לפנדה יש שכן: ג'ימי הנדריקס מכין פיצה במסעדת שוק איטלקית

אווירת שוק הכרמל, אוכל שוק פירנצה. כרמליטה. צילום סתיו גטניו
אווירת שוק הכרמל, אוכל שוק פירנצה. כרמליטה. צילום סתיו גטניו

שוק הכרמל, תתכונן להרגיש לרגע כמו באיטליה, כי "כרמליטה" - פיצריית השוק החדשה שהתמקמה ממש בכניסה - לוקחת השראה מעולמות הרוקנ'רול, ושואפת לאחות את הקרעים בחברה הישראלית. נו טוב, צעד צעד, בואו נתחיל מפיצה טובה

כבר אמרנו שהמטבח האיטלקי נמצא (שוב) בשיא פריחתו? לפי מספר המסעדות, פיצריות, ברי אוכל ומעדניות שנפתחו לאחרונה אפשר לחשוב שהגענו לנאפולי. לדוגמה גווידו, PPP, Mi Va, אנטיליו וגליאנו, וזהו רק קצה גוש הפרמז'ן. כולם נפתחו בתקופת המלחמה ומשקפים כמיהה לפחמימות מנחמות, אם כי פיצה ופסטה באים בטוב בכל זמן. בשוק הכרמל, המקום שאלוף בזיהוי טרנדים, נפתחת מסעדת רחוב חדשה, איטלקייה כמובן. ולא תשמעו אותנו מתלוננים.

>>

כרמליטה ממוקמת צמוד לדוכן של פנדה. יש שיראו בכך יתרון בגלל תנועת הלקוחות. לאחרים זו מכשלה, כי מי יכול להתמודד מול הפיתות האיקוניות. עובדה, סניף סביח פרישמן לא שרד את התחרות ולאחר תקופה קצרה נסגר. את אביחי לוזון, בעלי הפיצרייה, ההיסטוריה לא מפחידה. להיפך – הוא כבר בקשרי ידידות טובים עם פנדה ומקווה לשיתוף פעולה. "אני ממש אוהב אותו. יש לו רעיונות מטורפים ובעיניי הוא שף במלוא מובן המילה. עם שכנים כאלה מסביבי אני מרגיש שהגעתי למקום הנכון בזמן הנכון בחיים".

נאים השכנים בעיניו. כרמליטה. צילום סתיו גטניו
נאים השכנים בעיניו. כרמליטה. צילום סתיו גטניו

הבחירה בפיצה ובשוק הכרמל לא הייתה מובנת מאליה. בשנים האחרונות עבד לוזון בפן האדמיניסטרטיבי של הענף, וניהל בין היתר את מסעדת רג'ינה הכשרה במתחם התחנה. יציאה לחל"ת החזירה אותו לילדות, לתקופה שבה עבד בפיצרייה בבת ים.

"שותפי עופר ששון הציע לי כמה פעמים לבוא לראות את המקום, אבל לא הייתי מוכן נפשית", מסביר לוזון על התהליך. "בסוף הלכתי, ובשנייה שנכנסתי הרגשתי את האווירה. אמרתי לעצמי שזו התקופה לקפוץ למים". הוא ניקה ושיפץ קצת, תלה עבודות AI בשחור־לבן של ג'ים מוריסון וג'ימי הנדריקס מכינים פיצה, העמיד תנור אבן ויצא לדרך.

אביחי לוזון ומועדון 27. כרמליטה. צילום סתיו גטניו
אביחי לוזון ומועדון 27. כרמליטה. צילום סתיו גטניו

תפריט ההרצה צנוע ולא מתיימר: שלוש פיצות, שלוש מנות פסטה, קצת מנות ראשונות. הפיצות בסגנון נפוליטני, עם שוליים תפוחים ומרכז דק, מוגשות בגרסת מרגריטה; "פסטו בסטה", שהיא פיצה עם רוטב שמנת פסטו ושום ושרי קונפי; ופיצה "זוקה בשוקה" עם רוטב דלעת מתוצרת בית, מוצרלה, ריקוטה, שום קונפי ובלסמי מצומצם (57-61 ש"ח).

באגף הפסטה תמצאו ניוקי סלק ברוטב שמנת כמהין, רדיאטורה ברוטב עגבניות ושום קונפי, ורביולי גבינות ברוטב חמאת לימון ומרווה (45-53 ש"ח), ובפתיחים סלט הקיסר של השוק (49 ש"ח), סלק אפוי בתנור עם גבינת עזים ואגוזי מלך (43 ש"ח) ופוקאצ'ת הבית עם מטבלים (43 ש"ח).

צובעים את השוק. זוקה בשוקה. כרמליטה (צילום סתיו גטניו)
צובעים את השוק. זוקה בשוקה. כרמליטה (צילום סתיו גטניו)

ירקות, תבלינים ועוד חומרי גלם מגיעים מהדוכנים הסמוכים וחוסכים פערי תיווך. "זו מסעדת שוק במחיר נורמלי, גם באלכוהול. אני רוצה ליצור אווירה של בר איטלקי, מקום שאפשר לשבת לשתות או לאכול בו או גם וגם. מצידי שאנשים לא יבינו לאן הם נכנסים אבל שיהיו שמחים", אומר לוזון בחיוך ומגלה שהמקום כשר למהדרין. "זו החלטה שיווקית, גם כדי לפתוח אותו לעוד קהל. בסופו של דבר הערבוב הזה יהיה יפה, מצד אחד חילוני מקועקע ומצד שני חרדי עם שטריימל. ברג'ינה למדתי שכשיושבים יחד החיבור אפשרי".
מל"ן 45, ראשון-חמישי 12:00-חצות, שישי מ-11:00, מוצ"ש משעה אחר צאת השבת