לספוט הכי טרנדי בעיר מצטרף בר אוכל מבטיח מאנשי הספיקאיזי

קז'ואלי ונגיש לחבר'ה. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)
קז'ואלי ונגיש לחבר'ה. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)

השם "קפה ברלין" אולי מרגיש קצת גנרי, אבל שלא תטעו - האנשים שמאחוריו יודעים דבר או שניים על מקומות בילוי לשעות הערב, הלוקיישן שלו מתיישב בול במרכז העניינים, האוכל שלו מתומחר סביר ונראה מבטיח ועם 150 מקומות ישיבה, ספק אם תוכלו לפספס אותו

28 בדצמבר 2022

נחלת בנימין ממשיך לבסס את מעמדו כאזור בילוי לוהט, כשעריו נוסף לרשימת המקומות השווים בנחלת בנימין מקום חדש – קפה ברלין, בר אוכל חדש של קבוצת הספיקאיזי (שמחזיקה גם בלמון טרי הסמוך). השם משקף את הקונספט הקז'ואלי – "קפה", ולא בר או מסעדה, ו-"ברלין", בירת הטרנדים (כי כבר לא אומרים היפסטרים) הבלתי מעורערת. התרגום בפועל: מקום לבוא אליו עם חברים לערב של אלכוהול ואוכל מבלי לשבור קרן פנסיה. פשוט, קליל ונגיש, כי זה מה שהולך עכשיו.

קפה ברלין (צילום דויד מויאל)
קפה ברלין (צילום דויד מויאל)

קפה ברלין ממוקם במרכז העניינים, בפינת הרחובות נחלת בנימין ומונטיפיורי. כ-150 מקומות ישיבה, שולחנות גדולים ואווירה קלילה מכוונים לקהל צעיר. "נחלת בנימין הפך להיות כמו הקווסאן", מסבירים בעלי הקבוצה. "בר אוכל אינו המצאה חדשה. יש גבול עד כמה אפשר להמציא אוכל, ולכן אנו מתרכזים בלעשות אותו הכי טוב שאפשר". כפועל יוצא, בתפריט שיצר שף דניאל רביץ (לשעבר דוד ויוסף) תמצאו לא מעט מנות שכבר התאזרחו בעיר: סלט עלים וגבינת בושה, בוראטה ועגבניות, פרח קישוא מטוגן ממולא גבינת עזים, קרפצ׳ו דג ים עם סלט ערבי ולאבנה משכם, שווארמה דג וסמאשבורגר.

אגף נפרד מיועד לפיצות המיוצרות במקום מאל"ף ועד תי"ו, מהבצק ועד לרוטב: פיצה קלאסית (מרגריטה), פיצה לבנה ופיצה סלמי ופלפל חריף. המחירים אכן סבירים, בהתחשב בשוק כיום: מ-48 ש"ח לסלט ועד 79 ש"ח למנת פילה בקר (120 גרם) ופירה, כאשר הפיצות מתומחרות בין 66-74 ש"ח. כדי לפזר את סימני השאלה, מספרים הבעלים שמכירות האלכוהול מאפשרות להם לשמור על שולי רווח נמוכים באוכל.

פיצה ויין ברחוב הכי נכון בעיר. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)
פיצה ויין ברחוב הכי נכון בעיר. קפה ברלין (צילום דויד מויאל)

הגיוון המאפיין את המקומות בנחלת בנימין והפיכתו למדרחוב בשעות הערב יוצרים פסיפס שכיף ללכת בו לאיבוד. מסעדות היי אנד (רדלר, ברוט, פרא) ומזללות (הר סיני, באן מי 13), ברים קטנטנים (דודו בר, למון טרי) ומקומות מולטי-טאסקינג מושקעים (AKA44) וגם מוסדות ותיקים ואהובים (שפגאט, ביצ'יקלטה) – בנחלת בנימין יש הכול מהכול. רק כמה חנויות בדים בסיטונות נותרו כדי לספר על רחוב שעד לפני לא המון שנים, היה בכלל אפור, מסחרי וחסר כל ייחוד.
נחלת בנימין 45, תל אביב, שני-שבת מ-19:00 (שעות פתיחה בהרצה)