שאלון השפים עם גולן גורפינקל (מסעדת דלאל)
- 1. מה המוטו שלך בנוגע לבישול?
לבשל מהנשמה ולא להתפשר. אף פעם אין 90 אחוז. יש רק 100.
- 2. איזה מאכל עושה אותך מאושר?
עוף בגריל עם תפוחי אדמה.
- 3. מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?
להיות אמיתי עם עצמי. מה שאני חושב שהוא לא מספיק טוב בשבילי הוא לא מספיק טוב בשביל אף אחד.
- 4. מה הסוד הקולינרי שלך?
פשוט לא להתפשר על שום דבר. אני חי אוכל בכל רגע. בוקר, צהריים, ערב, ולילה. זה בנשמה שלי וזה כל הסוד.
- 5. איפה אתה שותה הקפה שלך?
בקונדיטוריה של דלאל בבוקר.
- 6. איפה אתה אוהב לאכול?
במסעדת אונמי ובמסה.
- 7. ספר על טראומת אוכל שאתה לא יכול להשתחרר ממנה?
מאז ומעולם אוכל נקשר אצלי לריח. כשאני נכנס למקום שהריח לא עושה לי טוב נגמר הסרט ואין מצב שאני אשאר לשבת. פעם, כשעבדתי במסעדת 3 כוכבים בצרפת הכינו במטבח ראש תורנגולת עם רוטב ברנז מלמעלה. זה היה מעין פרזטציה כזאת. בקיצור, נוראי. בגם באיך שזה נראה וגם בטעם.
- 8. איזה כלי מטבח צריך להמציא?
מנקה אפונה.
- 9. למי היית רוצה לבשל?
לגולדה מאיר. היא אשת סוד כל כך גדולה וכל כך הרבה ממנה לא פוצח עד היום ומסיבה שאני לא יודע לומר זה מעניין אותי. הייתי שמח לשבת איתה ולשמוע דברים.
10. טבעונות- טרנד או תרבות אוכל חדשה?
אני רואה את זה כתרבות אוכל חדשה. זה משהו שקשור לעולם כולו, שהולך לכיוון בריא יותר באופן כללי. המודעות היום הרבה יותר גדולה וגם הפלטפורמה לומר את דעתך. אני לא חושב שזה הולך להשתלט אבל בטוח הולך להיות חלק מתפריטים במסעדות בעתיד. גם אצלי יש 4 מנות טבעוניות. אני לא מפרסם את זה אבל מי שיאכל אצלי ימצא את עצמו, בין אם הוא אוכל בשר, חלב או טבעוני.
11. מה הריטואל שלך?
קם כל יום בשמונה וחצי. מגיע לעבודה, עורך פגישות, מתעסק בניהול השוטף וכל מה שקשור במטבח. לאחר מכן עורך שיחה עם הסו-שפים ומתעדכן כל יום מחדש אם יש דברים חדשים ומקבל השראה. מסיים סרוויס ערב ומגיע הביתה באיזור 23:30 ולא הולך לישון לפני 3:00.
אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»