בייקינג ניוז: הרוגלעך שכבשו את מחנה יהודה מגיעים לשוק הכרמל
זוהי אזעקת אמת: קונדיטוריית מרציפן, יצרנית המאפים המפורסמים ביותר משוק מחנה יהודה, נוחתת בתל אביב. וליתר דיוק, משוק לשוק. דוכן חדש שנפתח בכרמל דואג לייבוא המאפים הישר מהעיר בירה, ואנחנו דואגים רק מהמחיר הכלכלי והבריאותי שנשלם עבור כל הרוגעלך היפים האלו
זוכרים שלפני מספר ימים בישרנו על פתיחת סניף ישראלי ראשון למאפיית Zeit für Brot מברלין? ובכן, למאפי השמרים המוגזמים של הגרמנים ממתינה תחרות מכיוון לא צפוי – קונדיטוריית מרציפן משוק מחנה יהודה.
הרוגלעך המפורסמים של מרציפן שאי אפשר לעמוד בפניהם התמקמו בשוק הכרמל בדוכן שמבצע יבוא אישי יומי מירושלים. קל לזהות את המקום בזכות שלט אדום גדול המכריז באותיות קידוש לבנות על "מרציפן שוק הכרמל, משוק מחנה יהודה באהבה 3>". אבל גם בלי השלט, המצפן הפנימי מתכוונן אל היעד האפוף ניחוחות שוקולד. הבעלים גלעד קופמן מספר כי המקום הוא קופרודוקציה תל אביבית-ירושלמית. "פתחנו לפני שבוע ואנשים עוברים, מסתכלים ולא מאמינים", הוא אומר.
"מרציפן" בשוק מחנה יהודה היא מוסד ותיק שהוקם לפני כ-40 שנה. הבעלים יוסף אוזרקו, שעבד מגיל צעיר במאפיות ולמד את רזי המקצוע, פתח את הקונדיטוריה יחד עם אשתו שושנה, ומתוך שלל המאפים, עוגות והבורקס דווקא הרוגלעך הפכו ליהלום שבכתר. ברבות השנים החלו הבנים איציק ושלומי לנהל את העסק ואת המפעל, והרחיבו ועדכנו את קו הייצור. היצע המילויים התרחב ולרוגלעך שוקולד המיתולוגי – פרווה, מיינד יו – נוספו טעמי קוקוס, פררו רושה ואפילו פיסטוק אופנתי.
איציק אוזרקו שותף בדוכן התל אביבי, המביא מדי יום מירושלים עוגות, עוגיות וכמובן את הרוגלעך הבלתי אפשריים. המחיר גם הוא קצת בלתי אפשרי, 4 ב-10 ש"ח, אבל אם תעברו בסביבה יש מצב שלכבוד הפתיחה יכבדו אתכם באיזה רוגלע חינם.
הכרמל 29, ראשון-שישי 10:30-17:00, שבת סגור