יונתן רושפלד ראה בר שכונתי שהוא אהב, אז הוא החליט להצטרף למטבח

הוא חוזר (חלקית, ללא התחייבויות). רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)
הוא חוזר (חלקית, ללא התחייבויות). רושפלד בבריקס (צילום חנן אליהו)

הרומן של השף המפורסם ובר היין החביב בכיכר גבעון הוא סיפור מתוק שיכול לקרות רק בתקופה שכזו. "אין פה שום סיפור הרואי", צוחק רושפלד. "זה פשוט מתחת לבית שלי ורציתי להנות מאוכל טעים ליד היין, ולא היה. אני רק מלווה ומלמד טבח ואז יהיה לי איפה לשבת".

29 באוקטובר 2024

בחורף הנוכחי, שמתקרב אלינו בצעדי ענק, שום דבר שיקרה בתחומי האוכל כבר לא הולך להפתיע אותנו. גם לא למצוא את יונתן רושפלד עומד ומבשל בבר יין שכונתי. כשראינו את הפרסום בפעם הראשונה שפשפנו עיניים, אבל במלחמה כמו במלחמה – המציאות עולה על כל דמיון. הרומן של השף המפורסם והבריקס בכיכר גבעון התחיל בדיוק בנקודה הזו, השכונתית. "אין פה שום סיפור הרואי", הוא צוחק. "זה פשוט מתחת לבית שלי ורציתי להנות מאוכל טעים ליד היין, ולא היה. אני רק מלווה ומלמד טבח ואז יהיה לי איפה לשבת".

>> הערב בפיקוק: שותים, משוחחים, ולא מנרמלים את הפקרת החטופים

לפני שנמשיך לספר על שיתוף הפעולה וההפתעות שהוא מביא איתו, כמה מילים על הבריקס. המקום שנפתח לפני כמעט שנתיים הוא למעשה בר יין עם ייחוס, בזכות הבעלים רשת "דרך היין", השייכת למשפחת שקד – יבואני ומשווקי יין ואלכוהול מהמוכרים בענף. בתחילת הדרך נסמך הבר על רשימת יינות מכובדת ותפריט אוכל צנוע, ואז הגיע רושפלד, שאינו מחזיק במסעדה משלו מאז סגירת המסעדה בנווה אטיב בחורף שעבר, לאחר חודשיים בלבד. "יונתן שכן ומחבב את הדברים שאנחנו עושים. הוא תמיד טוען שכדי להיות בר יין טוב חסר לנו אוכל קצת יותר מגניב ומתוחכם, שעדיין שומר על פשטות ואותנטיות. לכן פנינו אליו שייעץ", מסביר חנן אליהו מנהל המקום.

עכשיו כבר יש משהו טעים ליד היין. בריקס (צילום שרון בן דוד)
עכשיו כבר יש משהו טעים ליד היין. בריקס (צילום שרון בן דוד)

השף הוותיק נענה לאתגר ונכנס לעניינים. בשלב ראשון הוא שיפץ את תפריט הצהריים לפורמט ראשונה+עיקרית במחיר העיקרית (110-124 ש"ח), כשהברמנים מתאימים למנות יין אדום, לבן ורוזה בכוסות במחיר 38 ש"ח. בהמשך נולדו ערבי "טור דה פראנס" בימי שלישי – רושפלד מבשל בהשראת מחוזות בצרפת מנות שמוגשות עם יינות תואמים מכל מחוז. ארוחת בוקר שישי ("זה לא בראנץ'. בראנץ' משדר חביתה ומיץ תפוזים וזה לא מה שיש כאן") מתנהלת כבר לגמרי בסגנון פריסטייל: רושפלד מדבר עם ספקים ומסתובב בין חנויות, אוסף חומרי גלם כטוב לבו עליו ומבשל בדיוק מה שבא לו באותו רגע – מטבח ים תיכוני שכוחו בפשטותו ובאיכות חומרי הגלם, ותבשילים בטכניקות מהמטבח הצרפתי הקלאסי.

בשישי האחרון הוא הכין קרפצ'ו בר ים (96 ש"ח) וסלט עגבניות מגי וגבינת סטראצ'יאטלה עם זיתי קלמטה ועלי בזיליקום (56 ש"ח),  סרטנים שלמים ברוטב חמאת מוסקדה קטיפתי נפלא (88 ש"ח), מרק ארטישוק ירושלמי ולוטה (אחד מחמשת רוטבי הבסיס במטבח הצרפתי) עם קרוטוני גבינת קומטה (58 ש"ח) ולחי עגל ביין אדום מהלואר ופטריות שמפיניון (138 ש"ח). תוך כדי בישול רושפלד מדריך את הטבח הקבוע של הבריקס. מדי פעם הוא יוצא מהמטבח הקטן – בהרברט סמואל המקרר היה גדול יותר – ומגיש לאורחים טרין עגל שהכנתו אורכת יום שלם.

התגעגענו אז באנו, וכנראה שגם הוא התגעגע. רושפלד בבריקס (צילום שרון בן דוד)
התגעגענו אז באנו, וכנראה שגם הוא התגעגע. רושפלד בבריקס (צילום שרון בן דוד)

"זה מטבח של 400 שנה אחורה, פשוט וטבעי בלי התססות ושטויות", הוא אומר. אליהו מוסיף שבניגוד לשאר ימי השבוע שבהם היין תופס את מרכז הבמה בבריקס – בימי שישי האוכל מגיע קודם, והיין אחר כך. "יונתן הולך לבטשון לחפש דגים ופירות ים, ואם הוא רואה משהו שמוצא חן בעיניו הוא לוקח. רק אז, עשר דקות לפני תחילת הסרוויס, אנחנו מכניסים את המנה למחשב וכותבים על הלוח. ימי שישי וערבי הקונספט הם בניהולו המוחלט ותחת אחריותו, אבל בשאר הימים אנחנו לא בר שף". ואם אתם לא בעניין של הגדרות ורק מתגעגעים לטעום שוב אוכל מידיו של אחד מגדולי השפים שבישלו כאן אי פעם, שישי בבוקר בבריקס הוא מקום טוב להתחיל בו.
כיכר גבעון 10, שישי מ-12:00 (ניתן להזמין מקום בווטזאפ 050-8855796, בשאר הימים על בסיס מקום פנוי)