיון היה גם לצחוק על הנטייה הישראלית להגיד קוראסון, וגם משחק מילים עם המילה 'לב' בספרדית. ובגלל שאנחנו אוהבים קרואסון ממש מכל הלב, זה התאים לשם של המקום". תכלס, תפסו אותנו, וגם הצליחו להעלות לנו חיוך על הפנים, וזה לא מעט בשבוע הנורא הזה. גם לאכול קרואסון זה לא מעט בשבוע הנורא הזה.
ליאב לוי ועדן שאבי פתחו את קוראסון אחרי ששאבי פגש בקונספט של מקום על טהרת הקרואסון לבדו במיאמי, והתאהב. לכן תמצאו כאן כריכי קרואסון, קרואסונים מתוקים, קרואסונים מושחתים ואפילו שלגון מגנום בתוך קרואסון. השניים יצרו מתכון מיוחד לבצק, ורק יכולים להסגיר לנו שהוא נדיב בחמאה, ושהם מתפיחים ואופים את הקרואסונים יום-יום במקום, כך שהתוצאה טרייה, חמימה ופריכה.
בגזרת כריכי הקרואסון תמצאו קרואסון מקושקשת עם גבינת שמנת, עלי רוקט ועירית קצוצה; "קרואסלמון", עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, צנונית ורוקט; "טונסון" עם סלט טונה, חסה לליק, בצל סגול ומלפפון חמוץ; "קרואסון ישראלי" עם טחינה, ביצה קשה, חסה לליק, עגבניות שרי ומלפפון חמוץ; "קרואסון סלט" עם גבינת שמנת, חסה, פטרוזיליה, מלפפון, עגבניות וחביתת ירק, ו"קריספי קרואסון", שעובר בטוסט עם רוטב פיצה, מוצרלה וזיתי קלמטה. קרואסון מלוח יעלה 30 ש"ח לגדול, ו-20 ש"ח לקטן.
בזירת המתוקים, מלבד קרואסון חמאה ושקדים קלאסיים (15 ש"ח), יש אחד עם נוטלה – לא ה"פאן או שוקולה" המוכר, אלא מושחת, נעים וטעים עם תועפות נוטלה (15 ש"ח). יש גם קרואסון עם חלבה, קרואסון סמורס עם נוטלה ומרשמלו שצולים במקום (38 ש״ח), אך נדמה כי הסנסציה האמיתית של המקום היא קרואסון מגנום (38 ש"ח) – מכניסים שלגון צונן לתוך קרואסון חמים. מה כבר יכול להשתבש? לא הרבה, ואנחנו כבר צופים שיככב בלא מעט סטורי וטיקטוקים למינהם, אז אל תשכחו ללקק את האצבעות.
בוגרשוב 64, ימים א-ה: 7:30-22:00, יום שישי: 7.00-15:00