קפצנו לבית קפה תל אביבי שמנוהל על ידי, ולטובת, תושבי העוטף

אחד המקומות האופטימיים בישראל. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
אחד המקומות האופטימיים בישראל. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

כבר סיפרנו לכם על רשת "קפה עוטף", שעוזרת לתושבים שפונו מביתם לעמוד על הרגליים ולהקים סניף בית קפה על ידי הקהילה, ועבור הקהילה - אבל היינו צריכים גם לראות במו עינינו. אז קפצנו לביקור בסניף הראשון (נתיב העשרה בשרונה) וחזרנו עם אופטימיות בעיניים. וכן, גם אתם מוזמנים

6 במאי 2024

בעיקרון, הכול דיכאון של העולמות. ובימים כאלה כולנו פשוט זקוקים למעט תקווה, וגם היא – כמו כל דבר במדינה הזו – מהולה במימד טראגי. אבל אחרי הכל ולמרות הכל, ביקרנו בסניף החדש של קפה עוטף נתיב העשרה, שפתח השבוע את שעריו השבוע בשרונה, והזריק לנו אופטימיות לנשמה. 

>> כמו בסרט: המסעדה התל אביבית שמביאה את שוק הכרמל להוליווד

על לידתה של רשת בתי הקפה החדשה "קפה עוטף" סיפרנו לכם לפני כחודש – רשת המתבססת על תושבי עוטף שפונו מביתם, ומספקת להם תעסוקה, פרנסה וחיבור לקהילה המקומית דרך המשקה החם שמחבר את הישראלים יחדיו. את קפה נתיב העשרה, שהחל לפעול כאמור השבוע בשרונה, מנהלים ביד רמה יותם קידר, רז קידר ונועה שבת – שלושה מצעירי נתיב העשרה, שקפצו על ההזדמנות להקים בית קפה תל אביבי למהדרין, אך מבית דרומי.

ברוכים הבאים, אתם משלנו. יותם קידר, רז קידר ונועה שבת. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
ברוכים הבאים, אתם משלנו. יותם קידר, רז קידר ונועה שבת. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

השלושה הצטרפו למיזם שייסד תמיר ברלקו, יחד עם קרן tech4Israel, כאשר ההכנסות מבית הקפה כולן קודש למטרת שיקום היישוב, שעשרים מבניו נרצחו במתקפה האכזרית. עבור התושבים שהצטרפו לפרויקט, כך סיפר לנו יותם קידר, זה ממש היה גלגל הצלה. "בשבעה באוקטובר פוניתי לתל אביב, וכבר נכנסתי לשגרה של להירקב בבית", הוא סיפר בריאיון הקודם עימו. "לא רציתי לצאת יותר מדי, וכבר נכנסתי למוד ספה והזמנה מהוולט. המיזם הזה אשכרה נותן לי סיבה לקום בבוקר ונותן לי כוח, מבחינתי זה ריפוי". הם הוכשרו במיומנות של ניהול עסק, על כל המשתמע מכך, התנסו בהקמה ובבנייה, וגם למדו כיצד להקציף קפה משובח.

הגענו לבקר בקפה העוטף בשרונה. בחוץ שמש נעימה, שמשיות בהירות וספסלי עץ רחבי ידיים שמיועדים לישיבה בצוותא. כשנכנסים לחלל הפנימי פוגשים את צוות בית הקפה, וכן ויטרינת עמוסת מאפים וכריכים מפתים, שכולם עשויים במקום בעבודת יד, ומורכבים מחומרי גלם וירקות שמקורם בעוטף. בחלל הפנימי יש גם חדר נוסף בו חנות מוצרים ופריטים מהעוטף, הכוללות חולצות רקומות, כלי חרסינה, ממרחים, ריבות, פרחים ועוד דברים טובים.

טרי טרי קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
טרי טרי קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

אולי חשוב בכל זאת לציין – לא מדובר פה בשום יריד התרמת עוגות חברתיים ואתם לא באים להתנדב, אלא מדובר בבית קפה לכל דבר ועניין, עם כל הנגזרת – מכונת קפה משוכללת, מקומות ישיבה מזמינים ותוצרת טרייה ואיכותית. יותם קידר שפגשנו בפעם שעברה תופס עכשיו את עמדת הבריסטה, והקציף לנו קפה איטלקי פשוט נהדר.

בפעם שעברה רק דיברנו על ההקמה. איך זה מרגיש עכשיו, באמת לנהל את בית הקפה שלך?
״בהתחלה היו חששות, והיינו סקפטיים. פחדנו שלא תהיה פה הרבה תנועה. אנחנו לא ברוטשילד או דיזינגוף, שכל הזמן עוברים בהם אנשים. אבל עד מהרה החששות התבדו, כי ראינו שמגיעים ושיש עבודה״.

מי הקהל שמגיע?
״מגיעים גם אנשים שמפונים מהמושב, שהתגעגעו לקהילה שלנו ולביחד, וגם אנשים ממש מכל הארץ – ואפילו לא רק מתל אביב. זה ממש מרגש אותנו".

אם הם באו מזכרון, אתה יכול להגיע מפלורנטין יא קינג. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
אם הם באו מזכרון, אתה יכול להגיע מפלורנטין יא קינג. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

ואכן, תוך כדי שיחתנו הגיעו מספר אנשים מזכרון יעקב, ששמעו על המיזם והחליטו שהם חייבים לשים פעמיהם לתל אביב. אחרי שביקרו בכיכר החטופים, צעדו לעבר שרונה כדי לשתות קפה וקפה עוטף. זו סולידריות. יותם, שכבר נראה בסביבתו הטבעית, מכין גם להם קפה.

אתה מתחיל להרגיש שזו יכולה להיות שגרה?
״האמת היא שהבניין אליו פונינו בתחילת המלחמה בתל אביב – בו היינו שלושה חודשים – דרש מאיתנו להתפנות ממנו תוך שבוע אחד, בעקבות סכסוך עם משרד התיירות על המענקים. עכשיו אני עובר מפה לאשקלון, ומתכוון להגיע כל בוקר תל אביב ברכבת. הבקרים המוקדמים לא מלחיצים אותי מאז שעבדתי במעבר ארז, ואני רגיל לשעות הקשוחות – אבל בואי נגיד שמאז השבעה באוקטובר הקשר ביני לבין שגרה הוא מקרי בהחלט״.
קפה עוטף, קפלן 30, א'-ה' 8:00-17:00, ו' 8:00-15:00, ש' 10:00-19:00. אירוע הפתיחה הרשמי יתקיים מחר, יום שלישי ה-7.5 ב16:00.