פיאסטה! כל מה שמקסיקני, טעים ושווה בעיר לקראת יום המתים

הולה מחיקו. סופרים רום (צילום: אור מנו)
הולה מחיקו. סופרים רום (צילום: אור מנו)

מקומות חדשים לצד ותיקים, מרגריטות לצד טוסטאדות, לאחר לא מעט זמן קיבל האוכל המקסיקני את המקום הראוי לו בסצינה הקולינרית שלנו ואספנו עבורכם את כל המקומות לרשימה האולטימטיבית

1 בנובמבר 2021

כבר שנים שאנו מחכות שאוכל מקסיקני יהפוך לטרנד סוחף, והנה זה קורה. טעמים סקסיים ובועטים ומחיר זול (יחסית), בתקופה שבה כל יציאה לדרינק מסתכמת במאות שקלים, גורמים לכך שטאקו, אנצ'ילדה ומרגריטות הם האיט גירלז של סתיו 2021. לכבוד יום המתים שחל השבוע (2.11) הצטיידו במראקאס וצאו לחגוג.

חדשים

טאקו מאנדיי

הוא מוגש פעם בשבוע בלבד למשך שעות בודדות דרך חלון בקיר, אבל עבור הטאקו של השפים גיא גמזו וגבריאל ישראל שווה להבריז מהעבודה: תבשיל בשר עסיסי עטוף בטורטיית תירס מתוצרת בית ולידו מרגריטות וצלעות תירס חריפות, שלגמרי גונבות את ההצגה.
טאקו מאנדיי

רק ביום שני. טאקו מאנדיי (צילום: אנטולי מיכאלו)
רק ביום שני. טאקו מאנדיי (צילום: אנטולי מיכאלו)

לה אוטרה

נכון שהמקום עצמו ותיק בנוף, אך הבר המקסיקני-קריבי של קבוצת האימפריאל הצטייד בשף חדש ובתפריט חדש, וזו כבר סיבה להרים לו. השף הוא עינב אזגורי, שאת מעלליו בבושוויק כבר למדנו לאהוב, וכעת הוא מגיש בלה אוטרה את הזווית שלו למטבח המקסיקני. ביום המתים (שלישי) שימו לב לטאקו אל פסטור (שווארמה מקסיקנית עם אננס) מתוך שלל ספיישלים, שיוגשו עם קוקטיילים מיוחדים באווירה שמחה במיוחד.
לה אוטרה

אזגורי עושה את לה אוטרה (צילום: בן יוסטר)
אזגורי עושה את לה אוטרה (צילום: בן יוסטר)

דה טאקו

שף שחר וולמר (לשעבר כתית ויא פאן) התגורר מספר חודשים במקסיקו וחזר עם החלטה נחושה לפתוח בתל אביב מקום של אוכל רחוב מקסיקני אותנטי. אמר ועשה, ודה טאקו הוא לגמרי ספוט שאנחנו עוברים בו כדי לרדת על טורטיה מקמח תירס במילויים סקסיים עם רטבים למאותגרי חריפות.
נחמני 39 פינת יהודה הלוי 93, תל אביב

Supreme Room

הלאונג' החדש יחסית של קבוצת הספיק איזי התאבזר בשף מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מקומי במושב לימן, וניה ביסטרו בחיפה) ובטבחית שהובאה במיוחד מפרו להרכבת תפריט מקסיקני-דרום אמריקני. בין היתר תמצאו כאן טרטר טונה אדומה על חצי אבוקדו וסלסה הבנרו, טוסטדאס, טאקוס, נאצ'וס ומטבלים ופיצות בסגנון מקסיקני, שמוגשים באווירת בליינות בגבוה.
רוטשילד 22, תל אביב, 054-4444444

לוס גרינגוס

שני חברים שגדלו בניו יורק ולוס אנג'לס בסביבת מהגרים מקסיקנים פתחו דוכן טורטיות במילוי ברבקואה (בשר בבישול ארוך), צ'ילי-ריינה (פלפלי צ'ילי חריפים וצלויים ממולאים בגבינות חלומי ומוצרלה) וטופו ופטריות טבעוני. ביס ממקסיקו סיטי באמצע שוק הכרמל.
יום טוב פינת מל"ן

לוס גרינגוס. צילום: ניב טובול
לוס גרינגוס. צילום: ניב טובול

באחה קליפורניה

צמוד לבר קליפורניה בשוק לוינסקי פועל הבאחה, שמתמקד באלכוהול ובאוכל מקסיקני. טאקוס עם סלסות מתוצרת בית, נאצ'וס סופרים ודרינקים מקסיקניים מוגשים באווירה קולית שכיף לסיים בה את הלילה.
סמטת השוק 3, תל אביב

ויוה מחיקו

עוד ספוט מקסיקני בשוק הכרמל, וכל המרבה הרי זה משובח. ויוה מחיקו שייך למשפחה שעלתה ממקסיקו ורצתה להביא את קונספט הטאקריה מהשווקים שם אל הלבנט. טאקוס מטורטיית תירס מוגשים בשלשות במילויים נדיבים כגון בשר בבישול ארוך ועוף טינגה – רצועות עוף על הפלאנצ'ה עם בצל מקורמל, פיקו דה גאיו, כרוב סגול וגוואקמולה. וכמובן שיש גם מרגריטות.
הכרמל 36, תל אביב

https://www.instagram.com/p/BrkNjPajW5I/

סברוסו

גם לגבעתיים מגיע ספוט מקסיקני משלה: סברוסו, שנפתח לפני מספר חודשים, הוא בר-מסעדה חמוד שיש בו טוסטאדאס, קסדיאס, טאקוס וכל החשודים המידיים וכן קוקטיילים תואמים. אם חציית האיילון קשה לכם רגשית, וולט ותן ביס פותרים את הבעיה.
כצנלסון 109 גבעתיים, 03-5044406

הוותיקים

מסקל

אי אפשר לדבר על מטבח מקסיקני בארץ מבלי להזכיר את מסקל. הבר-מסעדה שנכנס לשנתו ה-12 רענן ובועט מתמיד והוא חוגג את יום המתים עם מזבח(!), עמדת איפור פנים ומנות ספיישל, למשל מולה פובלאנו מתוצרת בית ברוטב פלפלים מיובשים ושוקולד מריר. באותה הזדמנות שווה לתת הצצה בתפריט החדש שהוא עוד יותר מקסיקני-אותנטי.
מסקל

עוד יותר מקסיקני. מסקל (צילום: יפעת כהן)
עוד יותר מקסיקני. מסקל (צילום: יפעת כהן)

לה מעלה

לה מעלה
יודעי דבר נשבעים שזו המקסיקנית הכי אותנטית שיש כיום בתל אביב, למרות שכותרת המשנה מכריזה שמדובר בכלל בטקס־מקס. האוכל טעים ממש – נאצ'וס, טאקוס, טמאלס ושאר חברים, והאווירה מחתרתית וסקסית כפי שאנשי א לה רמפה יודעים לנפק.
לה מעלה

מסעדת למעלה עושה תיאבון (צילום: תומר אבשלום)
מסעדת למעלה עושה תיאבון (צילום: תומר אבשלום)

טאקריה

המזללה המקסיקנית ניחנה במקצוענות ובסטייל הייחודי שמאפיינים את עסקי האחים ירזין (מגזינו, טוני וספה). אפשר להתווכח עד מחר אם הבוריטו והנאצ'וס אותנטיים, אך ביצוע טוב (ומהיר), מנות גדולות ומחיר סביר יותר מאשר מחפים על כך, וגם המרגריטה הקפואה. לכבוד יום המתים יוגש היום (שני) ומחר (שלישי) תפריט ספיישלים מיוחד פלאס צ'ייסר של מזקל וורדה לכל לקוח.
טאקריה

טאקריה (צילום: יוסי אלפנדרי)
טאקריה (צילום: יוסי אלפנדרי)

מקסיקנה

חלוצת המסעדות המקסיקניות בארץ נפתחה בשנת 2006, כשאף אחד עוד לא ידע לאיית גאווקמולה. לסניף הוותיק בפינת בוגרשוב בן-יהודה נוספו מאז סניפים כשרים בשרונה מרקט ובשוק צפון, שמגישים מנות בסגנון מקסיקני מותאם לחך הישראלי.
מקסיקנה

טאפאצ'ולה

אי אפשר לפספס את המקום הזרחני באחד העם (לאחר שעבר לשם באחרונה מהרצל פינת רוטשילד). לשבת בכיסא על המדרכה, לנשנש טאקו ונאצ'וס, ללגום בירה מקסיקנית שמכבה את החריפות ולראות את החיים זורמים ממול – מה עוד צריך הבנאדם?
אחד העם 15 תל אביב, 03-7754566