הפתעה בכוס: לא טעמתם משקאות קפה כמו שמגישים ב"קפה מרכז"
השם נשמע גנרי, אבל המשקה הכל חוץ מרגיל: מאחורי בית הקפה הקטן הזה שהתמקם בסימטאות כרם התימנים מסתתר אחד מבתי הקפה המיוחדים שהכרנו, עם משקאות מאצ'ה, מרציפן ואבקת פטל מיובש, משקה קקאו בריא וצ'אי לאטה שלא דומה למה שטעמתם בקניונים. תתכוננו לשינויים בהרגלי השתיה
זכריה אשורוב עלה ממוסקבה לישראל לפני שנתיים, בגיל 22 בלבד. הוא התמקם בתל אביב, והבין שלמרות שהעיר שופעת בבתי קפה, היא נעדרת כאלה שמציעים עוד משקאות מסביבו, מלבד קפה. לא נו, אנחנו לא מדברים על מיץ תפוזים וסודה, אלא על משקאות מבוססי מאצ'ה, צ'אי או קפה מיוחד, המיוצרים מחומרים טבעיים ובעבודת יד. הוא מצא לוקיישן מתוק בכרם התימנים, מרחק קצר מהשוק, עיצב אותו לגמרי בעצמו (כולל שירותים מרשימים ביופים), ומציע בו תפריט קפה, משקאות ייחודים ומסקרנים, וכמה מאפים. השם שלו "קפה מרכז" (MERCAZ, כמו שהוא כותב).
>> חיים כהן מגיע לבני ברק: מסעדת "מרים" מציגה יוקרה כשרה ומנחמת
מדובר בחלל קטן, מתוק ואינטימי, כאשר הישיבה בו היא בחוץ. את החלל הפנימי מבקש אשורוב לייעד לגלריה לגלריה לאמנות עם תערוכות מתחלפות. אם כך, תשבו בסמטאות הכרם על כורסה מרווחת או כיסא מעוצב, ותספגו את האווירה הנינוחה. את הקפה מביא אשורוב מקפה נומנה שבאלנבי, מה שהופך אותו לקפה מצוין, עדין וערב לחיך מהגל השלישי (12 ש"ח לאספרסו, 16 ש"ח לקפוצ'ינו), אבל הגעתם למרכז כנראה שתרצו משהו יותר מיוחד, וקשה להגיד לא למשקה מאצ'ה, מרציפן ואבקת פטל מיובש (23 ש"ח). כן, מה ששמעתם.
אז מלבד העובדה שהוא פוטוגני עד דמעות, את סירופ המרציפן מייצר זכריה בעצמו מתמצית שקדים, והוא לא חוטא במתיקות יתרה, ולכן משתלב נפלא עם טעמי המאצ'ה והפטל החמצמץ. "זה הזכיר לי קצת את הרוזטה שאוהבים בארץ", מסביר אשורוב. "בכלל, מאוד חשוב לי להתאים את המשקאות לטעמים שמקובלים כאן. במוסקבה יש המון משקאות כאלה, אבל בגלל שבאתי לכאן רציתי שזה יהיה ייחודי לחומרי הגלם שיש בישראל, ולא עוד שכפול שהבאתי משם".
בזכות הרצון הזה, תוכלו למצוא פה גם לאטה מחלב שיבולת שועל עם תפוחים, טחינה, קינמון ודבש (27 ש"ח). נשמע כמו שיקוי חורפי מסקרן שבהחלט נשמח לטעום, במיוחד בימים הקרירים. עוד בגזרת המשקאות היחודיים, משקה קקאו (16 ש"ח) ממאה אחוז קקאו הולנדי עם חלב לבחירה, שזה לא בדיוק שוקו, אלא מעין משקה עם ארומה שוקולדית וטעמים עוצמתיים, ונחשב לבריא, ולמעורר לא פחות מקפה. גם מי שלא חובב קפאין ימצא את עצמו עם צ'אי לאטה – ושוב, זה לא דומה למה שאתם זוכרים מבתי קפה בקניון, אלא משקה עוצמתי עם תערובת תבלינים הודית וארומה ריחנית במיוחד.
המאפים במקום מתחלפים, וההיצע מינימליסטי אך מוקפד. הכול כמובן אפוי ונעשה במקום, ובעת ביקורינו נכחנו לפגוש עוגת גבינה בייבי בנוסח באסקי (26 ש"ח), עוגיית חמאת בוטנים ממולאת מרשמלו ומלח מלדון (!) שגרמה לנו להתאהב בכל ביס שמשלם מתיחה ופריכות, וגם פרוסת עוגה בדמותה של עוגת לימון ופרג עם גלייז (15 ש"ח). כאמור, אשורוב מעוניין בעתיד לשלב במרכז עוד תחביב מושבע שלנו – אמנות. ועל כן, ביום ראשון הקרוב, למשל, יתקיים סשן רישום וקפה, כל אחד יקבל דפים ועיפרון, יזמין קפה או אחד משאר המשקאות, ויתחיל לרשום לפי הדרכה. אין ספק שלא מדובר פה בעוד שכפול של בית קפה, אלא באחד מיוחד שטרם הכרנו, וטרם לגמנו ממנו בעבר.
מל"ן 23, א'-ה', 8:00-21:00, ו' 8:00-17:00. סגור בשבת