מזללת פסטה חדשה ברחוב קפלן תאכיל את הרעבים במחירים שפויים

פסטה טריה במחירים של פחות מטיסה לאיטליה. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן
פסטה טריה במחירים של פחות מטיסה לאיטליה. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן

כנראה שהעתיד של תל אביב הוא מזללות פסטה, כי אנחנו לא מפסיקים לראות חדשות - כולל קיוסק דל פסטה, שמספק חוויה טעימה ולא יקרה מדי, כולל קוקטיילים במחירים שעושים חשק לשתות. "אנחנו רוצים להיות נגישים ולהראות שעדיין אפשר לשמור על איכות ועל רמה גבוהה"

30 ביוני 2024

בצומת של אבן גבירול בואך קפלן, בין פלאפליות, המבורגריות ועבודות הרכבת הקלה, הוקם קיוסק דל פסטה. על אף התפאורה הלא מאוד אטרקטיבית, מדובר במקום אינטימי, סקסי וקליל שמגיש את המאכל הכי טעים בעולם, הלוא הוא פסטה טרייה. יצא לביקור עמוס פחמימות בקפלן לראות אם יש פה מקום חדש להחזיר בו אנרגיה אחרי ההפגנות. חזרנו שבעים בניחוח איטליאנו.

>> המסעדות החדשות של אייל שני ואפרת אנזל ועוד חדשות אוכל

את קיוסק דל פסטה פתחו ממש בשבוע שעבר השף גבריאל מור חי ועומר חסון – מור חי אמון על הרכבת התפריט וניהול המטבח, חסון על הניהול והפלור. תחום הפסטה והמטבח האיטלקי ממש לא זרים למור חי – הוא עבד שנים ברוסטיקו, היה ממקימיה של רשת ספגטים המיתולוגית, ניהל את קפה תכלת וקלצונה התל אביביות, ובשנתיים האחרונות גם הקים דוכן פסטה טרייה בהיכל מנורה שזכה לשבחים. לאחרונה הוא בילה חודש ברומא, טעם, לגם וביקר באינספור טריטוריות, ולאחר שחזר ארצה החליט שהוא רוצה לשים שוב את הפסטה בקדמת הבמה, והפעם בלב לבה של תל אביב. המקום שופץ למשעי ועוצב כחלל סקסי ומהנה שעושה חשק לשבת בו כדי ללגום קוקטייל ולזלול פסטה טרייה, שמיוצרת מדי יום בעזרת מכונת פסטה משוכללת שיובאה ישירות מאיטליה.

שלא יערבבו אתכם. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן
שלא יערבבו אתכם. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן

כשנכנסים למקום אפשר לשאוף אוויר ולשכוח מההמולה מסביב, ובעיקר לצפות בשפים מכינים את הפסטה מול עינכם הרואות – מראה שאין מלבב ממנו, במיוחד בשעת רעב עצבנית. התפריט כולל מנות פסטה קלאסיות שלהן העניק גבריאל טאץ׳ מקומי ואישי, והן מתומחרות באופן הוגן, אקט שהתאפשר בין היתר בזכות העדרותם של מלצרים. ״היה לנו מאוד חשוב לשמור על תמחור סביר והגיוני, אנחנו רוצים להיות נגישים ולהראות שעדיין אפשר לשמור על איכות ועל רמה גבוהה. זה התאפשר בין היתר בגלל שההזמנה מהמסך דורשת פחות כוח אדם״, מספר עומר, ורומז על העתיד לבוא בתחמי הקולינריה המקומית. התפריט כולל, בשלב זה, תריסר סוגי פסטה (יש גם אופציות צמחוניות, טבעוניות, ואפילו פסטה ללא גלוטן) שכולן מוכנות במקום באופן יומיומי, כולל הרטבים כמובן.

פסטה טריה בכל יום. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן
פסטה טריה בכל יום. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן

 פפרדלה ראגו עם בשר בקר בבישול ארוך, יין אדום ועגבניות (64 ש״ח), לינגוויני פירות ים ברוטב  וודקה, חמאה, עגבניות, יין לבן ושמנת (76 ש״ח), ריגטוני קרבונרה (67 ש״ח), פפרדלה שמנת עם תרד, סלמון, לימון ופרמג'יאנו (69 ש״ח), לינגוויני סרדינה על בסיס שמן זית, סרדינים, שום, עגבניות שמש, לימון ופטרוזיליה (76 ש״ח) ריגטוני חמאת עגבניות ומסקרפונה עם צ'ילי, פטרוזיליה ופרמג'יאנו (58 ש״ח) ועוד שישלימו את הסרייה. טעמנו את פסטת הסרדינה, אחת ממנות הדגל של גבריאל, ואכן מדובר בפסטה מצוינת. היא גמישה, נמתחת ובמרקם אל דנטה ראוי, והרוטב שלה קיצי, נהדר ומכיל מנעד טעמים נבון שנע בין חמיצות לימונית לחריפות מדויקת. המנה אמנם לא עצומה בגודלה, אבל מספקת דיו. טעמנו גם מסלט הפנצלה שהוא תוספת נפלאה לצד הפסטה, והוא טרי, רענן וערב לחיך.

אווירה חופשית. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן
אווירה חופשית. קיוסק דל פסטה. צילום: דימטרי פומוזן

אגב שלא תטעו, לא מדובר במקום בו האפשרות היחידה היא לזלול פסטה במהירות וללכת (כלומר, זו גם אפשרות, אבל לא חייבים), אלא מקום להגיע אליו בערב, לשבת בנעימים, ולהינות ממנת פסטה ראויה וקוקטייל במחיר מצוין – שכן כל הקוקטיילים במקום עולים 39 ש״ח. כן, כולל נגרוני שלרוב יקר יותר. עוד במקום, כוסות יין איטלקי ב-35 ש״ח לכוס ו-119 ש״ח לבקבוק, וגם סלטים בנוסח איטלקי – סלט פנצלה, סלט עם גבינת פיקורינו וסלט פסטה (52-56 ש״ח). לקינוח, קלאסיקות איטלקיות א-לה טירמיסו לפי הספר (35 ש״ח) או גלידת וניל איטלקית עם דובדבני אמרנה (25 ש״ח). ועוד לא סיפרנו כי השבוע, לרגל ההרצה, יש גם 25% הנחה על כל התפריט. צ׳או ברמות, זמן טוב להיזכר כמה אתם אוהבים פרמז'ן.
קיוסק דל פסטה, אבן גבירול 20. ימים א-ד בין 11:00-23:00, יום ה׳ בין 11:00-00:00, יום שבת: בין 16:00-00:00