מסתובבת בכל העיר: דירוג השווארמות הכי טובות בתל אביב

אלוהים אדירים איזה גדול. שווארמה ארטורול. צילום: מתן שרון
אלוהים אדירים איזה גדול. שווארמה ארטורול. צילום: מתן שרון

גל גדול ומתנחשל של שווארמיות חדשות ומצוינות שוטף השנה את תל אביב, ומערכת מדור האוכל התגייסה כדי לקבוע מי מהן נכנסת לטופ-10 העירוני ומי נשארת בחוץ, מה ההבדל בין שווארמה ודונר, האם יש לגיטמיציה לשווארמה הודו ומיהי השווארמה המנצחת ללא תחרות. בואו להסתובב איתנו

צריך לעשות סדר. תל אביב נמצאת תחת מתקפה חסרת תקדים של שווארמיות חדשות ומצוינות, לאחר שנים ארוכות שבהן להשיג מנת שווארמה טובה באמת בעיר הייתה משימה לא פשוטה שהצריכה גיחות ליפו ומקורות מודיעיניים ("בינו גבסו העמיד שיפוד בחצר של יועזר!"); בין שלל השווארמות המנצחות של העת הזאת יש גם לא מעט שיפודי דונר קבב אימתניים, שההבדל בינם ובין השווארמה המזרח תיכונית אינו נהיר למרבית האוכלוסיה (השיפוד צריך להיות צפוף ומהודק מאוד וגילופי הבשר דקיקים ועסיסיים), והגיע הרגע שבו יש מספיק מהכל כדי לכנס ישיבת מערכת ולהתחיל להתקוטט על הדירוג שלהן. הפעם זה נגמר בלי פצועים בגוף אבל עם נזקים לא פשוטים לנפש ולרמות הכולסטרול. בואו נצא לדרך.

9. ארטורול

אחת המצטרפות החדשות ביותר לחזית השווארמה העירונית היא מסעדת השווארמה הזאת בנמל יפו, סמוך למעצמת הזקן והים, שמציעה שני שיפודים יפים ומוקפדים – עגל והודו – בשלל צורות הגשה. שווארמת העגל שנדגמה (אנחנו מתנגדים לשווארמה הודו מטעמי מצפון) הייתה עסיסית, נדיבה ומתובלת היטב במחיר מעולה (43 שקלים ללאפה שמנמנה) עם פינוקים מסביב (כדור פלאפל, פרח כרובית, טחינה נהדרת). למרות ההבטחה הטורקית בשמו של המקום (ארטורול היה אבי השושלת העות'מאנית) השווארמה היא דווקא מאוד יפואית ופחות דונרית באופיה, אבל יתכן שזה לא באג אלא פיצ'ר. רציף העליה השנייה 101, א'-שבת 00:00-10:00

גם לנמל יפו מגיע. השווארמה של ארטורול (צילום: יחסי ציבור)
גם לנמל יפו מגיע. השווארמה של ארטורול (צילום: יחסי ציבור)

8. טורק לחמג'ון

מחלוצות הדונר הטורקי בעיר. מקום שידע עליות וגם ירידות לא מעטות, אולם בדיקה עכשווית העלתה שהדונר שם נמצא כעת במיטבו, ג'וסי ומתפקע מטעמי תיבול טובים, וכשאוכלים את מנת השווארמה-כבש מגולגלת בלחמג'ון אפשר לעצום עיניים ולדמיין קצת איסטנבול. מדובר במנה ענקית שלא פשוט לסיים והיא גם עולה בהתאם (54 שקלים), אבל יש מהדורות זולות יותר בפיתה (41 שקל) ובלאפה (48 שקל), כמו גם שווארמה הודו ופרגית שלא נבדקה כי איך אפשר ללכת על הודו-פרגית כשיש עגל-כבש ממש ליד. נחלת בנימין 77, א'-ה' 21:30-11:00, ו' 15:00-10:00

פחות מתובלת, יותר נדיבה. המנה של טורק לחמג'ון (צילום: ניב טובול)
פחות מתובלת, יותר נדיבה. המנה של טורק לחמג'ון (צילום: ניב טובול)

7. טקסים

אחת התחנות החדשות והאהובות בשוק הכרמל, טורקית למהדרין (עם לחמג'ון ודונר קלאסי אבל בלי איירן), ואופציה מועדפת למקרה שהתור בגרטי דונר הסמוכה (ע"ע) ארוך באופן בלתי נסבל. מבקר אוכל הרחוב שלנו, מתן שרון, בדק את מנת האיסקנדר המפוארת שמוגשת במקום (50 שקלים) ופסק כי מדובר ב"דיל משביע באופן לא הגיוני עבור הסכום המדובר. בשוק הנוכחי קשה למצוא כזה ווליו פור מאני ולפחות כרגע, המנה הזו היא אחת המשתלמות בכל העיר". טקסים, יום טוב 8, שני-שישי מ־10:30 עד שנגמר

אין כזה דבר יותר מדי שווארמה. טקסים (צילום יעקב בלומנטל)
אין כזה דבר יותר מדי שווארמה. טקסים (צילום יעקב בלומנטל)

6. חאג' כחיל

האימפריה היפואית הוותיקה אוחזת בשני לוקיישנים של שווארמה מצוינת, האחד בכיכר השעון שמיועד סעיקר לתיירים ולתל אביבים שאינם מעמיקים לתוככי יפו, והשני ברחוב שבטי ישראל פינת יפת שמשרת את האוכלוסיה המקומית כבר יותר מ-30 שנה. מדובר בשווארמה אדירה שמפגינה טעמים חזקים של תיבול שאמי (ראס אל חנות? בהרט?) וכמות מפלצתית של בשר שנדחסת לתוך לאפה (41 שקלים בלבד) ולפעמים זה כל מה שצריך בחיים. וכשאנחנו אומרים לפעמים אנחנו מתכוונים לתמיד. שבטי ישראל 91, א'-ה' 02:00-10:00 ובימי שישי עד 04:00 בבוקר

 

השווארמה של חג' כחיל (צילום: יחסי ציבור)
השווארמה של חג' כחיל (צילום: יחסי ציבור)

5. אסק

פלישת הדונר הטורקי הביאה שווארמה מצוינת גם לאמצעו של רחוב דיזנגוף, עם שיפוד מהמם של דונר נוצץ משומן כבש שמייצר פיתה נהדרת (או לאפה שעוברת גם קלייה קצרה על הפלאנצ'ה ומקבלת מין מעטה מעט קריספי). ביקורת אוכל הרחוב שלנו במקום חשפה פיתה "עמוסה עד קצה היכולת, ובתוכה נחה כמות מרשימה של פיסות דונר דקות וגדולות כאחד, עם לא מעט שומן (איזה כיף) ותיבול עדין". זו אולי לא הדונריה הטובה בעיר, אבל באזור הספציפי שבו היא פועלת אין לה שום מתחרים כרגע. דיזנגוף 128, א'-שבת 11:00-02:00

"ASK Doner". צילום: מתן שרון
"ASK Doner". צילום: מתן שרון

4. שווארמה בינו

האיש שלימד אותנו בניינטיז שווארמה טובה מהי ("בינו גבסו העמיד שיפוד בחצר של יועזר!") כבר סגר את הבאסטה הקטנה והחמודה שמכרה שווארמה בחצר האחורית של ד"ר שקשוקה היפואית, וגם הניסיון לצמוח לסניף ממותג בשדרות רוטשילד הסתיים בכישלון, אבל עדיין אפשר להגיע למסעדה היפואית ולהזמין פיתה או לאפה עם השווארמה המשובחת של גבסו ועדיין יודעים להרכיב שם שיפוד שווארמה כהלכתו. גילופי העגל-כבש הדקיקים מתובלים ומלאים עסיס, ויחד עם טחינה מעולה במיוחד וסלט משוויה מצוין מייצרים ביס שהוא נפלא כמו שהוא מיתולוגי (50 שקלים ללאפה). בית אשל 3, א'-ה' 23:00-09:00, ו' 17:00-09:00

שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)
שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)

3. באבאג'ים סלמה

הסניף הפלורנטינאי של המסעדה הטורקית העממית והנפלאה מבת ים מגיש את אחת ממנות הדונר הכי קלאסיות שאפשר להשיג בארץ בלי לקחת טיסה לטורקיה, כולל גרסאות בפיתה (38 שקלים), לאפה (45 שקלים) ולחמג'ון (50 שקלים), ואפשר גם להשתולל עם מנת איסקנדר מצוינת בצלחת (70 שקל). לא פחות חשוב: יש איירן, אותו יוגורט טורקי חמצמץ שמשדרג את השווארמה לליגת העל האזורית. יותר כיף לאכול בסניף הבת ימי, בעיקר בשבת, אבל בתוך גבולות העיר מדובר בתחנת אוכל רחוב חשובה ביותר ובשווארמה מהרמות הגבוהות ביותר. סלמה 44, ב'-שבת 21:45-11:00, סגור בימי ראשון

מסיבת צהריים ספונטנית. המנה של באבא ג'ים (צילום: ניב טובול)
מסיבת צהריים ספונטנית. המנה של באבא ג'ים (צילום: ניב טובול)

2. מפגש רמב"ם

השווארמה המטורפת מבית הבסטה היא אחת התוספות החשובות להיצע העירוני, למרות ואולי בגלל שהיא פתוח שעות ספורות כל יום. היא מגיעה כשלצדה צ'יפס שמתחרה על תואר הטוב בעיר, עם פיתה רכה ואוורירית, טחינה מעוררת השתאות, צזיקי נפלא ושאר תוספות מוקפדות ברמת גימור של מסעדה עילית כמו הבסטה. זאת שווארמה כל כך טובה שכמעט ולא הוגן לשלב אותה בתחרות. היא גם יקרה יותר ממרבית המתחרות בעיר (45 שקלים לפיתה, אבל מחיר זהה גם ללאפה דקיקה), אבל על רמה כה גבוהה שווה לשלם כמה שקלים יותר. רמב"ם 13, א'-ו' 16:00-11:00

השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון
השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון

1. מוטפאק

על זה לא היה ויכוח: מוטפאק היא לא רק השווארמה הכי טובה בעיר, היא גם ספוט אוכל הרחוב הכי טוב בעיר ואולי אפילו פשוט האוכל הכי טעים בעיר. קשה להצביע איפה הסוד הגדול, כנראה בתיבול המדויק ובהכנת השיפוד המדוקדקת, אולי בכמויות השומן הנדיבות, אבל מה שבטוח זה שמי שאכל פעם אחת את מנת האיסקנדר של המקום – עם יוגורט טורקי שמן, פלפל חריף על האש ופיסות פידה שסופגות הכל – כבר לא יוכל להיגמל לעולם. פיתה ב- 40 שקלים, בגט ב-45, לאפה ב-50. אשרינו שזכינו. סלמה 110, א'-ה' 18:00-11:00, ו' 15:00-11:00

מנת המלכים ואוכל הנחמה האולטימטיבי. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: יחסי ציבור)
מנת המלכים ואוכל הנחמה האולטימטיבי. האיסקנדר של מוטפאק (צילום: יחסי ציבור)