שוק הכרמל מתחדש: בוקר טוב, תרצו יין עם הקפה שלכם?

קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)
קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)

קפה בכרם הוא מקום חדש מבית היוצר של אילן עמיר, יין בכרם, שמתחייב לאותה רמת הקפדה על הפרטים גם במיזם החדש והפיכח. בקיצור, בערב הוא מסדר לכם את ההאנגאובר ובבוקר הוא מסדר לכם את התרופה להאנגאובר, תודו שזה גאוני

17 באוגוסט 2022

שוק הכרמל לא נח לרגע, גם בקיץ. וברגעים שבהם המעלות אחוזי הלחות שוברים שיאים, מקום עם צל וקפה קר הוא המפלט האולטימטיבי. קפה בכרם, האח הצעיר של יין בכרם, תופס את המקל בכל קצותיו ומציע לאורך כל היום קפה, יין (כן, גם בשבע בבוקר. אנחנו לא שופטים. למעשה, יש מצב שנצטרף) ומשהו קטן ליד. בקיצור, בועה קטנה של שקט כמה צעדים מהדוכנים והבלגן.

קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)
קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)

כמו הרבה דברים טובים, קפה בכרם נולד כתוצאה מצורך אישי. הבעלים אילן עמיר מצהיר על עצמו שהוא אוהב קפה ותמיד רצה לפתוח בית קפה. בחיפושיו אחר מחסן ליין בכרם הוא נתקל בחלל ברחוב רמב"ם – והשאר היסטוריה קרובה. "בזבזתי המון כסף על קפה. יש לי שלושה ילדים קטנים ואני צריך המון קפאין", הוא צוחק, ומספר שהדרישה הגיעה גם מהשטח. "לקוחות ביין בכרם ביקשו קפה והחלטתי לפתוח עסק שמרכז הכול יחד – קפה בבוקר ויין בערב וגם בבוקר למי שרוצה".

לאחר בדיקת כמה וכמה סוגי קפה נבחר Diemme האיטלקי. הפולים נטחנים במקום ומוגשים כמשקאות קפה חמים וקרים ובקרוב ייצרו במקום קולד ברו. "השקענו בציוד אך ההשקעה הגדולה ביותר היא בכוח אדם. כולנו קיבוצניקים ולכן יש פה אווירה כיפית". בינתיים, עד שהתפריט יתפתח עוד יותר, תוכלו למצוא בתפריט הפוך, קורטדו, אספרסו ואת שאר החשודים המיידיים. תחום האוכל מוגבל עדיין לכריכים מ"איבן" בנס ציונה ("בית קפה-מאפייה שאנחנו מאוד אוהבים. הם מכינים הכל לבד והכריכים מגיעים אלינו בכל בוקר טריים") ומאפים מתוקים – קרואסונים, עוגות ועוגיות.

קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)
קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)

בשעה 17:00 משנה המקום את פניו מבית קפה לבר יין. התפריט נשען על המוניטין של יין בכרם והוא נע מיינות טבעיים ושמפניה ועד יינות מצרפת וספרד שעמיר מייבא. מצד שני, כקיבוצניק מקפיד עמיר לקדם את תעשיית היין הישראלית. בכל יום נפתחים שבעה-שמונה בקבוקים לכוסות, כאשר בקבוקים נמכרים במחירי חנות בתוספת דמי חליצה חד פעמיים בסך 15 ש"ח לאדם.

עוגיות ויין? למה לא. קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)
עוגיות ויין? למה לא. קפה בכרם (צילום יעקב בלומנטל)

עם היין תוכלו לקבל כרגע פלטות גבינות מתוצרת שירת רועים ויעקבס ונקניקים בפורמט אישי או זוגי. בעתיד יתרחב התפריט ויוגשו מנות קטנות שמתאימות ליין. מנות בריאות, אסאי למשל, וכלי הגשה ידידותיים לסביבה גם הם חלק מהאג'נדה – וכך גם, כאמור, מקומיות. עמיר מבטיח להביא שמני זית, דבש ומוצרים ארטיזנליים ממשקים קטנים באזור הצפון, סמוך לקיבוץ שבו נולד. "קפה ויין הם מוצרי צריכה בסיסיים", הוא מסכם. "אנחנו רוצים להנגיש אותם ולתת חוויית בית קפה פשוטה ונעימה מבלי להתפשר על האיכות, באותה מקצועיות שבה אנו מנהלים את יין בכרם".
רמב"ם 5, תל אביב, ראשון-חמישי ושבת 07:00-23:00, שישי 07:00-18:00, הפי האואר בשעות 17:00-19:00 עם 50% הנחה על יין בכוסות