הממלכה המיוחדת: קלארו של שף רן שמואלי נכנסה למדריך מישלן

יפה יפה, יש חריף? קלארו לונדון (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם clarolondon)
יפה יפה, יש חריף? קלארו לונדון (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם clarolondon)

האחות הלונדונית של המסעדה התל אביבית האהובה נכללת ברשימה היוקרתית של מישלן המרכזת את מיטב המסעדות החדשות שנפתחו בלונדון, הישג מרשים במיוחד נוכח המצב. שמואלי: "היו כתבים שאמרו שלא יסקרו את המסעדה אם לא נסכים לדבר על המלחמה, אבל אנחנו עוסקים בבישול ואירוח, לא בפוליטיקה"

1 באוגוסט 2025

בתוך אוקיינוס של בשורות איוב מכל כיוון נחמד לקבל מדי פעם חדשות טובות, במיוחד כשהן מגיעות מחו"ל: מסעדת קלארו לונדון זוכה להיכלל במדריך מישלן. לא, עדיין לא מדובר בכוכב, אך זהו אות כבוד מרשים למסעדה הלונדונית הצעירה של שף רן שמואלי.

ברשימה שכותרתה "מסעדות חדשות בלונדון במדריך מישלן", כותבים מבקרי המדריך ש"בצאתכם מהחלל המעוצב בתחכום, מוסד בנקאי שעבר שיפוץ – תחושו שדאגו לכם היטב. הצוות כאן חביב ומסביר פנים, מה שהופך את המקום לאידאלי להתמקמות על הדלפק ולשיחה נעימה על המנות בהשראה ים-תיכונית שבתפריט. מבחר נרחב של יינות בכוסות והיצע מרשים של קוקטיילים רק מגבירים את קסמו של המקום".

קסם ים תיכוני בג'נטלמנ'ס קלאב. קלארו לונדון (צילום: אינסטגרם/@clarolondon)
קסם ים תיכוני בג'נטלמנ'ס קלאב. קלארו לונדון (צילום: אינסטגרם/@clarolondon)

את שמואלי הידיעה המחמיאה לא תפסה בהפתעה. ובכל זאת, הוא גאה ונרגש. "ידענו שבדקו אותנו, כי לפני חודשיים ביקשו תמונות. אמנם לא דורגנו אבל נכנסנו למדריך וקיבלנו הודעה שאנחנו עושים עבודה מדהימה". הופעה של מסעדה ישראלית במדריך, אפילו אם היא אינה מוגדרת ככזו ("אנחנו מוגדרים כמסעדה ים תיכונית, אך יודעים שאני מישראל ושיש לנו מסעדה אחות בתל אביב") – מהווה הבעת אמון אדירה במסעדה שנפתחה לפני תשעה חודשים.

>> "ככה זה באיראן": אלה המסעדות שנשארות פתוחות בתשעה באב
>> הבסטה ופורט סעיד מתחתנים. ועוד 6 מסעדות חדשות שבדרך אלינו

המבנה העתיק בן שלוש קומות שנמצא בבעלות משפחת המלוכה (Crown Estate), ואשר שימש בעבר בנק, עוצב מחדש עם קומת כניסה ובה מטבח פתוח גדול שמהווה את לב המסעדה ובר ישיבה. בקומה העליונה ממוקמים שני חדרים פרטיים ובר נפרד לאירוח, והמטבחים נמצאים בקומת המרתף. על העיצוב הופקד משרד האדריכלים הבינלאומי עטור הפרסים DesignLSM, שיצר חיבור בין מוסד הג'נטלמנ'ס קלאב למאה ה-21. בשנתיים האחרונות נמצא שמואלי על קו תל אביב-לונדון, ומי שמנהל את המסעדה ביומיום הוא שף שאדי עיסאווי (לשעבר חמרמורת בחיפה).

ניצחון גדול למטבח הישראלי. שף רן שמואלי (צילום: גיל חיון)
ניצחון גדול למטבח הישראלי. שף רן שמואלי (צילום: גיל חיון)

לאור תדמיתה הקורסת של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית, הפירגון הממושלן משמעותי פי כמה. שמואלי מספר שלא חווה בלונדון אנטישמיות – "רק בזעיר אנפין ובשכונות רחוקות מהמרכז", אך הוא מודה שהמצב אינו מדהים. "בעלי מסעדות ישראלים ויהודים סופגים הודעות נאצה וניסיונות חבלה, כולל פיזית. לא מדברים על כך בתקשורת, אבל מסעדה כשרה בלונדון נשרפה". לדבריו מספר חברות יח"צ סירבו לעבוד עם המסעדה בגלל בעליה הישראליים, ושתיים מהן אף הצהירו על כך מפורשות. "כמה כתבי מזון אמרו שלא יסקרו את המסעדה אם לא נסכים לדבר על המלחמה, אבל זה לא התחום שלנו. אנחנו מתעסקים בבישול ואירוח, לא בפוליטיקה", הוא פוסק.

כמה יופי. קלארו לונדון (צילום: אינסטגרם/@clarolondon)
כמה יופי. קלארו לונדון (צילום: אינסטגרם/@clarolondon)

למרות חבלי הלידה הקשים, קלארו לונדון זוכה לשבחים. "אם סילבסטר מושלם כולל מבחינתכם לשבת לארוחת ערב על רקע מוזיקה שמרימה את האווירה – קלארו סט.ג'יימס הוא בדיוק המקום עבורכם", מפרגנים החברים מ"טיים אאוט לונדון". גם שמואלי עצמו זוכה לחיבוק חמים ממי אם לא ה-BBC, והוזמן להופיע פעמיים בתכנית הפופולרית Saturday Kitchen. "קיבלו אותי מאוד יפה ונוצרו קשרים טובים עם חברת ההפקה", הוא משחזר ומוסיף שעצם ההכרה בקלארו מרגשת אותו. "לקבל הכרה בכזו תקופה מחמם את הלב. פחות חשוב לי באיזה מקום ידרגו אותנו. אני לא שואף לכוכבים, אלא לספק את הקהל".