איפה את מסתובבת: 3 שווארמות בתל אביב שמגיע להן יותר קרדיט

כשכולם רודפים אחרי "השווארמה הכי טובה" בתל אביב, קל לשכוח מהשווארמות המעולות שמסתובבות להן מחוץ למרכז ודרום-מרכז העיר וטוענות לכתר, לפעמים אפילו בצדק. מצאנו, בדקנו ואהבנו שלוש שווארמות שעושות בדיוק את זה: אחת בצפון העיר, אחת באזור מוסכים ואחת ביפו. כי לכולם מגיע
כאן במערכת "טיים אאוט" מתנהל מעקב תמידי אחר הטופ של הטופ בכל קטגוריה קולינרית, ובגזרת השווארמה ניטש קרב איתנים בין מפגש רמב"ם למוטפאק (ועכשיו גם למנת האיסקנדר המושלמת של ניבו גריל), אבל שווארמה ברמות הגבוהות ביותר יש בעוד מקומות בעיר ולפעמים ההתמקדות בפסגה חוטאת למצוינות של הטוענות לכתר. אז בחרנו היום להמליץ על שלוש שווארמות שלא מקבלות מספיק קרדיט, אולי רק בגלל שהן נמצאות קצת מחוץ למרכז העיר ואולי כי נסתרות הן דרכי ההייפ. כך או כך, אחלה שווארמה. לא בא לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> הבועה הטעימה: 24 מקומות לאכול ולשתות בהם ברחוב שינקין
>> פותחים שולחן: המסעדות החדשות הכי חמות של חודש מרץ
הצפונית // שווארמה שאבו
למה כדאי: שווארמה שאבו היא ילדת האהבה של שווארמה שעבי הנצרתית ושל רשת מאפיות אבולעפיה, שווארמיה מטופחת וחדישה שנפתחה באפריל 2022 והצליחה לשרוד בזכות איכות גבוהה באזור שלא הייתה בו אפילו שווארמה סבירה קודם לכן.
מה טעים: שווארמה כבש נפלאה בגילופים דקים, ובשעות שאין לחץ יעשו לכם גם טוסט שווארמה, מנה פופולרית ביותר במגזר הערבי, שבה נכרכות תועפות שווארמה בלאפה דרוזית דקיקה עם רוטב לימון ופלפלים קלויים ומקבלות טיפול טוסטי קריספי משגע.
אווירה: אתם באזור נמל תל אביב, לא באתם בשביל האווירה.
>> שווארמה שאבו, יורדי הסירה 14

המונטיפיורית // שווארמה אליאס
למה כדאי: השווארמה של שף אבי אליאס התחילה בתור פופ אפ של פעמיים בשבוע והתפתחה למקום קבוע בשולי אזור המוסכים של שכונת מונטיפיורי, והיא שווארמה עסיסית ושמנונית מבשר טלה ועגלה מעולה בתיבול מינימלי, טוענת אמיתית לכתר של המקומות המפורסמים יותר שהוזכרו לעיל.
מה טעים: שווארמה כמובן. אבל הקיק הגדול שלה מגיע מרוטב צ'ימיצ'ורי שמוכן במקום, שמתחבר יחד עם הטחינה והבשר לשירה צרופה. וגם: פעם ראשונה בחיים שהבנו למה שווארמה בבגט זה לג'יט.
אווירה: תמיד יש תור, פתוח רק עד 16:00 ולפעמים הסיח נגמר עוד קודם. לוקחים לאיזה ספסל ולועסים בריכוז ובעונג.
>> שווארמה אליאס, שונצינו 4

שווארמה אבו חילווה
למה כדאי: יש לא מעט שווארמות טובות ביפו, כולם מכירים את חאג' כחיל אקספרס בכיכר השעון ואת בא לי באגט בדרום רחוב יפת, אבל סוד יפואי ידוע הוא שבתוך המסעדה של האטליז היפואי המצוין עומדים שני סיחים יפים יפים של שווארמה, ואפשר לקחת בפיתה/לאפה/באגט או לשבת גם בלי להזמין ארוחת שיפודים.
מה טעים: שווארמה עגל בתיבול חזק ומחמיא, אם אתם שניים פשוט תזמינו מנה בצלחת יחד עם עוד איזה שיפוד נדיב, חבל לתת לפיתה לתפוס מקום בבטן.
אווירה: שיפודיה יפואית שקטה ונעימה.
>> אבו חילווה גריל בשרים, יפת 95
