הו, כן: כצפוי, קפה שילה של שף שרון כהן הוא הרבה יותר מרק קפה

שרון כהן, קפה שילה (צילום אסף קרלה)
שרון כהן, קפה שילה (צילום אסף קרלה)

המעבר של מסעדת שילה הוותיקה לרחוב מונטיפיורי פתח עבור השף שרון כהן מגוון אפשרויות, ובזכות מפגש צהריים רומאי בפיאצה חביבה, אנחנו קיבלנו בית קפה נקסט דור עם תפריט שעוד לא נראה כאן: החל מסלט עוף מרוטיסרי ועד למנות שרימפס, קלמארי וקט-פיש מטוגן

14 באוגוסט 2025

במקומה החדש ברחוב מונטיפיורי, שילה יפה וגדולה מתמיד. עוד לפני המעבר שף שרון כהן הצהיר על כוונתו להרחיב את ספקטרום הקהל ולפנות לקהל צעיר יותר, ואמיד פחות, וכך עשה: ארוחת ערב בפחות מ-500 ש"ח לזוג ומנות עיקריות עד 100 ש"ח קורצים גם למי שלא עשה אקזיט, וכעת נוסף לרשימה במקום גם נקסט דור קז'ואלי למסעדה, והתגשמות חלום ישן בשם "קפה שילה". "העיר שלנו צריכה מקום כזה, מקום שמח, יומיומי, 'לואו קוסט' אבל בסטייל", אומר השף, ואנחנו לא יכולים שלא להסכים.
>> תתחדשי תל אביב: שוק שישי חדש נולד במושבה האמריקאית-גרמנית

כהן מספר על חוויה שהחזירה אותו אחורה בזמן, ושבעקבותיה נולד המקום החדש. "ישבתי עם עדי אשתי בפיאצה ברומא על מורטדלה ויין באמצע היום וזה החזיר אותי לימים הראשונים של שילה, כשהכל היה פשוט. ולכן, בגלל שאנחנו במקום חדש וטוב, והתמקמנו במונטיפיורי בצורה מושלמת, החלטתי להשתמש בכל הפסיליטיז והידע של שילה בקניינות וניהול, כדי להגיש לקהל את המוצר הכי איכותי, אבל הכי נגיש שאפשר". קפה שילה ממוקם בחזית המסעדה, הפונה לרחוב מונטיפיורי. כבר מרחוק אפשר להבחין במקורות ההשראה שמתכנסים למקום נונשלנטי ושכונתי, שמחובר לתל אביב אבל הסטייל והשיק – איטליה.

רגע, אנחנו לא רואים פה קפה. קפה שילה (צילום חן גרוס)
רגע, אנחנו לא רואים פה קפה. קפה שילה (צילום חן גרוס)

המקום נשען על סלומריות ומעדניות – הוא מציע מנות בגובה העיניים, שרחוקות מהיצירות המורכבות שמוגשות בשילה, וכדאי לתאם ציפיות. התפריט נחלק למספר אגפים, שהגדול בהם הוא אגף המעדנייה. תמצאו בו נקניקים ובשרים שמייצר השרקוטייה אלעד שמש, גבינות מיובאות, מנות קטנות שכיף לנשנש ליד אלכוהול וסלטים מעניינים, למשל סלט שרימפס עם פלפל קלוי, בצל צלוי ואורגנו וסלט עוף מהרוטיסרי עם אפונה ואיולי וואסבי. מהתנור משוגרות פיצטות עם טופינגז סקסיים, לדוגמה פיצטת פורקטה טלה עם יוגורט, עמבה סחוג ועגבניות, ובמחלקת Frito תקבלו קישואים, שרימפס, קלמארי וקט-פיש מטוגנים פריכים ולוהטים.

בית קפה סטנדרטי היה מסתפק בכל מה שלעיל, אבל קפה שילה הוא הכל חוץ מאשר קפה. לכן כהן מתגבר את התפריט גם במנות קרות וחמות שסוגרות את פינת הצוהריים בלי דרמה, לדוגמה נקניקייה ביתית עם כרוב מותסס וחרדל, או שרימפס ושעועית לבנה בציר דגים. התמחור נאמן לקונספט ונגיש יחסית, ולמנות מוצמדים מחירים קבועים בפורמט שמזכיר מעדנייה: 19.90-49.90 ש"ח. לשם השוואה, סכום שתשאירו כאן על מנה יקנה לכם בשילה בקושי אויסטר ג'ילארדו בודד, וכמה שקלים עודף לטיפ.

פתרון פחות פאנסי ממסעדת האם. שילה מונטיפיורי (צילום אסף קרלה)
פתרון פחות פאנסי ממסעדת האם. שילה מונטיפיורי (צילום אסף קרלה)

תפריט אלכוהול הולך באותה דרך מוזלת, מ-19.90 ש"ח לכוס ו-99.90 ש"ח לבקבוק יין הבית או קאווה. אף בקבוק יין אינו עובר את רף 150 ש"ח, וקוקטיילים ושפריצים מתומחרים בכ-30 ש"ח. אם בעתיד יתווסף דיל הפי האואר, זו כנראה תהיה המסעדה המשתלמת ביותר בעיר, אז נותר רק לקוות. בשעה שארוחה בשילה היא תענוג יקר שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו, בפרויקט החדש כהן מממש את ההבטחה וחותך בבשר החי. הלוואי שזו תהיה סנונית שמבשרת את בוא האביב ומביאה איתה הבנה שאוכל מצוין אינו חייב לבוא עם תג מחיר של שכירות ברמת אביב. בהרבה מאמץ ורצון, נראה שיש דרך להגיע למחירים שאפשר לעכל.
מונטיפיורי 9, תל אביב. א'-ה' ושבת מ-18:00, ללא הזמנות מראש