קרעי תפוחי אדמה וגרמולטה
תפוחי האדמה מקבלים שדרוג בעזרת תיבול עדין ומדויק. אסף שנער מחוות צוק עם מתכון שכדאי לשמור
החומרים ל־4 סועדים:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים
- מלח
- שמן זית
- גרידה מ־2 לימונים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- שמן סויה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־200 מעלות.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל שמן זית ומלח ואופים בתנור כ־40 דקות עד לריכוך התפוחים (בודקים בעזרת סכין: מחדירים סכין לתפוח האדמה, ואם היא מחליקה פנימה והחוצה בקלות, תפוחי האדמה מוכנים).
גרמולטה: בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים.
מחממים בסיר שמן לטיגון, ובינתיים קורעים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות. כשהשמן רותח מטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג (במקום טיגון, ניתן לצלות את תפוחי האדמה בתנור ב־250 מעלות במשך 5־10 דקות עד להזהבה יפה).
הגשה:
כשתפוחי האדמה חמים מניחים אותם על צלחת הגשה, מתבלים במעט מלח ושמן זית ומפזרים מעל את הגרמולטה.