"הדוב" שלי: שף גל בן משה יכול לתת לכרמי כמה עצות בדרך למישלן

המסעדה הכי טובה על מסך הטלוויזיה חזרה לעונה רביעית בדיסני+, ואנחנו רצינו לשמוע מה דעתם של אנשי המקצוע המקומיים על "הדוב": השף של פאסטל ופריזם כבר זכה בכוכב שכרמי כל כל חולם עליו, ומת שיטעם את הגרסה שלו לכריך בשר איטלקי בסגנון שיקגו. אנחנו מצפים לפופ-אפ עתידי, תודה
לא צריך להיות שף מקצועי כדי לזהות ש"הדוב", מעבר להיותה סדרת מופת, היא גם הסדרה הכי טובה וריאליסטית על חיי טבחים מקצועיים. עם זאת, להיות שף בהחלט נותן זווית ראייה נוספת על עולמם של השף כרמי ברזאטו והצוות הנהדר שמקיף אותו. לכבוד העונה הרביעית של הסדרה, שעלתה בחמישי (26.6) לדיסני+, פנינו לכמה מהשפים הטובים של תל אביב כדי להבין מה שפים חושבים על העולם של "הדוב". גל בן משה, השף של מסעדות פאסטל ופריזם, עונה על שאלון "הדוב" ומלמד את כרמי דבר או שניים משף שכבר קיבל את כוכב המישלן שלו.
>> "הדוב" שלי: שף דנה-לי ברמן למדה על בשרה שזה אמור להיות פשוט
מה למדת מהשף כרמי?
האמת שבעונה הראשונה צפיתי די במקביל לכניסה שלי לפאסטל, והיה לי איזשהו רגע שמאוד התחברתי לעניין הזה של שף שמגיע מפיין דיינינג קלאסי, ומנסה להיכנס לסביבה חדשה ולרתום את הצוות סביבו. כנראה שלי היה יותר קל בפאסטל ממה שהיה לכרמי עם הצוות שלו, אבל מאוד התחברתי לרגע הזה.

איזו מנה היית מגיש במסעדה כמו "הדוב"?
אני מאד נהנה מהצלחות הציוריות שבתוכנית. זה הרבה יותר מינימליסטי ממה שאני אוהב, אבל תמיד כיף לראות אוכל טלוויזיוני יפה, בין אם זה כריכי בשר בסגנון איטלקי כמו בשיקגו, או מנות הפיין דיינינג של העונה האחרונה.
איזו עצה היית נותן לו?
היתה שיחה שלו עם מרקוס הקונדיטור בעונה האחרונה, בה הוא מגדיר את המורשת שלו לפי השפים שהוא עבד אצלם. אני חושב שההיפך הוא הנכון, והדרך קדימה של שף היא ליצור זהות משל עצמו, ולעצב אותה לפי מי שהוא. אחד הסו-שפים שלי לשעבר מפריזם, שזכיתי איתו בכוכב מישלן, זכה השנה בכוכב מישלן משל עצמו. באופן מאד משעשע, אין באוכל שלנו שום דבר במשותף (הוא סקוטי), אבל הוא עדיין מספר שאני השף שהכי השפיע עליו בקריירה. וזה מאוד מרגש.

איזו מנה היית מכין לו?
האמת היא שהייתי רוצה שהוא יטעם את הגרסה שלי לכריך בשר איטלקי בסגנון שיקגו. אני מאד אוהב את הכריכים מהתקופה שלי בעיר הזו, ולאחרונה אני מאד נהנה לבשל אותם לילדים שלי.
האם גם המטבח שלך כל כך לחוץ?
אחד הדברים שאני הכי גאה בהם זה שאני מנהל אווירת מטבח שהיא יותר שקטה ומתפקדת. אני מאד לא אוהב בלגן וצעקות במבטח, ואני חושב שזה לא מאד בריא.
מי היה השף הטלוויזיוני/קולנועי הכי אהוב עליך לפני כרמי?
אני לא חושב שהוא השף האהוב עלי, אבל הסרט שהכי התחברתי אליו היה "נקודת רתיחה" עם סטיבן גרהאם. זה פוסט טראומה שמאד הזכירה לי את התקופות הקשות של גלאס. כמובן שמאד אהבתי את הגישה האנושית של אוגוסט גוסטו מ"רטטוי", והגישה הטוטאלית של ג'וליאן סלוביק מ"התפריט", שאני חושב שהוא אולי הסרט הכי ביקורתי על תרבות הפיין דיינינג שיצא אי פעם.
איזו דמות בסדרה אתה מכיר מהמטבח שלך?
עד לא מזמן היה לי מישהו/י במטבח של פריזם שהיה ממש סידני, אבל אני מעדיף לא לנקוב בשמות.
מה בסדרה לא הגיוני בכלל?
הבגדים שלהם תמיד נורא נקיים.
העונה הרביעית של "הדוב" זמינה במלואה בדיסני+