מחירי הטיסות מופקעים, אז מה דעתכם על בית קפה-בייקרי אוסטרי?

פינת קסם אוסטרית בתל אביב. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)
פינת קסם אוסטרית בתל אביב. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)

אחרי חמש שנים של טירונות בתור גלידרייה ארטיזנלית, שטפן מאכר הופך את המקום שקרוי על שמו לפנינה האירופאית שתמיד חלמנו עליה - שטרודל בעבודת יד, פרוסות עוגה מיוחדות עם כדורי גלידה מרשימים, וגם ארוחת בוקר אוסטרית שגרמה לנו לחלום על האלפים

4 במרץ 2024

שטפן מאכר, שהגיע ארצה לפני 12 שנים בעקבות האהבה, פתח לפני חמש שנים גלידריית בוטיק ארטיזנלית ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. וואו, הזמן עובר כשנהני. כלומר, כשאוכלים מלא גלידה. הגלידה – אותה מאכר הכין לגמרי בעצמו, עם שילובים מסקרנים מחומרי גלם מקומיים ועונתיים – הפכה את הגלידרייה האוסטרית שקרויה על שמו למקום עם עדת מעריצים של ממש, ואנחנו ביניהם. החלומות על שילוב הגלידה המיוחדת שלו עם שטרודל תפוחים חם – גם הוא עשוי בידי שטפן על פי מתכון סודי של סבתו – עדיין רודפים אותנו בלילה. זה למה אנחנו מתקשים לקום בבוקר.

>> לפנדה יש שכן: ג'ימי הנדריקס מכין פיצה במסעדת שוק איטלקית

בימים אלה החליט שטפן (יחד עם זוגתו קרן, בעקבותיה עבר לארץ) לתת מקום של כבוד לקינוחים האוסטריים של בית ילדותו, לצד במה משמעותית לעוגות האוסטריות ולשלל הקינוחים הוינאיים המסורתיים – זאת, כמובן, לצד הגלידה, שממש לא הולכת לשום מקום. הזוג שיפץ את המקום למשעי, הציב ויטרינת עוגות מכובדת במרכז לצד סטנד הגלידה, והפך את המקום לבית קפה-בייקרי אוסטרי, הספוט בו תל אביב פוגשת את וינה. או, אם תרצו, תל אביב שטראסה. כל עוד יש קייזרשמארן אנחנו מה זה בפנים.

אוקיי אנחנו מוכנים לשקול לסלוח לכם על הרצוג. שטפן (צילום: אמיר מנחם)
אוקיי אנחנו מוכנים לשקול לסלוח לכם על הרצוג. שטפן (צילום: אמיר מנחם)

בויטרינה ניצבות בחגיגיות פרוסות עוגה גבוהות ומרשימות, שמזכירות במראה את קונדיטוריית דמל, הווינאית המיתולוגית, ועושות חשק לתקוע בהן מזלג באופן מיידי. שם תמצאו – (קחו נשימה עמוקה) זאכר טורט, עוגת קפרזה מקמח שקדים, שוקולד לבן ולימון (ללא גלוטן!), עוגת לינזדר מבצק מתובל ופריך, שקדים ואגוזים וריבת דומדמניות ביתית, פאי לימון וגבינה, עוגת מוס ערמונים מטריפה, פיננסייר פיסטוק (גם ללא גלוטן!), טורט פרג, קארדינל שניט ועוד (36-40 ש״ח לפרוסה). ואם בוינה ישימו לכם שליכט קצפת לצד העוגה, כאן ישימו גלידה – שדרוג מהנה לכל הדעות (50 ש״ח לפרוסה עם גלידה). מלבד העוגות עתירות הרושם, השטרודל הפריך והמנחם נשאר בתפריט – קלאסי עם תפוחים, אחד עם משמש, או אולי עם אגסים וקרם שקדים, וגם דובדבנים.

שטפן. (צילום: אמיר מנחם)
שטפן. (צילום: אמיר מנחם)

חוץ מזה, חידוש נוסף הוא שעכשיו בשטפן מציעים גם ארוחת בוקר וינאית, והמחירים של אל-על גם ככה מופקעים. הארוחה מתקיימת בימי השבוע, בין 10:00 ל-13:00,  בה תוכלו למצוא קייזשמארן  (סמרטוטי הקיסר, בגרמנית) – פיסות פנקייק תפוחות ורכות, המוגשות עם ריבת שזיפים וקצפת (52 ש״ח). זה טעים כמו שזה נשמע, קיסרי כמו שזה נשמע, ובכלל לא סמרטוטי. חוץ מזה, בארוחת הבוקר יש גם פלצ'ינקן (38 ש״ח), שהוא בלינצ'ס אוסטרי עם ריבת משמש בייתית או שוקולד וקצפת, וגם סינמון רול דשן ושמנמן (28 ש״ח), שזה לא הכי אוסטרי, אבל לא נכעס כי מדובר בסינמון מצטיין עם נימוחות ראויה, וגלייז שמיימי כמו שאנחנו אוהבים. ואם במקרה אתם לא אנשי המתוק, יש גם שטרודל מלוח שמתפקע בתרד, מנגולד ופטה לצד שמנת חמוצה (52 ש״ח).

גם בארוחת בוקר. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)
גם בארוחת בוקר. שטפן. (צילום: אמיר מנחם)

האווירה השכונתית של שטפן, והעובדה שעבר את הדרך הארוכה עם הגלידה, עשויים להבטיח מקום שקט באמצע טשרניחובסקי, בו אפשר לשקוע בחלומות על אירופה מלב המזרח התיכון שלנו. אז איך אומרים "בתיאבון" באוסטרית? כי אנחנו נוט פרום היר, על מה אתם טוקינג אבאוט? ווי אר פרום וינה.
שטפן, טשנריחובסקי 21, א'-ה' 10:00-20:00, ו' 10:00-20:00, ש' 10:00-20:00