מסיבת קוקטייל: קורס האלכוהול הבינלאומי הנחשב בחו"ל מגיע לארץ
קבוצת האימפריאל חונכת מסלול לימודי אלכוהול עם השלוחה הישראלית של בית הספר הלונדוני ליין WSET. בתפריט: שיעור הכנת תזקיקים, טעימת וודקה בשיטה טכנית בינלאומית והרבה הרבה משקאות
אנשים שאוהבים קוקטיילים – ולא, הכוונה לא לאפרול שפריץ – יודעים לאן ללכת כדי למצוא ערבובים שווים באמת. נכון שבשנים האחרונות בברים רבים בעיר כבר מכינים סירופים הום מייד, אבל משם ועד לברי הקוקטיילים המקצועיים באמת הדרך ארוכה. קורס ספיריטס של בית ספר בינלאומי שייפתח בקרוב מכוון להרחיב את הידע לאנשים מהתעשייה ולחובבי אלכוהול.
עוד כתבות שיעניינו אותך:
מה אתם לא יודעים על מי שמגדל לכם את הוויד?
הדייט שלי נהיה שיכור מדי, כיצד עליי לנהוג?
בילינו לילה עם חבר קבוצת דיזי פרישדון, המזג ומונדו 2000
הקורס Level 2 in Spirits מגיע מ־WSET) Wine & Spirit Education Trust), שמוכר בתעשייה בהקשר של קורסי יין. בית הספר הוקם לפני 50 שנה בלונדון על ידי יצרני משקאות גדולים במטרה למקצע את הענף. לפני שנתיים וחצי החלו גל זוהר ורונן ארדיטי לייצג את הארגון בארץ. עד כה למדו בקורסי היין בישראל 500 איש ובהם ברמנים, שפים ואנשי יין. כעת מגיע תור התזקיקים. "עד לא מזמן יין וספיריטים היו משולבים בקורס ביחס 80:20. ב־WSET מתעדכנים כל הזמן בהתאם למה שקורה בענף, וכשראו ש־20 אחוז האלה צרים מלהכיל את מה שקורה כיום, החליטו ליצור קורס נפרד", מסביר זוהר. "מכיוון שאנחנו לא אנשי אלכוהול חיפשנו את הטובים ביותר בתחום וחברנו לאנשי האימפריאל".
הקורס מורכב מחמישה מפגשים בני ארבע שעות ומפגש שישי שבו נערכת בחינה, והכל באנגלית. בנושאים שיילמדו: תיאור והבחנה בין ספיריטס בשיטת SAT) Systematic Approach to Tasting) – שלפיה כל משקה נשפט בפרמטרים של גוון, ארומה, סיומת ועוד, הבנת מושגים בסיסיים והכנת תזקיקים. בכל שיעור יתקיימו טעימות רוחב. "זה משהו שחשוב לאנשי מקצוע ולא יוצא לעשות אותו בתדירות מספיקה. בדרך כלל מגיע מדריך מחברת אלכוהול שמסביר על ספיריט וכמובן מדגיש את המוצר שלו מול המתחרים. אנחנו גורם לא תלוי", אומרים בר שירה ודרור אלטרוביץ' מקבוצת האימפריאל.
עד כמה הקורס מעמיק בקוקטיילים? זה הרי תחום ההתמחות שלכם.
"הדרך שבה התוכנית מתייחסת לקוקטיילים קצת פשטנית בעינינו. זה לא מה שאנשים מצפים מאיתנו ולא מה שאנחנו היינו חושבים ללמד. לכן ניגע בנושא בנקודות כדי שאנשים יעברו את המבחן, אבל נלמד דרך טעימות. למשל בטעימת רום בסגנונות שונים איך כל טעם יכול ספציפית להתבטא בתוך דאקירי ומוחיטו".
כבעלי ברים יש בעיניכם יתרון לברמן שמחזיק תעודה מהקורס?
"בוודאי. ההשכלה שרוכשים בבתי ספר לברמנים פחות רלוונטית לנו וכשמישהו עושה משהו שהוא מעבר, למשל התמחות או קורס, הוא רוכש הרבה יותר ידע. הלימודים מראים משהו על האדם, שהוא משקיע ומתעניין. לכל בר הידע חשוב כי לא הרבה מגיעים איתו".
הלימודים מיועדים רק לאנשים מהתעשייה?
"בהגדרתו זה לא קורס ברמנים אלא קורס שמיועד לברמנים. הם קהל היעד העיקרי. הקורס יהיה קצת גדול על מי שלא שתה מעולם וויסקי, ג'ין או רום. מי שיש לו ידע בסיסי ורוצה להרחיב, הקורס בהחלט מיועד לו".
זוהר מוסיף: "ה־DNA של בית הספר מכוון לאנשי מקצוע, אבל מובן שיש מקום גם לחובבים. הרי יש כיום כאלה שהידע שלהם מקביל לאנשי מקצוע ואף גבוה יותר. אנחנו רוצים שאנשים שזהו התחביב שלהם יבואו ללמוד מתוך ידיעה שהסטנדרטים מקצועיים. נכון שיש גם אלמנט של חוויה, אבל בראש ובראשונה באים ללמוד".
מחיר: 2,490 ש"ח (10 אחוז הנחה לבוגרי קורסי היין של IWSI)