Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

חיי שף: רושפלד מלמד שפים צעירים בדנון, ואתם תצאו מזה עם ארוחה

מה למדנו? רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)
מה למדנו? רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)

השף הוותיק מציע קורס ייחודי שאמור להכיר לתלמידי בית הספר לבישול "דנון" איך מרגישים חיי שף אמיתיים, "מהרגע שהוא נכנס למטבח ועד הקינוח האחרון שמוגש באותו יום", אבל המרוויחים האמיתיים של כל הסיפור הם מי שיגיע לטעום את הארוחות המיוחדות שהשף יכין עם התלמידים, וזה יכול להיות כל אחד מכם

9 בספטמבר 2025

בזירת הקולינריה הצפופה בארץ יש טובים וטובים יותר, אבל רושפלד יש רק אחד. בשעה שקולגות במעמדו פותחים מסעדות ושופטים בתכניות ריאליטי, השף הוותיק מצא את הוורק-לייף באלאנס הנחשק: בחודשים האחרונים הואמשתלט מדי פעם על המטבח בבר היין BRIXועכשיו בא לו להעביר את המורשת הלאה, לתלמידי בית הספר לבישול "דנון". ומכיוון שטבחים צריכים להבין איך מתנהל סרוויס אמיתי, בסוף הקורס יתקיימו ארוחות פתוחות לקהל. תודו שיש עבור מה לחסוך.
>> צ'יל על הלשון: הגלידה החדשה של בן & ג'ריס היא המאנץ' האידיאלי

תחילת הסיפורבפוסט באינסטגרם, שמזמין אנשי מקצוע וחובבים ל"במטבח עם רושפלד" – שלושה ימים של עבודה אינטנסיבית כתף אל כתף עם האיש והאגדה. הקורס מתמקד בתקופות שונות בקריירה של רבת השנים של רושפלד, ממסעדת הרברט סמואל המיתולוגית דרך טאפאס אחד העם ועד מודל 2025 בבריקס. שבעה משתתפים בני מזל יעבדו צמוד למאסטר שף, בפורמט ראשון מסוגו משלב ההכנות ועד לסרוויס.

"קודם כל, תדליקו גז". רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)
"קודם כל, תדליקו גז". רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)

"הרעיון מאחורי הסיפור הוא הצצה אמיתית מהתחלה עד הסוף לחיי שף, מהרגע שהוא נכנס למטבח ועד הקינוח האחרון שמוגש באותו יום. התלמידים הופכים להיות חלק אורגני מהצוות ולומדים לפרטים את הרעיונות שמאחורי המנות, וכמובן איך הן נעשות במסעדה, בניגוד לבישול בבית", מסביר רושפלד. מנהל בית הספר שף מאיר דנון, הוגה רעיון ה"בסוף זה ייגמר במסעדה", מספר שבמשך שנים רבות טבחים למדו את המקצוע לצד שפים, תוך כדי עבודה מעשית. "הקורס מאמץ את הגישה הזו, ומאפשר למשתתפים הצצה נדירה לעולם היצירה של יונתן רושפלד כתף אל כתף".

ההזדמנות החד פעמית (בינתיים) להתחכך באחד השפים הטובים בארץ אינה מיועדת לכל אחד – נדרשים כאן מיומנות ותפיסה מהירה, וגם תג המחיר מהווה סנן טבעי – 5,959 ש"ח לשלושה מפגשים. מצד שני, שיעור כמעט פרטי בעבודה עם רושפלד שווה ערך לחודשי סטאז' במטבח ממוצע, כפי שיעידו תלמידיו שכיום מנהלים מסעדות מהטובות בעיר.

עזבו ללמוד, בואו פשוט לאכול. רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)
עזבו ללמוד, בואו פשוט לאכול. רושפלד בדנון (צילום קובי מהגר)

תוצרי הקורס יוגשו לקהל בתום כל יום בסקוליארד, מסעדת בית הספר שמתפקדת כסימולטור לימודי לטבחים, וכל אחת משלוש הארוחות תסכם את יום הלימודים כמחווה לתקופה ולמנות שנכנסו לקאנון הגסטרונומיה הישראלית. תפריט ומחיר טרם פורסמו, שכן האירוע מתוכנן לחודש נובמבר, אבל אנחנו כבר חולמים על סלט העגבניות המיתולוגי מהרברט, או על פאייה פירות ים מאחד העם. לקלאסיקה, הרי, אין שום תאריך תפוגה.
דנון – בית הספר למצוינות קולינרית, התערוכה 3, ראשון-שלישי (2-4.11), פרטים באתר

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!