לידיעת דרעי: 8 עובדות קולינריות (וגם שלא) על מלון הפאר החדש פה
רשת המלונות קמפינסקי, שבאחד מסניפיה בילה לא מזמן יו"ר ש"ס, פתחה סניף על חוף הים בתל אביב וממש לא הזניחה את התחום הקולינרי. מה תמצאו פה, וכמה זה יעלה לכם? כל הפרטים בפנים
לאחר כמעט שנתיים של הדממה מתנער ענף המלונאות בתל אביב מקפאונו עם השקת דיויד קמפינסקי, המלון הראשון של רשת קמפינסקי העולמית בתל אביב. המלון החדש ממוקם ברחוב הירקון בין האופרה לשגרירות ארה"ב והוא הוכרז כמלון הדגל של הרשת לשנים הקרובות. רמת הקולינריה בהתאם כמובן, והנה כמה דברים שכדאי לדעת בנושא זה.
1. הפתיחה
המלון ייפתח לאורחים כבר השבוע. הקהל הרחב והמיוחס פחות מתבקש להמתין: עבורו ייפתחו הברים והמסעדות רק אחרי חג הפסח.
2. Sereia Restaurant
מסעדת סירייה החלבית־דגית ממוקמת בקומת הכניסה של המלון. חלונות ענק שפונים מערבה לחוף ולים משמשים השראה לתפריט שמחבר בין ים ואדמה בחלקה הכשר, כלומר גבינות ומוצרי חלב. הצצה לתפריט ההרצה מגלה חלוקה למספר חטיבות: נאים מהים ועוד – סשימי טונה וקולרבי על יוגורט, טרטר לוקוס עטוף בפרוסות תפוח גרני סמית' דקיקות וקרודו אינטיאס עם שומר, עגבניות צהובות וזעפרן (56-82 ש"ח); סטייק כרובית עם עלי חרדל ואבן יוגורט וגבינת משק שוורץ אפויה בוויניגרט אגס לבן באגף ירק נא ועוד (כ-60 ש"ח); חיטה ודגנים, לדוגמה פיצ'י דייגים – פסטה בעבודת יד עם פילה מוסר, צלפים ובוטרגה (92 ש"ח); "ללא עצם", כגון פילה בר ים עם קרם כרובית, צנוברים וצימוקים (148 ש"ח); ולברק שלם אפוי עם ירקות ברוטב יין לבן וחמאה במחלקת "על העצם" (156 ש"ח). את החוויה היוקרתית משלימים כלי הגשה מהיפים שנראו בעיר, שירות חמישה כוכבים ותפריט אלכוהול מעניין, למשל נגרוני שנשמר 48 שעות בכד חרס, תהליך שמדגיש ארוחות אדמה ועץ.
3. ארוחת בוקר
ארוחת הבוקר לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ מוגשת גם כן במסעדת סירייה: גבינות ממחלבות בוטיק, סלטים מירקות נוצצים מרוב טריות, דגים כבושים, מאפים מלוחים ומתוקים, ממרחים, ריבות ועוד ועוד, והכול מתוצרת בית. המחיר טרם נקבע ובהצלחה לנו עם לחזור לארוחת בוקר ישראלית סטנדרטית.
4. הלאונג'
בלאונג' של מסעדת סירייה, הממוקם מעל בר קינוחים מרשים בלובי, יוגשו מנות קלילות עם דגש על צמחונות וטבעונות: כריכים מעניינים, מנות פסטה ודגים, למשל ריזוטו פריקי וגבינת פיקורינו מקומית (82 ש"ח) והמבורגר של redfine meat.
5. The Common Bar
בעינינו, שתיינים וקרניבורים, זוהי הבשורה האמיתית, בר אפלולי במידה ומהודר למשעי שהוקם על ידי קבוצת האימפריאל. שת"פ עם Macallan מניב קוקטיילים יוקרתיים על בסיס ויסקי, דראמים מבקבוקים נדירים ותפריט מנות בשר יוקרתי בהתאמה. לדוגמה: המבורגר ומדליון כבד אווז ברוטב שמקאלן הוא אחד ממרכיביו, נתח סינטה משויש עם קראסט פטרוזיליה ורוטב פלפלת וצלעות טלה עם טרין תפוח אדמה וכרישה. תנור גחלים שהובא במיוחד מספרד מעניק לנתחי הבשר ארומה מעושנת. נמנעי בשר אינם מקופחים. להם מיועדות מנות צמחוניות כמו פטריות חורש צלויות עם קרם ארטישוק ירושלמי וארטישוק ירושלמי פריך.
6. טרקלין סיגרים
לא קולינריה אך כדאי לדעת: צמוד לבר ממוקם Cohiba Atmosphere, טרקלין סיגרים ראשון בישראל ו-16 בעולם של מותג הסיגרים קוהיבה. אם בדיוק סיימתם הנפקה, תוכלו לשבת כאן על סיגרים במהדורות מיוחדות ומוגבלות ואלכוהול סופר יוקרתי – ויסקי יפני, קוניאק ורום מבתי יצור יוקרתיים וכמובן מקאלן.
7. קיץ על הגג
הקומה ה-34 מוקדשת ל־Rooftop, בר־מסעדה אסיאתי שישרת את אורחי 14 הסוויטות היוקרתיות ביותר בקמפינסקי. בשעות הערב יהפוך הרוף טופ ל־Cloud51, בר שכבר החודש ייפתח לקהל הרחב. בתפריט צפויות מנות בהשראת המזרח הרחוק ואוכל רחוב עכשווי: דגים נאים, סלטים ומנות בשר קלילות שמתאימות לבילוי בקיץ התל אביבי.
8. מי במטבח
את המערך הקולינרי בדיויד קמפינסקי מוביל שף מור כהן, המתמחה במטבח גורמה כשר (לשעבר במלונות ריץ קרלטון והרברט סמואל הרצליה). שף עומרי מגל, בעל ניסיון רב בהפקת אירועים עבור תושבי חוץ, ינהל את התוכנית הקולינרית לאירועים פרטיים במלון.