הפיסטוק שיביא את השלום: 3 גרסאות תל אביביות לשוקולד דובאי

זה לקח קצת זמן אבל גם תל אביב נפלה בטרנד של שוקולד דובאי, ובמיטב הפטיסריז והגלידריות של תל אביב עמלים על וריאציות וגרסאות משלהם לפלא השוקולדי-פיסטוקי מנסיכות הנפט הידידותית שלנו. קבלו אותו בגרסת ופל בלגי, בגרסת קינוח אירופי, ובגרסת עוגת שכבות שגרמה לנו להתעלף
טרנדים הם טרנדים, אי אפשר להרוג אותם ואין ברירה אלא להצטרף אליהם, ולמרות שבמשך זמן מה נדמה היה שאנחנו מצליחים לעמוד בפרץ, בסופו של דבר גם תל אביב נפלה בשוקולד דובאי. אותה טבלת שוקולד שמנמנה, ממולאת להתפקע בתועפות קרם פיסטוק מתוק מדי ושברי קדאיף, הומצאה בדובאי על ידי חברת Fix ב-2021 וכבשה את העולם בשנה האחרונה דרך טיקטוק ואינסטגרם, וכמובן שגם אצלנו יש לא מעט פסיכופתים משועממים שמוכנים לשלם 80 שקל לחפיסה. בחרנו להמליץ היום על שלושה מקומות בתל אביב שעושים טייק-אוף חביב ומתוק על הטרנד הזה ויעלו לכם פחות. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> פופ אפ השנה: קפה טאיזו מארח את השווארמה של גרטי
>> שף טו גו: ימה מביאה את הדגים של יובל בן נריה ללאנץ'
שוקולד פטל דובאי // אורבי קפה
למה כדאי: אם כבר נכנעים להייפ, למה לא לעשות את זה בבית הקפה הכי טרנדי כרגע בפלורנטין? כבר התלהבנו מאורבי קפה עם פתיחתו וייחלנו לשגשוגו, ומאז הוא מצדיק את התקוות עם טוויסטים מקוריים על הכל. אולי שיעשו לנו טוויסט מקורי על החיים שלנו.
מה טעים: יש קינוח שוקולד דובאי נאה כשלעצמו, אבל יש גם את הספיישל היפהפה הזה שנוצר לוולנטיינ'ס ועדיין איתנו: שוקולד פטל עדין וחמצמץ, ריבת פטל עדינה, ובפנוכו כל הפיסטוק-קדאיף שחלמתם עליו. החמצמצות הקלה של הפטל היא בול האיזון שההגזמה של קרם הפיסטוק צריכה.
כמה נזק: 52 ש"ח. זה הרבה, אבל תראו כמה יופי.
>> אורבי קפה, מעון 5

עוגת שוקולד דובאי // יאפא כנאפה
למה כדאי: אם יש מישהו שמבין היטב את השילוב המאגי בין פיסטוק וקדאיף, זה חייב להיות האנשים של יאפא כנאפה, שהציעו לנו בעבר כנאפה עם נוטלה וגלידת פיסטוק הרבה לפני שמישהו בדובאי חשב על השילוב.
מה טעים: יש גלידת דובאי בפורמט מגנום ויש טבלאות שוקולד דובאי שנראות קרובות מאוד למקור, אבל אל תהססו ללכת על הדבר המופרע שנקרא כאן עוגת דובאי, שהיא בעצם עוגה עם ארבע שכבות של עוגת שוקולד, מוס פיסטוק, מלית פיסטוק וקדאיף ושוקולד קראנצ'י מלעלה. הצילו.
כמה נזק: 69 ש"ח, יעלף גם שני חובבי מתוקים בדודא לסוכר.
>> יאפא כנאפה, דיזנגוף 175/ עולי ציון 24/ בית אשל 12
ופל בלגי שוקולד דובאי // לג'נדה
למה כדאי: לפעמים צריך פשוט להיכנע לשחיתות, אין מה לעשות, וגם מי שטרם נפל בטרנד של שוקולד דובאי ואף לא שמע עליו מימיו, לא יוכל לעמוד בפני הוופל הבלגי המושחת של גלידריות לג'נדה. ואלה ימים טובים לוופל בלגי.
מה טעים: ובכן, אנחנו מדברים כאן על ופל בלגי שעליו נשפך קרם פיסטוק סמיך וחמים ומעליו מפוזרות שיערות קדאיף פריכות וצ'אנקים של שוקולד. אפשר להוסיף גם גלידה ופשוט למות מאושר או סכרת או שניהם.
כמה נזק: 49 ש"ח. בדובאי זה עולה יותר.
>> לג'נדה, רוטשילד 45, דיזנגוף 94, נמל יפו 2
