המקום הכי מתוק בתל אביב: שוק הקינוחים המופרע של שרונה מרקט
בואו נודה באמת, כולנו צריכים כרגע איזה משהו מתוק ומנחם, כך ששוק הקינוחים שיתקיים בסופ"ש הבא (30-31.5) בשרונה מרקט מגיע בדיוק בזמן, ומביא לנו כל מה שלא ידענו שאנחנו מחכים לו - קרואסון מוס פירות יער מבית שאן ומילקשייקים פרועים מחולון, פופ אפ אקלרים של בית הספר לקולינריה דנון, ועוד המון המון מתיקות
שרית חדד כבר לימדה אותנו שמתוקים הם סוג של נחמה, וזה נכון בימים אלה בפרט. אחרי אוטוטו שמונה חודשים של אכילה רגשית, עכשיו זה בול הזמן להשתדרג לאכילה רגשית איכותית יותר בשוק הקינוחים שיתקיים בשרונה מרקט בסוף השבוע הבא (30-31.5). במסגרת שוק הקינוחים (איזה צירוף מילים יפה, נכון?) יתמקמו עשרות דוכנים של קינוחים נפלאים ממיטב הקונדיטוריות של הארץ המתוקה הזו – מצפון, מרכז ודרום – שיגישו קינוחים בכל מיני סוגים, החל מקרואסון וטירמיסו, ועד מלבי, מוצ'י ואקלרים. זהירות, זה הולך להיות משמין.
>> תאכלו עוגות: בית הקפה הראשון של קונדיטוריית מגזינו נפתח בצפון ת"א
>> הפריכים והנימוחים: 25 בתי המאפה שאנחנו הכי אוהבים בתל אביב
"השנה במיוחד היה חשוב לי לתת במה למאפיות קטנות ומצוינות מכל רחבי הארץ, גם כאלה שפחות מוכרות ואינסטגרמיות ושהן לא במרכז תל אביב", מספר עיתונאי האוכל גיל גוטקין, שאוצר את האירוע. "בפרט בתקופה הזו שהתיירות ירדה משמעותית, ובתי עסק מסוימים אף מנועים מלפתוח מסיבות ביטחוניות. חוץ מזה, בחרתי באמת בפינצטה מקומות מצוינים שאני רוצה שגם הקהל התל אביבי ייחשף אליהם ויזכה לטעום".
מבט קליל על רשימת המשתתפים מעיד על אמיתות הדברים – תמצאו שם בבקות שמרים שיודעים רק ליודעי חן לצד פופ אפ אקלריים של בית הספר לקולינריה דנון, מאפיות מרמת הגולן ושוקולטיירים מרמת השרון, קרואסון מוס פירות יער מבית שאן ומילקשייקים פרועים מחולון. השפע כמעט מסחרר, ואם הוא לא ישבור אתכם, כמות הסוכר אולי כן. אז בואו נעשה קצת סדר למה ניתן לצפות, ומה כדאי לאכול.
הסניף של oryosss בקיבוץ ארז עדיין סגור, וסניף שדרות חזר לפעילות רק בשבועות האחרונים, אבל הקונדיטוריה של אור יוסף תגיע מהעוטף עם תקווה מתוקה בדמות קרמשניט קרמי וגבוה, לצד קינוח האבוקדו המפורסם שלה, וכמובן קינוח הפיטרייה האייקוני. מאשדוד תגיע דניאלה ניסים מהבוטיק דניאלה פטיסרי, שמחבר בין פריז לאשדוד עם קרואסונים, סנט אונורה ושלל מאפים מתוקים ומלוחים. "בעלי ואני פתחנו את הקונדיטוריה לפני שנה וחצי", מספרת ניסים. "שלושה חודשים אחרי תחילת המלחמה חזרנו לפעול באשדוד ברגשות מעורבים. מצד אחד, כמעט בלתי אפשרי פשוט לחזור לשגרה וגם לא ממש רוצים. ומצד שני, אף אחד לא יעבוד במקומנו וצריך בסופו של דבר לנסות לחיות את החיים. התיירות באשדוד ירדה משמעותית, ובאים בעיקר מאשדוד ומהסביבה. כל פעם שאני רואה כמה שהמתוקים מציעים נחמה למי שבא ובריחה לרגע מהמציאות, אני מבינה שזה חשוב והכרחי להמשיך לעבוד".
יעל שרעבי ממולאן פטיסרי היא בכלל תל אביבית במקור, אבל לשוק בשרונה מרקט היא תגיע כל הדרך מרמת הגולן, שם פתחה את מולאן פטיסרי, מאפייה לתפארת המגישה טארטלט שקדים ופירות יער, פיננסיירים ופאן סוויס (מאפה פריך מבצק קרואסון, ממולא קרם פטיסייר עשיר ועוד קצת מתיקות). בדרך היא אולי תוכל לאסוף את צוות האופות של קפה ריבר, שמגיעות כל הדרך מקיבוץ כנרת כדי להאביס אתכם בסינבון וסנט אונרה.
מבית שאן מגיעה הקונדיטורית מיכל לארי, שתציג את המיטב של קונדיטוריית טעמה, ביניהם קרואסון מוס פירות יער, בוסטוק (מאפה בריוש וקרם שקדים) ומאפה לימון מרנג. "אנחנו נמצאים בפריפריה, ולפני שנתיים פתחנו פה קודם כל כדי שיהיה לתושבי העיר בית קפה עם מאפים טובים כמו שצריך", מסבירה לארי את האג'נדה. "הרגשתי את הצמא של האנשים בעיר למקום כזה. עכשיו מגיעים אלינו הרבה מטיילים באזור עמק המעיינות, מכל הארץ ולא רק מהאיזור, וזה כבר ממש משמח ולא מובן מאליו. בכלל, זה שאנחנו משתתפים בשוק בסדר גודל כזה מאוד מרגש אותי, וקצת מלחיץ כמובן. אבל בעיקר מרגש".
תל אביבים יקרים, אל תדאגו. אתם לא צריכים לקנא, יש לנו מספיק שפע תל אביבי מתקתק, וכמה ממיטב המאכלים מהמרכז יגיעו להתארח: המאפים הסקנדינביים הריחניים של פיקה; מוצ'י יפני בעבודת יד ומילויים שונים של מוצ'יקווה; טארטים ועוגות אירופיאיות קלאסיות מבית קירש; לחם מנומר, קייקפופס ציבעוניים ועוד הפתעות בסטייל היפני של פייסטרי בוקס של נורית צ'יטיאת; חן קופרמן עם עוגיות בגודל פיצה; קרדינל ידאגו לפרלינים מיוחדים, טבלאות שוקולד ביצור עצמי וטופי אנגלי; תוכלו לטרוף קרואסון חד קרן מיוחד לאירוע של לה פרינה; ואפילו כנאפה בעבודת יד מאת לא אחרת ממנאל איסמעיל הנהדרת, שתקפוץ מהדכון הקבוע שלה בשוק שרונה.
זה לא מספיק? כי יהיו גם עוגיות אמסטרדם מושחתות של פאטיש פטיסרי ומילקשייקים מוגזמים של גורדוס מחולון, בבקות שמרים עתירות שוקולד מנעה אפייה מקומית שבאים מהרי ירושלים, בננה ברד טבעוני עם קראמבל שומן זית של המאפייה החיפאית Sunflour, הבריוש והמרנג של אלה פטיסרי מעמק חפר, מלבי מבית המלבי בעכו ואפילו עוד לא סיפרנו לכם על העמדה הכי מסקרנת – זו של בית הספר לקולינריה המוערך דנון.
הפופ-אפ של דנון, שיקרא Danon Eclairs, יציג קולקציית אקלרים בהשראת התבלינים והטעמים של מטבחי העולם השונים, ויופעל על ידי צוות תלמידי דנון ומורי מגמת הקונדיטוריה. מדובר בהזדמנות פז לטעום את תוצרת תלמידי דנון, שיוצאים מגבולות בית הספר ורוצים להאכיל אותנו גם במגרש של הגדולים. אוקי, בשרונה מרקט, זה מספיק קרוב. אגב, לצד האקליירים יימזגו יינות של יקבי רמת הגולן, ולא נשקר שיין ואקלייר נשמע לנו כמו שילוב נפלא.
זאת ועוד: דליקפה החיפאים יחתמו עם קנלה דה בורדו, מאפה אקזוטי עם קוקוס מנגו ופסילורה ובריוש פוגאס חמאה וסוכר; ליבי פטיסרי מיקנעם תשכנע עם קינוחי קיץ וקרואסונים מדופפים. גם השוקולדים והפרלינים המושקעים של אלין שוקולד מרמת השרון יככבו ולור-אנ'ס בייקרי יקרצו עוגיות אמסטרדם מוגזמות, מקרונים, בבקות ומגולגלות פריכות. רק אומרים שההשוק פתוח למשך יומיים, כך שאם התמלאתם מדי ביום חמישי, תמיד אפשר לחזור בשישי. למה, ממתי לאכול יותר מדי מתוק זה פשע? תהנו קצת.
שוק הקינוחים, שרונה מרקט, יום ה' (30.5) 10:00-22:00, יום ו' (31.5) 9:00-16:00