הגודל לא קובע: בית הקפה הכי קטן בתל אביב נפתח ליד כיכר דיזנגוף

בקטנה. פיקולו. צילום: ירין אשר
בקטנה. פיקולו. צילום: ירין אשר

ירין אשר חזר משירות מילואים ללא עבודה, ובחר לפתוח בית קפה "קטן ולעניין" במרחק יריקה מהכיכר עם קפה איכותי, חומרי גלם טריים, מאפים ממייזון קייזר והמון אהבה למשקה הלוהט. אז מה אם רק בן אדם אחד יכול לעמוד בתוכו בכל רגע נתון

13 במאי 2025

לא מזמן סימנו מגמה חדשה שמשתלטת על העיר – בתי הקפה הקטנים. וכעת נראה שירין אשר שבר את השיר המקומי של בית הקפה הכי קטן בעיר: רק 1.40 מטר רוחבו, ועומקו בסך הכל 65 ס"מ. בפרקטיקה, זה אומר שיש מקום נתון רק לאדם אחד בתוך הבוטקה של קפה פיקולו, שהתמקם ברחוב דרויאנוב. זה בסדר, לא צריך יותר ממקום לאחד כי זה הקטן עוד גדול יהיה, כי האמת היא שהקפה עצמו פשוט מצוין.

>> ללכלך את הידיים: 3 מקומות שמגישים אוכל סליזי במיוחד

הבוטקה קפה החדש והמתוק התמקם מול בניין כלל, וסמוך לכיכר דיזינגוף, כך שקהל פוטנציאלי בהחלט יש לקפה שירין אשר קולה בבית הקלייה המקומי רות – מאה אחוז ערביקה בקלייה בינונית פלוס וממקורות ברזילאיים, לצד קפה אתיופי וקולומביאני – מה שאומר שהקפה ניחן בטעם מאוזן, אגוזי ושוקולדי מתון, ולא חלילה חמוץ (אם כמונו, אתם מההייטרים). מחירי הקפה הם בסטנדרט העירוני, ואף מגרדים את הטווח הנמוך יחסית: אספרסו עומד על 10/11 ש״ח, אמריקנו על 11/13 ש״ח וקפוצ׳ינו על 14/17 ש״ח. יש גם פלאט ווייט כמו באוסטרליה (15 ש״ח) וקפה פיקולו (13 ש״ח), שהוא מעין פלאט וויט קטן שיסגור לכם את פינת הקפאין של הבוקר. יש גם מאצ׳ה עזת טעמים (23 ש״ח), צ׳אי חם או קר (21 ש״ח) ותה היביסקוס או לואיזה צוננים (19 ש״ח) ואפילו שוקו מפרלינים, אם אתם במצב רוח המתאים או פשוט בדרך לבצפר. 

פיקולו. צילום: ירין אשר
פיקולו. צילום: ירין אשר

אשר הבעלים עובד כבר עשור בתחום הקפה, ועבד בעבר כבריסטה ומנהל בר בבנדיקט ברלין, שרויטמן בנחלת יצחק ובקפה חמנייה בברודצקי, שם אף קלה בעצמו את הקפה. ״אני אוהב קפה, זה מה שאני אוהב לעשות. התאהבתי בתחום וכשחזרתי מהמילואים ולא הייתה לי עבודה, החלטתי לפתוח מקום בעצמי. המשכתי ללמוד על קפה, ראיתי עוד ועוד סרטונים והדרכות על טכניקות שונות, וכשראיתי שהמקום הזה פנוי כל הכוכבים הסתדרו״, מספר אשר.

ברוך הבא. איך החוויה להפוך לבעל עסק?
״אני מאוד נהנה מזה, זו תעסוקה כיפית לפתוח עסק שהוא כולו שלך ואתה מחליט ובוחר איך הוא ייראה. לי למשל, מאוד חשובה הטריות ואני מקפיד כל הזמן על מלאי קפה מצומצם ומפוקח. זה דברים שרק שהמקום שלך אתה יכול להיות אחראי עליהם במאה אחוז".

פיקולו. צילום: ירין אשר
פיקולו. צילום: ירין אשר

היה קשה לפתוח עסק תל אביבי ישר אחרי המילואים?
״אחרי שחזרתי לקח לי רגע להתאפס. גם חליתי בסוכרת תוך כדי שירות המילואים, מסתבר שזה קורה להרבה מילואימניקים בגלל הלחץ והכאוס של המלחמה, כך שהקפה הוא בנוסף גם תרפיה באופן מסוים״.

בנוסף לקפה מצוין, החליט ירין להביא לפיקולו מאפים וכריכים של הפטיסרי הצרפתי מייזון קייזר, כך שיש עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות (18 ש״ח) קרואסון שוקולד וחמאה (19-21 ש״ח) דייניש קינמון ריחני (21 ש״ח), פאן סוויס (22 ש״ח) ובראוני שוקולד וקוקוס ללא גלוטן (24 ש״ח). יש גם כריכים טריים וצבעוניים בבגט, בחלה או בג׳בטה דוגמת ברי עיזים, גאודה ועגבנייה ומוצרלה ופסטו (22-38 ש״ח) או סלט קינואה רענן ובריא (38 ש״ח) ואחנו עדיין לא מצליחים להבין איך כל זה נכנס במקום כזה קטן?
דרויאנוב 5, ראשון עד חמישי בין 7:30-16:00 יום שישי בין 7:30-13:00.